Mně se to líbilo. Dobrá atmosféra, reálné chování postav a na tu dobu velmi dobře udělaný upír. A vůbec , já mám tenhle old school ráda. Navíc je to jedno z nejlepších zpracování Kingovy předlohy, což je poklona, protože většinou z jeho skvělého románu filmaři udělají slátaninu.
Nechce se ani věřit, že film vznikl v této době přející českým (ne)hereckým ubožákům, protože je to velmi dobré. Konečně film, kam režisér obsadil HERCE a nebál se zaměstnat SCÉNÁRISTU. Děkuji, vyplatilo se to.
Nemyslím si, že by bylo špatné zmínit tragické osudy lidí,ikdyž to nejsou mučedníci z Osvětimi. Každý člověk je důležitý a jeho těžký život by neměl být ponižován jen proto, že to někomu z dneška nepřijde "tak strašné". Kdo si dovolí soudit tíhu něčího osudu a jestli si zaslouží, aby se o něm znovu mluvilo,nebo ne, tak ať si pustí VIP zprávy, aby se dozvěděl, na které bradavce má Hanychová nový piercing.
Je to dobré, děsivé, hudba psychedelická a podle mého na ní stojí veškerá děsivost filmu. Ethana fakt nemusim, ale tady se teda předvedl. Škoda, že děj nešel více do hloubky, moc jsme se toho vlastně o vrahovi a jeho motivech nedozvěděli.
Noha: "Myslíš, že ho to bolelo? Že trpěl?"
Vetchý: "Kdo?"
Noha: "No ten bažant."
Vetchý: "To ne, co blbneš, tak voni vědí, že jsou na jídlo, ne? Nejsou blbý."
12 opic (1995)
"Dokud nakupuješ, jsi správný občan. Pokud tě to nezajímá, jsi duševně chorej." - Přesný.
Prokletí Salemu (TV film) (1979)
The Changeling (1980)
Jeden z nejlepších duchařských filmů. Vynikající George C. Scott, atmosféra luxusní, kvalitní scénář.
Nevinnost (2011)
Mama (2013)
První polovina luxusní, pak výborné a konec to trochu pokazil.
Láska a jiné kratochvíle (2009)
Vzhledem k tomu, že ve chvíli, kdy jsem na tohle koukala jsme měli v rodině čerstvé miminko, tak mě to naprosto rozsekalo.
Šmejdi (2013)
V zemi co vyměnila slušnost za hrubost...
Záhada Blair Witch (1999)
Jsme vyděšení, hladoví a lovení...
Stopy, fakta, tajemství (TV seriál) (2012)
Lake Mungo (2008)
Jen další rádoby dokumentární film, řeknete si. Ale tento je jiný. Opravdu.
Zatímco spíš (2011)
Když si vzpomenu na svou šéfovou, tak si vždy znovu uvědomím, že lidé, kteří nesnesou štěstí druhých opravdu existují.
Hry bez hranic (TV pořad) (1965)
Vždycky jsem milovala úvodní znělku, jak tam ti barevní panáčci běží k té koruně. Parádní nostalgická záležitost. :)
Magion (TV pořad) (1984)
Staré zlaté časy našeho dětství...aneb kam zmizelo "magické oko"? :(
Manželské etudy (TV seriál) (1987)
Bohužel stále platí, že hlavní příčinou rozvodů je svatba. ;)
Zamrzlá řeka (2008)
"Kde bychom vzali peníze, vždyť jdeme z práce." Aneb v nouzi poznáš přítele, ale on tebe ne.
Jak dostat tatínka do polepšovny (TV film) (1978)
Na mě se můžeš spolehnout.
Sám doma (1990)
Tenhle barák je přecpanej lidma, mně je z toho zle! Až vyrostu, tak se voženim a budu bydlet sám!
Sinister (2012)
Cizinec ve mně (2008)
Tento film by měl být povinný pro všechny muže.
Žena v černém (TV film) (1989)
Skvělá duchařská podívaná, napjatá atmosféra a reálná ukázka toho, jaký dopad má dennodenní stres z prožívané hrůzy na lidskou psychiku.
Okresní přebor (TV seriál) (2010)
Noha: "Myslíš, že ho to bolelo? Že trpěl?" Vetchý: "Kdo?" Noha: "No ten bažant." Vetchý: "To ne, co blbneš, tak voni vědí, že jsou na jídlo, ne? Nejsou blbý."
Svět podle Prota (2001)
"Prote, Vy nemůžete pacientům slibovat, že se vyléčí, já jsem tady lékař!" - "Tak proč jste je ještě nevyléčil?"
Příliš dokonalá podoba (1988)
Velmi velmi silný a temný příběh, depresivní a tíživá atmosféra, neustálé tušení něčeho strašného...
Nemocnice na kraji města (TV seriál) (1977)
Ikdyž jsou zde výborní i jiní, seriál stojí a padá s herectvím Miloše Kopeckého.
Léto s kovbojem (1976)
Já znám široko daleko každou krávu, ale Vás jsem tady ještě neviděl.
Zubaté ostří (1985)
Jeden z tak dobrých filmů, že ho můžete vidět stokrát.
Jiří Anderle - Dialogy (TV film) (2004)
Pan Anderle je jeden z posledních opravdových lidí a proto má mou neskonalou úctu.
Psí pohádka (1959)
Pohádka, z níž člověk cítí, že je doma.
Úkryt Černého Billa (1965)
Perfekní Jan Tříska.
Jak šli nadělovat (1970)
Kouzelné a vtipné zároveň. :)