Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (71)

plakát

Posel (2012) 

Viděno na LFŠUH. Nudný, plochý, nezajímavý, nevtipný. Chtěl jsem po 40 minutách odejít, ale bohužel jsem to neudělal.

plakát

Hodiny (2002) 

Zvláštní. Chvílema to bylo svojí neuvěřitelnou atmosférou v naprosto nedostižných výšinách, chvílema jsem těm "vyumělkováným" dramatickým situacím moc nevěřil.

plakát

Invaze U.S.A. (1985) 

Je to tak blbý, až je to i vtipný. Ale je to někdy zbytečně zdlouhavý. Ještě kratší stopáž, míň nudných neříkajících scén a víc absurdních norrisovských kravin a hodnocení by šlo výš.

plakát

Lovec jelenů (1978) 

úvod možná zbytečně přetažený, ale pak to bylo výborný. jinak tempo tomu filmu sedlo. další zajímavý film o absurditě během války

plakát

Králova řeč (2010) 

Pěknej film, ale asi na mě ta atmosféra tak naprosto nedolehla.

plakát

Vybíjená (2004) 

klišovitý až za hrob. ale na nic si to nehraje a je to koukatelný. v rámci žánru určitě nadprůměr. 7/10

plakát

Král Ubu (1968) (divadelní záznam) 

možná jsem už až moc porevoluční dítě, možná jsem od toho čekal hrozně moc, ale úplně na 100% mě to neokouzlilo a přišlo mi to chvílemi až zbytečně zdlouhavý a humor trochu opakující se. Na druhou část už jsem se ani nedokázal soustředit. Ale i tak to je určitě kvalitní představení. Zítra jdu na předělávku katedry alternativní divadla DAMU Ubu Antikrist. Tak jsem zvědavý. :-) PS: Hovnajs je pro mě osobně možná až moc nesprostý (oproti originálnímu, tehdy dost pobuřujícímu Merde), chtělo by to něco tvrdšího!

plakát

Skafandr a motýl (2007) 

Hrozně mě bavila první polovina, kdy se pomalu a rafinovaně odhalovalo co se stalo. Krásné ženy (hlavně logopedka Marie-Josee Croze byla neuvěřitelná!), zajímavá hlavní postava a její vztahy (například s otcem) a hluboká pointa. Bohužel k pár věcem jsem asi nebyl moc pozorný, úplně jsem je nepochopil a nedotkli se mě. Ale celkově hodně slušný 4*. Třeba to po dalším zhlédnutí zvýším..

plakát

Manderlay (2005) 

Možná trošku slabší než Dogville, ale i tak obrovská úroveň. Opět Trierovské výborné uvěřitelné rozporuplné charaktery a provokativní konec (tentokrát přenešený i do titulků :) ). Bryce Dallas Howard nahradila Nicol Kidman hodně dobře. Některé její "dramatické" pohledy byly nezapomenutelný. Postava Željka Ivanka se mi taky hodně vryla do paměti. Jsem zvědavej, zda se někdy dočkáme Washingtonu. Já celou duší doufám, že jo!

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

Wow, moc jsem neočekával, ale parádní! Nemohl jsem se od toho vůbec odtrhnout (a to nejsem žádný příznivce motorek). Zajímavý a uvěřitelný postavy, jednoduše udělaný, podmanivá "svobodná" atmosféra a hlubší pointa. Co víc si přát? Nicholson zase výbornej.