Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (812)

plakát

Brestská pevnost (2010) 

Historie ,kterou mám ráda byla lidem mé generace zkreslována. A to tak natolik výrazně,že události kolem druhé světové války jsme díky neuvěřitelnému množství propagandistických filmů vnímali jako těžko uvěřitelné až směšné.Mělo to přesně opačný účinek.Postupně se proto snažím dozvědět co nejvíce dostupných seriozních informací a také pochopit myšlení lidí,kteří tyto události prožívali.Myslím si,že to co ve filmu vypadá jako patos je jen výchova,která v tehdejším Sovětském Svazu byla všeobecně známa.Na druhé straně být zajat bylo pro stranu a vládu totožné se zradou. Zkrátka stalinistická výchova nutila lidi upřednostňovat komunistické ideály před cenou života.Proto nakonec za cenu nesmírných obětí na životech,který pro Stalina nic neznamenaly válku vyhráli.Doufám,že jestli existuje peklo tak tam Stalin trpí. Díky za typ Sarkasticovi.

plakát

Klér (2018) 

No,klobouk dolů! Pustit se v katolickém Polsku do takového počinu.Já osobně nemám katolickou církev ráda a přesto si myslím,že i v ní jsou lidé poctiví.Ale její nadřazený postoj se bohužel jaksi táhne již staletí.

plakát

Babylon Berlín (2017) (seriál) 

Velmi příjemná,zábavná a napínavá záležitost.Pocit autentického prostředí,hudby,chování a reakce lidí.Od začátku až do konce nenechá diváka vydechnout.Spojení krimi,historie a psychologie v krásně namíchaném koktejlu.

plakát

Jan Palach (2018) 

Dle mého názoru nejlepší film minulého roku.Momenty ze života studenta, které ukazují co mělo vliv na myšlení studenta,který se očividně lišil od svých vrstevníků.Pro mě věrohodně vykreslený obraz doby.Nikdy se nedozvíme co se Janu Palachovi skutečně honilo hlavou, ale já jsem usoudila,že bojoval také se svou vnitřní svobodou a ta pak souvisela se svobodou celého národa.

plakát

Vražedná konstelace (2016) (seriál) 

Severský detektivní seriál.který je na rozdíl od ostatních tak nějak více barevný.Není tak vizuálně ponurý,ovšem svým obsahem syrovosti a otevřenosti se od většiny podobných neodklání.Mám osobně velmi ráda tento styl.Jsou to krajiny nedotčené katolickým puritánstvím a to je mi velmi blízké.Zatracená Bílá hora.

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Přiznám se, ještě pořád mi běhá mráz po zádech.Skvěle odvedená práce! Potřebujeme se podívat či nahlednout pravdě pod sukni! I když to tak strašně bolí a mladým lidem to připadá jako smyšlená detektivka.A tak prosím přemýšlejte všichni! Historie se totiž často opakuje,protože lidé rádi zapomínají,nebo nechtějí vzpomínat.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nemůžu hodnotit jinak,než se připojit k vysokému hodnocení.Vnímám film jako poctu zpěvákovi,který uměl vstoupit do lidských srdcí a navždy v něm zanechat stopu.Nezajímá mě jestli je filmi zcela pravdivý,protože pravda je relativní a každý ji vnímá jinak.Nastíněné situace zcela odpovídají mé představě o pocitech člověka,který je odlišný a ví jak lidé odlišnosti vnímají.Děkuju ti Freddie!

plakát

Dům s věžičkou (2012) 

Velmi dojemně a zárověň věrohodně až naturalisticky vylíčena atmosféra v zemi zničené válkou.Beznaděj z budoucnosti,touha po životě,která hraničí s bezohledností.V dnešní době plné dostatku až přebytku dost těžko uvěřitelné.Ale jako ostatně v každé době jsou lidé,kteří neztrácejí svou lidskost a lidé.kteří využijí danou dobu ke svému prospěchu.

plakát

Lesní jahody (1957) 

Myslím si,že je nutné vidět film než zemřete.S tím souhlasím.Ale zárověń je lepší vidět film v různém věkovém období svého života.Bude na vás totiž působit jinak ve třiceti a jinak v padesáti.A tím jsou některé filmy nesmrtelné.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Naprostá lahůdka pro filmového fanouška.Velmi citlivý a vnímavý vstup do gay-komunity.Nádherné citlivě zpracované scény o touze po lásce.Dlouho se mi budou vracet v hlavě.Zvláště rozhovor otce a syna.