Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Soutěžní
  • Akční

Recenze (46)

plakát

Dallas (2012) (seriál) 

Bobby má být mladý a kudrnatý, Džejár mocný a nabitý zákeřnou energií a Lucy sexy bloncka krev a mlíko. Jiný Dallas nemůžu přijmout, i když snaha tam byla a první epizody jsem zhlédl. Staří známí hrdinové buď zmizeli (Pamela byla jen jedna, tím neshazuju stávající sexice), nebo se z nich staly lehce panoptikální postavy (Cliffa Burnse jsem nepoznal). A noví mladí hrdinové - nic proti nim, určitě jsou to krásní a talentovaní lidé, ale do pokračování něčeho jako je Dallas mi prostě nesedí (otázka je, jestli by vůbec kdo seděl)... Děj mi přijde trochu násilně kolovrátkovitý, dialogy v češtině jako obvykle šablonovité, nudné. U původního Dallasu to člověk bral, tam to jaksi patřilo, ale v dnešní době... Žádný posun kupředu. Takže koho to zajualo jako původní legendární Dallas, nechť se dívá, mně už nafta tak trochu teče z uší a tudíž tahle rafinérská sága bude pokračovat beze mě.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

No, podle mého názoru a hlavně pocitu, se po dlouhé době povedla televizně zpracovat česká pohádka, tak jak má. Tvůrci se drželi původního námětu B.Němcové a udělali dobře. Daleko víc se mi v pohádkách zamlouvá osvědčená klasika než experimenty s 3D drakem a podobně... ´Dvanáct měsíčků´ má příjemnou atmosféru a podobnosti s Mrazíkem, které samozřejmě taky vidím, mi při sledování nijak nevadili. Herecky dobré, obě začínající představitelky hlavních rolí - Marušky a té zlé - se mi zdály OK. Samotní měsíčci byli kouzelní, R.Brzobohatý v jedné z posledních rolí krásně nerudný a P.Kříž nejvtipnější, zejména když hodnotil uschlou jabloň, kterou měl přivést k životu...

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Čtyřhvězdičkový masakr! Začátek filmu mě trochu vyděsil, ale dalším postupem se z toho stala skvělá zábava. Vynikající je zde D.Lundgren, samozřejmě i S.Stallone. Závěrečná scéna s Van Dammem je skvělá. Arnie taky velice vtipný, škoda že Chuck nedostal více prostoru (stálo by to za to). Historka o kobře se už teď stává legendární... Jedna z nejlepších parodií na akční filmy.

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Nejsem z těch, kteří by nový seriál na TV Nova a priori ´spláchli do záchodu´. Kouknu na dva, tři díly a pak hodnotím podle toho jak to cítím a ne podle toho, která televize ho vysílá. Hodně lidí ´intelektuálně´ hodnotí, že dnešní seriály jsou jedno velké klišé a kritizují je, ale mně jako jedno velké klišé přijde právě tahle kritika, která se zřejmě děsně nosí... Moje hodnocení bude proto, doufám, objektivní, bez předsudků: Myslím, že z českých seriálů, které byli v poslední době vyprodukovány, patří Gympl k tomu nejkoukatelnějšímu. Samozřejmě je tam jasně patrná určitá šablonovitost, kterou zřejmě autoři dnešních seriálů neumí anebo nechtějí porušovat. Ale stejně tak vidím slušné herecké výkony (zejména K.Heřmánek v prvních dílech výborný), ale také K.Halbich jakožto domácí stvůra a D.Šinkorová jako rozechvělá oběť jsou přesvědčiví. A odpad rozhodně není ani provedení přes mrtvoly jdoucí kariéristky v podání L.Benešové. Některá místa v dějových linkách, nebo některé výkony mladých - dětských představitelů se můžou zdát trochu prkenné, ale mám rozhodně silnější žaludek, než aby mě toto odradilo... Vysloveně mi nesedla jen T.Nvotová. Celkově tedy chválím (lepší 3 hvězdy), od seriálu na všední večer vlastně víc než oddychovku neočekávám, a už se docela těším na další díly.

plakát

Obchoďák (2012) (seriál) 

Ale ale, proč tak zostra? Samozřejmě, že se nejedná o žádné veledílo, dokonce ani v kategorii český seriál tento nijak nezáří, ale určitě se během jednotlivých epizod našla místa, která za to stála. Herecky bych vyzvedl T.Kostkovou a P.Kříže, jehož role, perfektně stvárněná, byla pro mě nejvtipnější. Naopak prvoplánový showman O.Sokol, navlečený v kuřeti, který měl asi podle původního záměru seriál nejvíc rozveselit, působil často toporně. Další světlá místa pro mě představovali: M.Trnavský, P.Batěk nebo M.Procházková (i přes tolik nemodelkovskou postavu)... Naopak příliš jsem si nezvykl na postavy, které hráli: A.Vránová, D.Matásek, D.Jurčová nebo O.Navrátil (přestože jinak ho uznávám). Některé zápletky byly již ohrané, některé úplně zbytečné až trochu trapné, ale některé dobré a poutavé. Úvodní píseň ´Když to nečekáš´ byla k danému žánru dobrá (´chytlavá´) a dokonce ani zpěv ParaNoida Bárty, kterého jinak nemusím, mi nevadil.

plakát

Svatá čtveřice (2012) 

Něco podobného jsem dlouho neviděl. Za originalitu filmu (například kolik ´masa´ je tam k vidění) o něco zvedám hvězdičky. M.Procházková má skutečně dost odvahy... Taky tam byla místa, i když ne přehršel, kde jsem se zasmál, nejvíc asi zásluhou L.Munzara a dětí - třeba situace týkající se plotu. Jinak samozřejmě dějově a z hlediska nápadů a ´zápletek´ není zas tak moc co chválit, spíš naopak. Jestli měl film vyniknout, nepovedlo se, jestli měl nějakým způsobem šokovat, dost o tom kýženém efektu pochybuji...

plakát

Moneyball (2011) 

Nešel jsem k filmu s úplnou důvěrou, protože mě obvykle filmy s baseballovou tematikou nebaví, přestože mám sport rád. Tento je však zpracovaný poměrně záživně, místy je to opravdu dobrá zábava. Zajímavě a troufám si říci i reálně odhaluje zákulisí sportovních klubů a přibližuje politiku jejich funkcionářů, co se týče přestupů hráčů mezi týmy. B.Pittovi sedí hlavní role výborně, je to takový odrostlý baseballista v čapce. Závěr filmu je tak trochu podle očekávání a nenabídne žádné drama ani překvapivé rozuzlení, přesto se povedl a hodnotím vysoko.

plakát

Černá labuť (2010) 

Kdo neviděl, doporučuji! Podtržených 5 hvězd! Film, kde nemůžu uvést sebemenší slabinu. Naprosto poutavý děj, od začátku až do konce a úžasně gradující hororová atmosféra. N.Portman a její zcela zasloužený Oscar. Poučení z filmu je skoro jako z pohádky - nepřeceňuj svoje psychické síly, nebo tě to zničí... A navíc pěkný pohled na N.Portman (alespoň po většinu filmu) a M.Kunis, to je jako bonus pro mužské diváctvo.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Hodnotím maximálně. Film jsem viděl už třikrát a pokaždé se mi líbil o něco více. Myslím si, že se může směle řadit po bok Pelíšků, Musíme si pomáhat apod. Napínavý děj, výborné herecké výkony (M.Myšička je vynikající), neočekávané scénáristické zákruty a perfektní vykreslení doby. Těžké téma odlehčené občasnými úsměvnými situacemi, příjemně hořkosladký film. Obzvlášť hezky křupaly panu Koptovi v soudružské roli prsty... Doporučuji každému, kdo považuje svobodu za samozřejmost. Každému, kdo neví, že dostat se dříve za hranice naší komunismem prohnilé vlasti nebo na rockový koncert, byl skoro nadlidský úkol, při kterém mohl být v sázce holý život...

plakát

Román pro muže (2010) 

O tomto filmu si zdaleka nemyslím tolik špatného, co je zde prezentováno. Naopak - pro mě je výrazný, herecky nadprůměrný a zapamatovatelný. Nejsem bezbřehým zastáncem české tvorby a slabý film poznám (bylo jich už taky pár), ale tenhle mezi ně řadit rozhodně nemůžu. Herci zde podle mě trošku zastínili herečky. Velice vtipné jsou scény, ve kterých je J.Budař a F.Čapka, zvlášť ke konci filmu. Myslím, že tady se nesmáli pouze snobové, kteří českou tvorbu předem odsuzují k zániku... Ale mně zase vůbec nechybí, když se ve filmu neprobírá ten ´zatracenej´ život, kdy se v baru sejdou dva ´kámové´ a mají dohromady jen pár ´babek´ a podobné otřesně vymleté amerikanismy... Takže za mě čtyři hvězdy a rád se zase někdy podívám.