Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (66)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Velmi dobrý, nadčasový a stále aktuální snímek, vyžadující ve své době zřejmě i kus odvahy od tvůrců, kteří se nezalekli poukázat na to, co vše se může odehrávat v prostředí vrcholné politiky. Ostatně za příklady nemusíme chodit daleko na naší i americké či světové politické scéně. Naprosto nesouhlasím s tím, že se jedná o slabší Clintův film, právě naopak - kdo film sledoval pozorně, tomu není třeba cokoli vysvětlovat. Absolutní pravda - jak snadné je prodat hřích... Jen málokterý režisér si dovolil vyjádřit a ukázat to, co v tomto filmu Clint Eastwood. Díky, Clinte.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Záhada modrého expresu (2005) (epizoda) odpad!

Vizuální tragédie, kamera naprosto otřesná - snímání zhruba z půl metrové vzdálenosti, v záběrech se víceméně střídaly pouze hlavy, ne opravdu tohle nešlo dodívat do konce, po cca 2O minutách jsem zcela zhnusen vypnul televizor. Příběh tudíž nehodnotím , než takovou obrazovou patlaninu, to si raději přečtu knihu.

plakát

Anna Christie (1930) 

Komorní drama tří postav řešící vztah mezi otcem, dcerou a jejím přítelem, to celé v ponuré až depresivní atmosféře a v téměř klaustrofobickém lodním prostředí. Divadelně pojatý příběh o věčném hledání člověka po smyslu existence a žití ve vztahu k sobě samému i druhých. Greta jako vždy kouzelná, krásná archaická záležitost pro labužníky.

plakát

Báječný Robin Hood (1970) 

Ale jo, dívat se na to dalo, film, který neurazí, ale ani nenadchne, zaujala mne nejvíce vtíravá ústřední melodie, jinak celkově o trochu lepší průměr.

plakát

Bathory (2008) 

Po všech stránkách vynikající, zejména režie a kamera, skvělé obrazové ztvárnění. Jeden z filmů, který mě nalákal přečíst si i literární zpracování, v tomto případě Čachtickou paní od J.Nižnanského. Hodnocení mnoha škarohlídů zde i jinde na celé věci nic změnit nemůže. Mnohý divák dnes není schopen strávit větší román natož téměř dvou a půl hodinový film. Pokud někdo tvrdí, že na filmu není co vidět a obdivovat, měl by navštívit očního lékaře případně jiného specialistu. Smekám před výkonem pana Jakubiska. Jasná pětka.

plakát

Bestiář (2007) 

Není to zas až takový průser, dívat se na to dá, pouze to nezanechá bůhvíjak trvalý dojem. Taková nenáročná oddychovka , u které se člověk občas i zasměje na úkor menší či větší trapnosti některých scén.

plakát

Bronco Billy (1980) 

Téměř každý film C.Eastwooda mě dokáže něčím zaujmout, v tomto případě se podařilo skloubit život potulných cirkusových umělců s problematikou života lidí žijících doslova ze dne na den bez větší životní perspektivy. Ukazuje, jak málo někdy lidem stačí k přežití a žití , aniž by to pociťovali jako újmu či příkoří, dovedou se radovat z maličkých, byť pofidérních úspěchů , ale přitom každý z nich sní svůj vlastní sen o velkém životě s velkým Ž. Nenásilně a s grácií natočený film o tom, že není důležitý cíl, ale cesta. Film, ke kterému se budu vždy rád vracet.

plakát

Casino Royale (2006) 

Jednoduše a prostě nelíbilo, tyhle filmy prostě nejsou mým šálkem čaje, tento byl navíc velmi slaboučkým čajovým odvarem, příliš zdlouhavým a nudným, přestože pár dobrých scén bych našel / úvodní honička na jeřábech /. Nedokázal jsem se ani na vteřinu vcítit do pocitů tohoto hrdiny a bylo mi úplně šumafuk, jestli ty koule mu urvou hned nebo až za chvíli. S vypětím sil jsem se dodíval do konce, ale že to byla fuška... Podruhé ? Ani náhodou ! Proboha, už ne dalšího stopadesátého Bonda.

plakát

Čas sluhů (1989) 

S odstupem doby jsem ubral jednu hvězdičku, ale film, na který se dá pořád dívat, i po letech.