Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (768)

plakát

Tři muži na zabití (1980) 

Delonovský thriller, hodně temný. Na Delonovy filmy se dívám vždy tak, že přeskakuju jen konverzace se ženskýma a s rodinou a koukám jen na honičky a rvačky. V tomto filmu není pomalu co přeskakovat. Žánr obyčejný chlap je obětí mafie, ale postupně otáčí hru, mám moc rád. Ale radši ho mám pohádkovější, když je vývoj předvídatelnější než zde.

plakát

Sissi, císařovnina osudová léta (1957) 

Masařík to zbytečně hrotil, mohli jsme mít monarchii - sice německou, ale to mají Angláni taky. Druhá polovina se odehrává ve famózních exteriérech. Skvělá je návštěva Milána - neznal jsem zápletu se služebnictvem v opeře.

plakát

Titanic: Zrození obra (2022) (TV film) 

Poprvé jsem zde začal chápat, že na Titaniku je fascinující nikoliv zánik, ale vznik. Dokument přináší skvělé informace.

plakát

Upír ve věžáku (1979) (TV film) 

Nikdy jsem bohužel nepřišel na chuť herectví paní Bohdalové, ani paní Veškrnové, přestože uznávám, že objektivně jsou to herečky s velkým talentem. Jinak dobrá retroinscenace. Jako dítě jsem nemusel Tomáše Holého, ale takhle po letech je fascinující, jak autenticky on dovedl hrát.

plakát

O buchtách a milování (1986) (TV film) 

Výtečná pohádka v hanáckém nářečí o strachu dospívajících z neznáma a ze samostatného života. Příběh je vystavěn jednoduše, ale promyšleně a originálně. Rozdílů od pohádkového kánonu je několik, všechny ku prospěchu: nejde jen o Honzu, co leží peci, ale zrcadlově jde i o Kordulku, která myslí jen na vdávání. Dále je příběh bez nadpřirozených artefaktů - tzn. technicky vůbec nejde o pohádku. Magický účinek má zkoumání neznámého, interakce s lidmi a práce. Moc mě bavila dvojice hlavních protagonistů, která dominuje herecky - to však odpovídá i konstrukci příběhu.