Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Golfský proud pod ledovou horou (2012) 

Když se tu nikdo nemá ke komentu (nikdo z šestice diváků), zdvihám tu rukavici (byť poměrně ošuntělou a nevábnou) já. Čekala jsem od poetického názvu i slibného námětu hodně, dostalo se mi pramála. Nejvíc na mě zapůsobil první střípek, výprava byla důkladná a atmosféra hutná, podivný konec to ale spolehlivě zabil. Taky ta první Lilith (nebo jedna z jejích dcer či co to bylo) pro mě jako jediná splňovala podstatu přitažlivosti, tajemna, (sebe)destruktivních tendencí a erotického dusna. Všechno ostatní bylo v podstatě nuda bez koncepce. Třetí příběh měl podle mě slušný nápad, ale zakončení opět poněkud zkratkovité a k původnímu tématu neměl moc co říct. Možná s hodnocením půjdu ještě níž, prozatím za slibný první příběh 3*.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Od Armády temnot ušel Raimi dost dalekou cestu...a mám dojem, že nevyrazil správným směrem. Mám ráda barvičky, kytičky i motýlky...Potud dobrý. Zbytek už jen slátanina gagů z nejrůznějších kultovních filmů nejrůznějších žánrů, mizerný scénář a kromě china doll totálně nesympatické postavy.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nebylo to bez chybičky, jistě, ale stejně nejdu pod 5*. Tarantino mě prostě baví a navíc nekriticky zbožňuju každý soundtrack k jeho filmům - tenhle není výjimkou. Tímhle se Charms nechá krmit rád - me gusta!

plakát

Fricasse (2003) 

Delikátní jednoHubka :-) Přeeesycenost!

plakát

Hanuman (1998) 

Čekala bych lepší skóre, mě Hanuman uchvátil. "Lidská" část příběhu samozřejmě nic moc, ale ty záběry indické přírody a mystérium okolo opičího boha...skvost.

plakát

Cyrano z Bergeracu (1990) 

Na Cyranovy monology mi nestačí hvězdičky (viděno s dabingem podle mě skvělého Miroslava Donutila), zbytek tedy zas taková extáze nebyl. Hezká, ale poněkud hloupá a nesympatická Roxana, méně hezký, zato notně hloupější a nesympatičtější Christian. Výprava a hudba krásná, herci ve vedlejších rolích dosti slušní. Suma sumárum ty 4*.

plakát

Occamova břitva (2012) (TV film) 

Může to potkat každého, to je asi hlavní myšlenka. Každý se s tím taky jinak vypořádá. Nedovedu si dost dobře představit, že by se někdo v reálu zachoval tak pošetile, jako hlavní hrdinové, a to opakovaně a se stoupající tendencí. Nicméně herecky se mi to líbilo moc, Zuzka Stivínová je prostě dobrá a Sokol si taky pomalu získává můj respekt navzdory všem těm přihlouplým mydlinkovým operám.

plakát

Ztracená dovolená (2006) 

Na tenhle dokument jsem narazila (jak už to bývá) zcela náhodou při projíždění televizních kanálů. Od začátku do konce tak...fascinující. Naprostá banalita, nalezený kufr s nevyvolanými fotkami kohosi rozjel takřka detektivní pátrání, které v plné síle předvádí, že stokrát omleté "cesta je cíl" pořád platí. Pak mi název dokumentu vymizel z paměti a opět zcela náhodou se mi tady v žebříčku dostal do hledáčku, jak případné...

plakát

Funny Face (1957) 

Asi jsem čekala něco víc....Celý výkon Kay Thompson a Audreyina kavárenská exhibice ve stylu Maji Plisecké mi ovšem nedovolí dát jen 3 hvězdy.