Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (79)

plakát

Sherlock - Šest Železných dam (2017) (epizoda) 

Dechberoucí pecka. Bojím se příštích dílů s nedočkavým mrazením v zádech. Doufám ve více prostoru pro Mycrofta - jeho úvodní scénka a pak ta bezmocnost při výsleších a v akváriu - Gatiss neskutečně válí! Velkou hvězdu zaslouží pomrkávání knižní předlohou - opravdu potěšilo.

plakát

Doktor Strange (2016) 

PARÁDNÍ! Víte, co je věčnost? Kdesi uprostřed moře stojí vysoká hora, k níž každých milion let přiletí maličký ptáček a klovne si zobáčkem. Až ta hora zmizí, pak uplyne vteřina věčnosti. *** Podobné narážky na trpělivost, udolávání časem a sebeobětování v zájmu záchrany lidstva najde člověk ve spoustě příběhů, ovšem tato verze má Benedicta Cumberbatche, jehož výkon je jako obvykle excelentní. Luxusní podívaná, která slibuje ještě větší nářez do budoucna (viz OBĚ scénky tradičně umístěné mezi závěrečné titulky) Viděna verze 2D s titulky. *** Tak proto sídlíte v Káthmandú - mimo dosah lékařské komory. Co je v tom čaji???

plakát

Anthropoid (2016) 

V době natáčení jsem byla juknout do okolí Resslovy ulice a když jsem tam na dobové vývěsce louskala červenou protektorátní vyhlášku podepsanou Heydrichem, tak mě oslovila skupinka amerických turistů, kteří byli vyvedeni z míry několika odpočívajícími esesáky. Nechali si vysvětlit celý příběh a byli ohromeni. Tou statečností a odvahou, tím hrdinstvím i tou zradou - mnichovskou i Čurdovou a tím německým běsněním. Poznamenali si klíčová slova Heydrich, Anthropoid a Lidice a dušovali se, že si na film zajdou, až se u nich bude promítat. Já doufám, že si vzpomněli a svůj slib splnili - všechno, o čem jsem se jim snažila vyprávět, v tomto filmu je. A je to udělané tak srozumitelně, že člověk odpustí i těch několik drobných i větších uměleckých přídavků. Za mne plný počet hvězd bez zaváhání. Znám i Atentát, ale tady mi to sedělo nějak víc. Mimochodem, Gabčík mluvil anglicky, četla jsem české titulky a přesto mi kdesi v hlavě zněla slovenčina, tak dobře se dalo s tímto vyprávěním tohoto naprosto zásadního příběhu československých dějin splynout :-) p.s. v závěrečných titulkách mohli autoři zmínit, že Čurda byl po válce popraven a pohřben na tom samém hřbitově jako těch sedm statečných z kostela + že teprve díky likvidaci Heydricha a následné brutální německé odplatě byla západními mocnostmi odvolána Mnichovská dohoda, kterou zmiňovalo úvodní slovo...

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Většinu z těch pěti hvězd získává dvojice Spock a McCoy - oba konečně dostali tolik společného prostoru, kolik mívalo jejich špičkování v původním seriálu. A to já ráda ;-) Celkově se let do neznáma poměrně vydařil, těším se na další výpravu. *** Velitelé základen nelétají do vesmíru, že ne? - Ne. - Tak to já už se na to místo nehlásím ***

plakát

Star Trek (2009) 

Právě jsem ztratil domovskou planetu - jsem emocinálně zasažený. *** Tenhle nový teleport jsem zkoušel na psovi vrchního velitele. *** Když už jste ho musel vysadit na pusté planetě, mohl byste se aspoň tvářit, že vás to mrzí. ... tahle paralelní StarTrek linie se opravdu povedla :-)

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Celou dobu jsem byla zvědavá, jakou extra podivnost mají maskovaná dvojčata - dočkala jsem se :-) Slečna Peregrinová je nad očekávání podmanivá, hlavní hrdina uvěřitelný, děti zábavné. Příběh z knížky jsem neznala a asi se k němu nějakou dobu nedostanu, ovšem na film zřejmě dostanu brzo chuť znovu.

plakát

Assassin (2015) 

Pastva pro oko. Dechberoucí záběry, kde by sice divák ocenil programové slovo jako k baletu (aby se lépe vžil do příběhu, v němž se toho moc nenamluví), ale které jsou jako pohyblivá galerie plná strhující atmosféry... Většinu zvuku/hudby tvoří ruchy při pohybu herců, což je pastva taky pro ucho - třeba při chůzi v starodávných dřevěných stavbách, při praskání větviček v lese a zejména při zpěvu ptáků nebo zurčení vody... Až dostanete chuť na čínský pomalý film krásných obrazů, pak doporučuji... Já jsem z kina Atlas odcházela nadmíru spokojena, protože mám ráda starou čínskou kulturu a jsem zvyklá chodit na nemluvný balet a do galerií :-) p.s. zajímalo by mne, jestli v závěrečných titulkách (se skvělou hudbou) byla funkce "obsluha závěsů" - v některých scénách se museli tito lidé dost nadřít :-)

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

"Budeš prvním člověkem, který zemře pohřben ve svém vlastním myšlenkovém paláci." Trošku jsem se v jednu chvíli vylekala scénáristického veletoče, ale nakonec všechno fungovalo, jak mělo... MŇAM :-)

plakát

Marťan (2015) 

Příběh marťanského Robinsona může směle do žebříčku top sci-fi vyprávěnek. Knížka je podrobnější a nejen jazykově šťavnatější, ale film se rozhodně velice podařil.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Fungovalo všechno - herci, hudba, atmosféra, vtípky, akce... Jedním slovem - JÍZDA. :-)