Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Soutěžní
  • Akční

Recenze (46)

plakát

Únos (1997) 

Nevím, co kdo má, ale pro mě to byl vynikající thriller s hitchcockovskou atmosférou, nic tam nechybělo, nic tam nepřebývalo, scény plné zneklidňujícího ticha, které vždycky spolehlivě znamenaly klid před bouří... Všechno skvělé, výborně typově vybraní herci, nemám co bych vytknul, od zážitku z thrilleru víc nežádám.

plakát

Obecná škola (1991) 

Jeden z nejlepších českých filmů, příběh tak krásně plyne. Svěrákovská poetika kraluje, vynikající herci a spousta nezapomenutelných situací a hlášek. A skvělé odkrývání dětských duší, Svěrák jim opravdu úžasně rozumí. Za tohle galapředstavení bych dal třeba deset hvězdiček.

plakát

Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003) 

Stifler zbaštil čtyřhvězdičkové hovínko, pátou hvězdu ubralo to, že se při některých scénách nedá u filmu jíst...

plakát

Ulice (2005) (seriál) 

Díly dříve by unesly i lepší hodnocení, díly z poslední doby už jsou tak maximálně na dvě hvězdy. Takže dávám něco mezi. Nutno podotknout, že v počátečních letech vysílání, byly zápletky poutavější a charaktery jednotlivých postav výraznější. Na druhou stranu, když se už osmým rokem natáčí jeden seriál, který jde každý den a přitom se na něj stále dá koukat - to svědčí o velké pracovitosti štábu a nápaditosti a kreativitě scénáristů. Jen je škoda, že takoví herci jako např. pan Hrušínský, poslední dobou tak trochu ´zakrňují´...

plakát

Co je doma, to se počítá, pánové... (1980) 

Tenhle díl příliš nezaostal za svým předchůdcem, za největší ´slabinu´ považuji nahrazení pana Kopeckého panem Sovákem - na roli Nováka to už není ono. Jinak dobré a i dnes vtipné nápady (aspoň ve většině případů). Kájo, večeře! Hodnotím 3,5 hvězdami a zaokrouhluji nahoru...

plakát

Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976) 

Řekl bych, že pořád dobrá zábava s určitě nadprůměrným hereckým obsazením. To je asi vůbec nejsilnější stránka této komedie. Ani po 37 letech to není nuda, ale přece jen, pátou hvězdičku si zub času vyžádal.

plakát

Homolka a tobolka (1972) 

Teda mámo, řeknu ti, takovej župánek... Čtyřhvězdičkovej!

plakát

Ecce homo Homolka (1969) 

Tak hele mámo, já jsem tu postel vopravdu ustlal, rozumíš? Tak jsi mě ponížila. Ale ty to neuvidíš, hele, ty to neuvidíš! A podobných skvostně zahraných hlášek (hlavně od pana Šebánka) a situací je ve filmu opravdu hodně. Úžasně natočeno, nesmrtelné téma, skvěle vybraní herci. A malí Formanovi synové, kteří zlobí a zamykají se v koupelně ´podle dědy´. Myslím, že každý Čech (alespoň ten kdo je narozený před rokem 2000) by tohle měl vidět. Mladší jedinci už se asi na tuto pro ně vzdálenou notu nenaladí.

plakát

Slunce, seno, jahody (1983) 

Dobré, ale další dva díly mi přijdou o něco nabitější. Příhodná hudba K.Vágnera, dobré herecké výkony, ale babka (E.Červená) není tak vtipná jako pozdější V.Kaplanová. Také experiment s dojivostí krav mi tady není úplně po chuti. Zato mladá V.Kánská ano. Lepší tři hvězdy.