Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan patřila svého času mezi moje velmi oblíbené herečky a taky se mi v nejlepších letech líbila vzhledově. Teď už se na ní podepsal čas, ale tento film jsem si pustil hlavně kvůli ní a samozřejmě Tomovi, protože i Hanks patří mezi moje oblíbence. A ač romantické filmy zrovna moc nemusím, tak tady rozhodně neodcházím zklamán. Místy jsem se u toho pobavil, bylo tu dost vtipných situací, herecké výkony samozřejmě slušné, příběh taky nebyl zrovna marný. Lepší průměr – 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nora Ephron by se zfleku dala označit za specialistku na romanťárny. Po 5 letech si vzala k ruce otřískanou Meg Ryan, kterou už podobně jako Anistonku, balil na plátně snad úplně každej. Takže máme Režisérku, Ryanovou a kdo nám chybí v sestavě. Ano správně Tom Hanks. Lásce přes internet jsem se ve své době vyhýbal, pak jsem na ni zapomněl a nyní jsem rest splnil. Žádná zázračná záležitost, ale minimálně pár slušných okamžiků se s ní zažít dá. 60% ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie mám rád a tohle mi spousta lidí doporučila, ale jsem snad jedinej, komu ten závěr přišel tak přitaženej za vlasy, až to není možný? Vždyť Hanks už od půlky filmu ví o identitě své milované a ona se mu v závěru vrhne do náručí, místo toho, aby ho pořádně sjela za to, že ji celou dobu tahal za fusekli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodnocení filmu, který mně ani moc jako komedie nepřipadal, ublížila skutečnost, že jsem ho viděl v době, kdy internet ještě nebyl takový fenomén jako dnes, a tudíž mě téma chatování neoslovilo. S odstupem času dostává tenhle film realistický rozměr, i díky příjemným hereckým výkonům obou hlavních představitelů, a například závěrečná scéna, ve které se oba aktéři setkávají osobně, a do té doby se nikdy neviděli, působí velmi realisticky. Ale u těch třech hvězdiček bych raději zůstal. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Láska přes internet, Po čem ženy touží a Lepší už to nebude. Mé nejoblíbenější "romantické" filmy. Láska přes internet je přeci jen ten nejoblíbenější. Je to způsobeno přesvědčivým komediálním herectvím Toma Hankse? Nebo krásou Meg Ryanové? Nebo snad perfektnímu písničkovému soundtracku? Anebo vším tím dohromady? To já nevím. Vím jen, že se na You've Got Mail podívám vždy, když poběží v televizi. V poslední době se takové romantické komedie netočí. Proč? To netuším. Doufám, že se to změní. Uvidíme... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Postava Jean Stapleton se jmenuje Birdie Conrad, což je narážka na postavu Conrad Birdie z muzikálu "Bye Bye Birdie". (don corleone)
  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 115,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 250,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama