Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama

Recenze (132)

plakát

Nikdy neříkej nikdy (2023) 

Po shlédnutí filmu Ženy v běhu jsem se zařekla, že nevynechám jediný film s Terkou Kostkovou.....a zatím to vychází. Tenhle film mě opravdu chytil za srdce. Ne že by to byl takový doják, ale ten film má absolutně všechno, co si představuju pod pojmem pohodový rodinný film. Jsou tu sympatické postavy, které jsou vykreslené reálně, je tu humor, který vychází z každodenních úsměvných okamžiků i nečekaných fiasek, je tu příběh, který není nijak extrémně ohraný, a samozřejmě nemůže chybět ani malé drama, které by mohlo celý film zvrátit od šťastného konce, protože ani sám život není jen růžový. Líbily se mi ukázky malých, ale velice častých okamžiků, které zažíváme všichni, a jejich následky (viz sluchátka na uších na silnici), i okamžiky, které bychom zažívat měli (viz pomoc někomu, kdo je šikanován.), přitom však všeho je tam s mírou, film v ničem netlačí na pilu, jede plynule a nenásilně a divákovi dává možnost se opravdu s postavami sžít a uvěřit, že se to dělo, děje nebo dít bude. Jediné mínus je finální soutěž na konci, která mi přišla krutě osekaná, těch deset minut navíc by film klidně snesl. Jinak ale solidních 95%.

plakát

Malá mořská víla (2023) 

BACHA, BUDU SPOILEROVAT! - Jelikož zbožňuju disneyovky, rozhodla jsem se ani tuto nevynechat a udělat si vlastní názor. Barva pleti Ariely mi kupodivu vadila méně než jsem čekala, i když tak velké množství etnik v jedné rodině mi přišlo až příliš... Čert vem, že Triton byl běloch a Ariela tmavší, tak si holt našel černošku s ploutví. Ale podle vzhledu všech princezen mi přišlo, že každá měla jinou matku. No budiž....to nebudu pitvat. Celý film jsem si zvykala na to, že Arieliny vlasy nejsou rudé, ale ještě víc než barva mě rušil fakt, že Ariela má vysloveně dredy. Ariela s dredy je opravdu úlet, na to se prostě zvyknout nedalo. Princ Erik si byl podobný a herec byl nejen fešák, ale i sympaťák a zřejmě dobrý herec, takže tomu nelze vytknout nic. Šupinka mohl být trochu žlutější a třeba by pak nevypadal jako by už plaval břichem vzhůru a ožraly ho ostatní ryby. Sebastian mě vizuálně kupodivu bavil, líbil se mi. S originálem to dějově sedělo a jelikož znám originál zpaměti, bylo fajn sledovat jednotlivé scény a užívat si tu vizuální změnu, celkově se na film koukalo dobře. Přesto mě však film chvilkami až nudil. V originále mě množství písniček bavilo mnohem více než zde. Jediné, co bych vyzdvihla a co mě opravdu potěšilo, byl konec, neboli řádné zakončení pohádky. V originále je jen krátká scéna na svatební lodi, zde to bylo více ošperkované, což beru jako velký klad. No.....film splnil to, co splnit musel, nic víc, nic míň. Kdybych si měla vybrat, jestli si to zase někdy pustím, říkám ne. Až budu mít chuť si opět užít podmořský svět s Arielou, sáhnu po kreslené verzi. Něco prostě nevylepší ani CGI!

plakát

Cool Girl! (2023) 

I kdybych chtěla sebevíc, odpad tomu opravdu dát nemůžu. Zas tak strašné to nebylo. Je to sice prošpikované reklamami a špatnou intonací v dialozích, ale neměla jsem pocit, že by mi při sledování klesalo IQ. A nebo jen trošku... 🤫

plakát

Šílená noc (2022) 

Solidní nářez za zvuku rolniček a samopalů! ... Ačkoliv se Santa první polovinu filmu většinou válel na zemi a moc toho nepředvedl, ve druhé půlce to dohnal se vší parádou. A kdo by nechtěl, aby mu dárky nosil takový fešácký Santa! <3

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Ačkoliv se jedná o dílo s ohranou zápletkou a hodně otřepaným humorem, přesto se jedná o opravdu velice příjemnou podívanou se spoustou akce, barev, kouzel a CGI efektů. Postavy sympatické, divák se rozhodně nenudil a všechno dobře dopadlo. Co víc si přát?

plakát

Angelika (2013) 

Pokud se nepletu, tak Angelice je 17, tudíž Peyracovi je ani ne 30 let. A hraje ho šedesátiletý muž, jehož charisma je sice ucházející, ale na roli třicetiletého muže se opravdu nehodí. Věkový rozdíl 40 let je mezi herci opravdu do očí bijící, to prostě nejde nevnímat. Proto nemohu hodnotit objektivně, protože při sledování filmu jsem měla pocit, že se dívám na něco úplně jiného než je Angelika.

plakát

Nečum na mě show (2021) (pořad) odpad!

To si takhle jednoho krásného slunečného dne jeden namyšlenej blbeček řekl: Když se Čechům tak moc líbí bizár, proč nevymyslet nějakou pošahanou sprostou plyšovou postavu, která bude všechny jen urážet a jehož kecy nebudou mít žádný hlubší smysl? A hle - vznikl Adolfeen. Přesně to Česko potřebovalo: Naprosto zbytečnou postavu, jejíž humor se může líbit leda primitivům jako je sám autor. Bravo!

plakát

Královský slib (2001) 

Krásný pohádkový příběh, kde je jediným záporákem královská pýcha a paličatost. Sice je to pohádka spíše pro dospělé, ale je to velice osvěžující dílo mezi tolika pohádkami na jedno brdo. Je tu krásná princezna, sympatický hrdý král, namachrovaný, ale fešný princ (až na ten účes ala kastrol, ale asi se to nosilo), drzá holka (naštěstí ne moc obdařená, jinak by to asi pod pánské hadry neschovala), a krásně to doplňuje sarkastický Kraus, který mě svými vtípky bavil celou dobu. A celé to provází krásná hudba a opravdu vydařené historické kostýmy. Za mě jeden z nejlepších nově natočených českých filmů vůbec.

plakát

Hannibal (2001) 

Jako bych sledovala více příběhů v jednom filmu. Chyběla tomu pospolitost, takže se opravdu nešlo do tohoto filmu pořádně vžít. Každopádně poslední scénu s mozkem z hlavy asi hodně dlouho nevymažu. Takže za mě: ušlo to. 🤷‍♀️

plakát

Forrest Gump (1994) 

Zas tak úžasné dílo to teda není, ale je to celkem milý film s originálním námětem. Nevěděla jsem, že Tom Hanks byl jako mladý takový fešák, hned si získal mé sympatie. Takže palec nahoru.