Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (183)

plakát

Room (2015) 

Jedná se o dosti silný snímek založený na nedobrovolném strávení matky a Jacka v jednom malém pokoji, kdy dítě po dobu 7 let prakticky nevidělo svět. Jelikož nechci spoilerovat, tak raději nebudu psát více. Rozhodně jde o snímek velmi lidský a znázorňuje pohled na svět, jak jej my sami vidět nemůžeme a zároveň chválím technické složky (hudba, kamera, vizuál)... Jasných pět, děkuji za projekci a doporučuji :-)

plakát

Muž na laně (2015) 

Velmi pěkné... :-) Technicky a vizuálně brilantní a věrné i ve 3D formátu, chválím tudíž všechny pracovité lidi, o nichž toho moc nevíme, museli si vyhrát. Děj filmu je v podstatě jasný od počátku a směřuje k jasnému cíli, přesto film díky své vypiplanosti nenudí a divák se může ponořit do nádherného, leč pro běžného člověka těžko představitelného a pochopitelného snu, který se postupně mění v cíl. Celkové vyznění filmu je velmi pozitivní, není přidáno žádné zbytečné drama. Výběr hlavní role se povedl, zaujaly ale i pro mě neznámé role vedlejší... Odkaz na češtinu z úst Bena Kingsleyho potěšil. Silvestri se orchestrací hudby vrací do dob Forresta Gumpa a to je pro mě jedině dobře, u snímků tohoto typu je zjemnění třeba, doporučuji, za 5 :-) Děkuji za čsfd projekci ;-)

plakát

Gangster Ka (2015) 

Povedený kus naší produkce, Gangster Ka je natočena velmi poutavě, se spádem a prakticky bez hluchých míst, na český film zaujmou už i velmi svižné a technicky promakané úvodní titulky. Dobrý výběr herce pro hlavní roli, který hrál velmi uvěřitelně. Kromě akce a zajímavé dějové linky je film občas odlehčen vtipnými dialogy s nadsázkou. Celkově ale pozitivně hodnotím komplexní znázornění absence svědomí, lidské nenažranosti, touze po moci a manipulace, doporučuji. Krom toho zaujal i soundtrack :-)

plakát

Leon (1994) 

No mě přišel snímek ve svém žánru neuvěřitelně citlivý, málokdy budete se zabijákem soucítit jako zde... ;-) Krásný pohled na ryzí přátelství dvou osob, které to neměli (a nemají) ve svém životě jednoduché... Dojemný thriller, povedený závěr, jsem rád, že jsem na to v telce narazil, doporučuji a za 5 ;-)

plakát

Dárek (2015) 

Nebojte, bez spoilerů. Když si jeden člověk vezme scénář, režii i nejzajímavější roli ve filmu, už dopředu lze očekávat nějaké sdělení... Jako vždy netušíc na co jdu, vydal jsem se právě z tohoto důvodu na Dárek a po konci jsem docela zíral. Z počátku se jedná o standardně vypadající thriller, kdy jsou jasně rozdané role a vypadá to, že půjde jen o další film s narušeným psychopatem. Následně ale zjišťujeme, že se (opět) koukáme na narušení jen z jednoho pohledu. Na filmu je geniální, že respektuje příčinné souvislosti, ukazuje zlo v našich nitrech a je poměrně spravedlivý... Řeší problematiku lhaní a ukazuje, že i malá lež může mít fatální důsledky a dále že není možné v životě lží rozpoznat pravdu. Pointa je natočena skvěle otevřeně a teprve na konci dochází smysl názvu snímku - Dárek. Chválím rovněž skvělé výkony ústředního tria, myslím že pochopíte proč, za 5 a doporučuji vyrazit do kin ;-)

plakát

Prodloužený víkend (2013) 

Tenhle snímek měl svoji atmosféru. Herecky uvěřitelné výkony všech představitelů. Drama, které zapůsobilo a chtěl jsem vědět, jakým směrem se bude ubírat a udržovalo si napětí, jen upřímně nevím, zda jsem pobral oba retrospektivní příběhy zcela. S koncem jsem spokojený, poslední dobou rád měknu ;-) Doporučuji ;-)

plakát

V hlavě (2015) 

Je třeba opět směrovat do kin děti i dospělé... Z filmu je člověk krásně naměkko :-) Neotřelý nápaditý scénář, myslím si, že musel dát tvůrcům hodně práce. Film plný emocí jako radost, smutek, vztek, nechuť či strach... (Jenže fakt doslova :D ) Navíc opravdu chytrý film, který nám říká víc, než by se mohlo zdát, symbolicky popisuje rozdíl mezi hravou dětskou myslí a myslí dospělého člověka, dále poukazuje na nepostradatelnost smutku pro život, silný moment je i oběť imaginárního kamaráda pro záchranu posledního Ostrova... Prostě perfektní, člověk si pak říká, co mu je zrovna asi mixováno v jeho vlastní hlavě... Tak to by bylo asi především: Radost z radosti i smutku při sledování tohoto snímku mixovaná se strachem ze vzteku na všechny, u kterých sledování vyvolá nechuť, protože postrádají smysl pro pointy podobných snímků... + Chválit Giacchina za hudbu je opět třeba, přestože nikoho určitě nepřekvapuje, že notnou dávkou přispěl k celkovému ještě lepšími vyznění snímku... Připomínám, že 25.10. bude v Praze koncert na jeho počest... Mimo to i předfilm k filmu potěšil... Geniální, děkuji, doporučuji a za 5 :-)

plakát

Dennis - postrach okolí (1993) 

Já jsem to viděl snad po 15 letech a vybavil jsem si, že jako malý jsem film evidentně bral vážně, protože onen vizuál zloděje se mi tehdá přenesl do nočních můr... Teď se na kompletní dílo dívám trochu jinak, v motivacích je strašně jednoduché a obsahuje nelogičnosti... (Ale tak to má být, aby si i děti přišly na své)... Nenadhodnocuji ovšem z nostalgie, ale standardně kvůli hudebnímu podtextu Jerryho Goldsmithe, protože zde opět ukazuje svůj cit pro emoce (sranda, strach, rodina apod.) a hudba na mě určitě působila už tehdy, stejně jako dnes... Jenom dnes s větším nadhledem a zaměřením ;-)

plakát

Ant-Man (2015) 

Děkuji za čsfd projekci, zejména pro to, že pro mě tato marvelovka překonala pokračování Avengers, zejména kvůli snadnější orientaci v ději a mnoha vtipným okamžikům. Do jednotlivých rolí bylo vybráno skvělé obsazení a zejména pomocní zlodějíčci ve vedlejších rolích ještě více zvedali úroveň snímku. Bez výhrad ve svém žánru (nečekejte nic hlubokého), doporučuji a jasných 5 ;-)