Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (132)

plakát

Ejzenštejn v Guanajuatu (2015) 

Skvělý vizuální vhled do revoluce v Ejzenštejnově osobnosti na pozadí výročí Říjnové revoluce (a jeho filmu Říjen). Za velké klady snímku považuji skutečnosti, že tvůrci nepředkládají dokola stále stejné věci (ve filmu o filmaři tvořícím nové dílo de facto chybí samotné natáčení, ačkoli se mluví o tom, jaké jsou s ním problémy) a že se soustředí především na Ejzenštejnovu jinakost.

plakát

Fair Play (2014) 

Velmi dobře zpracované téma, o němž se překvapivě málo mluví, ačkoli mnoho medailí a rekordů bylo dosaženo díky dopingu a z celý sport se tak vlastně stává wrestlingem na úkor zápasu - divadlem, jemuž nikdo nevěří. Výpravou je film sice komornější, o to více však působivý. Za zmínku jistě stojí také výtečný výběr hereček.

plakát

Free range - Balada o přijetí světa (2013) 

Očekával jsem dobře zvládnuté existenciální drama a také jsem ho dostal. Skvělé obrazy, skvělá hudba, výborný představitel hlavní role a kvalitní scénář. Bohužel (snad jen díky malému počtu hodnocení) nízký rating, přitom jeden z nejlepších snímků Karlových Varů 2014.

plakát

Funny Games (1997) 

Ano, od začátku víte, co se stane. I přesto váš však ta hrdlo svírající atmosféra plná beznaděje a nepomstěného násilí bude drásat po celou dobu sledování filmu. A na místech, kde máte v hlavě smysl pro nespravedlnost a kde se skrývají vaše nejtemnější pudy, vás to bude bolet obdobně jako filmové oběti.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Ve Futuramě se objevují jednoznačně dospělejší Simpsonovi, v nichž je navíc vidět láska tvůrců ke sci-fi prostředí, které jim na oplátku nabízí rozšířené možnosti ujetosti rozličných postav. Po úspěchu Simpsonových si Matt Groening pravděpodobně mohl splnit svůj sen. A ten sen byla Futurama.

plakát

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (2004) (seriál) 

Nejlepší seriál a nejlepší parodie všeho - herectví, střihu, hudby, kamery, zvukařů, textů, kostýmů, efektů, exteriérů, interiérů a hororů. Přitom všem vám o negativech jednotlivých dílů ještě postavy herců postav fiktivně dokumentárně vyprávějí a vysvětlují, proč je vlastně Garth Merenghi tak skvělý vizionář a Darkplace tak geniální seriál.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Milý ukecaný seriál vhodný k odpolední svačině a popracovnímu oddechu.

plakát

Grimsby (2016) 

Dobře vystavěná jednoduchá komedie s nenudící akcí a humorem (“překvapivě”) připomínajícím Diktátora.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

První polovina je opravdu skvělá - pohledné slečny kecají v autě, lap dance na hudbu z oldskúlového jukeboxu, Kurt pojídá nachos - to všechno klape. Pak však přichází ono očekávatelné akční vyústění a už je to o něco horší.