Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Krásný vizuální zážitek, nádherná hudba, výtečná atmosféra, malebná příroda, výborně technicky zvládnuté, špičkové efekty a ztvárnění divoké doby... ALE!!! Naprosto nesmrtelný hlavní hrdina, snad v žádném filmu jsem neviděl takovou porci nesmrtelnosti jako v tomto díle. Vypalování ran jako v Rambovi. Hlavní hrdina imunní vůči jakékoliv infekci, mrazu, zranění a vlhkosti. Pár nelogičností - několik výstřelů ze zbraní, které jsou pouze na jeden náboj. Rozdělávání ohně bez jakéhokoliv přístupu ke dřevu. V poslední fázi filmu pronásleduje hlavního padoucha jen dvojice, místo celé party. A plno, plno dalších. Nechápu jak někdo s takovým rozpočtem, jménem a zkušenostmi dokáže tahle popravit film.

plakát

The Gravedancers (2006) 

Horor / Thriller a hlavně KOMEDIE. Slušné vtipné béčko s pěknými vizuálními efekty. ...´I need ambulance´...

plakát

Zmatená duše (2007) 

Tak jsem si dneska pustil ´zajímavý´ film z psychiatrického prostředí (o depersonalizaci). Bohužel to byla pohádka o tom, jak princ k depersonalizaci po vykouření jednoho jointu přišel + extrémní porce romantiky. Nedoporučuji všemi deseti (teda pokud nejste ujetí na slaďáky). Jediným pozitivem je to, že se dostalo do povědomí lidí něco o DP.

plakát

Broken (2006) 

Pozor BOILER. V tomto díle je názorně ukázáno jak se má zacházet se ženami. Hlavní protagonista určitě pečlivě navštěvoval lekce etikety pana Špačka a chodil do tanečních. Když je žena hodná, dostane možnost starat se o zahrádku nebo trochu té volnosti s popuštěným řetězem. Zlobí-li žena, odnese si otevřenou zlomeninu nebo v případě zbytečných řečí přijde o jazyk. Inu metody jsou to trochu radikálnější, nicméně musím uznat, že fungují. Ale nevděčnost vládne světem. Tudíž film skončí odplatou a všichni feministi a feministky mohou s klidem usnout.

plakát

Amer (2009) 

Výborná hudba, výborná atmosféra, hodně úchylné, kruté, perverzní, surrealistické, psychedelické, náladové a místy nechutné. Určitě chytlavé pro laické entomology, milovníky potu, tělesného ochlupení, břitev, krve, nazelenalých mrtvol, Italek se škvírou mezi zuby ,kožených rukavic, podpatků a dámských kalhotek. Nicméně příběh veškerý žádný a logiku či rácio zde hledat pouze elektronovým mikroskopem. Pokud chcete vypnout a užít si syrové a kruté magické atmosféry tak si tenhle film dozajista nenechte ujít. Za mě 3 zvrácené hvězdičky.

plakát

Podivná barva slz tvého těla (2013) 

Bylo to barevné, hýbalo se to a hrála u toho moc pěkná hudba. Fetišismu, sadismu a jiných ismu tu bylo také požehnaně. Secese zde vykvetla do nejfantastičtějších forem. A co hlavně... utvrdilo mě to v tom, že vlastně nejsem vůbec žádný úchylák. Inspirace tvůrců nečerpala pouze z Lynche nebo z giallo období. Inspirace tvůrců zajisté čerpala i z luhů a hájů chemických rájů (můj osobní typ je diethylamid kyseliny lysergové a jiné sofistikované psychedelika). Hledáte li racionalitu nebo dokonce příběh, tak tlačítko 'play' radši vynechte. Za mě plné 4 perverzní hvězdy.

plakát

To Write Love on Her Arms (2012) 

Mám bipolární afektivní poruchu a na protidrogové odvykačce jsem byl taky, takže téma filmu je mi hodně blízké. Nicméně realita, teda aspoň ta česká (a moje) je někde úplně jinde. Postřehy: Nebyl jsem obklopen partou věčně usměvavých kamarádů s dvojpodlažním bytem a autem za dva miliony, kteří by se roztrhli jen proto, aby Mě udrželi dál od drog. (takové chápající prostředí jsem nezažil nikdy a od nikoho, spíš naopak). Detox po kokainu není zas takový extrém, v porovnání třeba s detoxem na pervitinu. Jednání s lékařem, který přijímal Renee na léčení je taky dost vtipný, takhle se chovat u nás, v našich PLkách, tak zavolají ochranku, napíchají Tě včeličkami a jdeš na uzavřené.... No prostě pohádka tenhle film, a ještě k tomu s dobrým koncem. Ale za podívání to stálo. Na René se dobře dívá a hudba je občas taky zajímavá.

plakát

Sybil (2007) (TV film) 

Sybil netrpí žádnou schizofrenií, ale disociativní poruchou osobnosti. Schizofrenie je něco dost odlišného. Jinak film pěkný, akorát mi herecké výkony Sybil moc neseděly. Lange jako vždy výborná.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Zpočátku změt příběhů jejichž pojítkem jsou jednotivé postavy v rozličných dobách. Tyto postavy spojuje pouze znamínko ve tvaru komety. Jejich osobní příběhy jsou velmi vzdálené po dějové stránce, ale po stránce citové je spoluje boj 'dobra ze zlem', kde hlavní a směrodatná síla je síla lásky. V něčem je podobný Fontáně od Aronofského, ale je čitelnější. Film ve mně zanechal velmi silný pocit a doporučuji všem co čtou filmy jako kníhy mezi řádky.

plakát

Mistr (2012) 

V první řadě bych rád zmínil, že J. Phoenix je zde v životní roli. Nevím jestli takového psychopata jen mistrně zahrál nebo do toho dal i něco ze sebe (řekl, bych že druhá varianta je pravděpodobnější). Naprosto zřetelná alegorie na scientology a jejich dianetiku bije do očí už od prvních chvil filmu. L. Ron Hubbard (alias Lancasterem Dodd - Philip Seymour Hoffman) a jeho teorie o tom jak to má nebo nemá být, ale ke konci filmu dostává pěkně na prdel. Právě od věčně zkárovaného socio/psycho atd. -pata...prostě panu Mistrovi se nepodařilo ovlivnit a změnit právě tohodle týpka a dokonce mu vyhrožuje dalším životem. Film stojí za to vidět, melancholie kterou ve Vás vytvoří, zanechá stopu - teda alespoň u mě.Za námět dvě hvězdy, za zpracování a dojem tři, ale JP to táhne na 4.