Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Dogani (2011) 

Strhující, nechutné, realistické,... U některých scén se mi chtělo zvracet. To, že se takové věci dějí, je samo o sobě odporné. To, že i přes usvědčení za ně viníci nepykají je k vzteku. Říká se, že asiati nedokáží používat mimiku, ale to, co herci v tomto snímku říkají pouhým pohledem - hlavně ty děti, se jen tak nevidí. Skvělé výkony všech. Rozhodně to není film, u které si člověk odpočine...

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Celý film jsem čekala, kdy se konečně stane něco zásadního. Něco, co děj trošku zdramatizuje, nakopne. Ale v podstatě šlo jen o mou deformaci moderní kinematografií, kdy se jde z akce do akce, pořád se něco děje... Nakonec jsem byla ráda, že film tak nějak pokojně plynul a pokojně skončil. Dějově trošku plytší, ale snímek ve mě vyvolal dojetí i tak - mateřská láska, nevěra, hrdost, pokora, sobectví i obětování se - to vše a mnohé jiné se ukazuje v čiré podobě. No a Leo - zatraceně skvělý výkon!

plakát

Horší než smrt (2007) 

Parádní komedie plná černého anglického humoru. Dlouho jsem se tak nezasmála. Absurdní zápletka a spousta nečekaných situací, které skutečně ve filmovém světě chybí. Navíc pro mě neznámí herci, kteří jako by se pro tento film prostě narodili. Snímek má spád a i po několikátém shlédnutí se najdou scény či detaily, které znovu a znovu překvapí. Ještě bych zmínila originální grafiku úvodních titulků a zajímavou hudbu, které jen podtrhují to, co je psáno výše.