Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Srdcovka všech srdcovek. Tohle Tarantino zabil tím největším možným způsobem, který doteď nic nepřekonalo. Viděno snad 100x a pokaždé úžasný zážtek.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Pokud si Tarantina užíváte především díky vymazleným a jedinečným dialogům, pak si na tomhle díle dokonale smlsnete. Přes dvě hodiny čistého nadšení jen z toho, že si postavy povídají v jedné chatrči kdesi v horách, kde ani lišky nedávájí dobrou noc. Herecké obsazení na jedničku s hvězdičkou. Epický S.L.Jackson (nejlepší výkon od Pulp Fiction). Vtipný Walton Goggins, který pro mě osobně byl hereckým překvapením roku. Odporná Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell v roli napsané na míru. Dokonce i Tatum, kterého jsem se bál, tak nakonec příjemně překvapil. Do toho si připočtěte skvelý soundtrack (Morricone), westernovou atmošku, neustálé napětí, skvěle nadávkovaný humor a epický konec, u kterého jsem chrochtal blahem.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nedávno viděno asi po páté a stále stejně dokonalé. Tarantinovsky skvělé dialogy, ústřední duo Waltz+Foxx jedním slovem úžasné, humorné scény, u kterých jsem smíchem brečel (KKK), jedinečný DiCaprio ve skvělé roli otrokáře, nahláškovaný Samuel L. Jakson, epická hudba, krásné scenérie, výborné zakončení.. Tenhle film má zkrátka všechno.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Doteď si pamatuji na moment, kdy jsem tak před deseti lety zašel za kamarádem a zeptal se ho jestli má nějaký dobrý film na půjčení. Ve dveřích mi podal devédéčko s podivným nápisem: Shawshank. Moje očekávání byla nulová, ale přesto jsem došel domů a film si pustil. Stačila scéna v soudní síni a už jsem jako přikovaný seděl a hltal každý moment snímku. Následující dvě hodiny dodnes považuji za nejlepší kinematografcký zážitek, který mě potkal. Po skončení filmu jsem jen seděl v křesle, neschopen slov a v hlavě mi doznívala poslední slova Morgana Freemana: "I hope I can make it across the border. I hope to see my friend and shake his hand. I hope the Pacific is as blue as it has been in my dreams. I hope."

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Akční náser dekády. Ukazuje se, že šílenost a genialita jsou ve zkušených rukách kombinace, která chytne a nepustí. Po celou stopáž filmu jsem sotva popadal dech a užíval si každou sekundu brilantních nápadů, vizuálního orgasmu a metalové hudby. Je až k podivu, že film v dnešní době popcornových slátanin vůbec vznikl. Ač nevěřím v boha, tak mu nyní děkuji, že existují lidé jako je George Miller. Konečně zase někdo, kdo má koule na správném místě a nebojí se je použít.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Mel Gibson přináší nejatmosferičtější válečné peklo od dob Zachraňte vojína Ryana. Sice na něj musíte přes hodinu počkat, ale to vám vůbec nevadí, protože se aspoň stihnete seznámit s hlavním hrdinou Desmondem Dossem (Andrew Garfield se sice chvílemi tváří jak prosťáček, ale jinak hraje výborně). Užijete si poklidné chvilky jeho mladistvé lásky, které později fungují jako dokonalý kontrast s peklem na Okinawě. Bojový výcvik pobaví (hláškující Vince Vaughn) i emočně zasáhne, když jsme svědky šikany, se kterou se Doss musí potýkat. Tu a tam se mihne výborný Hugo Weaving, který jen potvrdí celkovou kvalitu hereckého ansáblu. Pak se přesunujeme do Japonska. Země smrti zaslíbené. Oddělené končetiny, hektolitry krve, mouchy poletující kolem zohavených mrtvol. Vše dotváří skvělou válečnou vřavu, ve které si budete připadat jako na vlastní kůži. Vrcholem je emoční závěr, který z vás vyždíme všechno, co z vás zbylo. Potěší i výpověď veteránů, po které nezůstane žádná líce suchá.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Pokud máte alespoň trochu tulácké a dobrodružné srdce, pak si tento film zamilujete. Emocionálně dechberoucí a filmařsky zvládnuté od A do Z. Kombinace chlapíků: Sean Penn, Emile Hirsch a Eddie Veder (jedinečný soundtrack) dali za vznik dílu, které vás okouzlí, rozesměje, rozesmutní a dojme zároveň.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Dokonalá ukázka toho, co vzikne když autoři dají přednost vizuálům před obsahem. Začátek je v režii skvělého Cumberbatche, který v roli mladšího bráchy doktora House ukazuje, že celý film bude stát právě na něm. Boužel jakmile se dostáváme na východ, tak film začne ztrácet na dechu. Hlavní hrdina zažívá přerod z racionálně uvažujícího neurochirurga v zapáleného mága. Ač vtipný a každým coulem sympatický Cumberbatch dělá, co může, tak jeho proměna vás nepřesvědčí. Tomu náležitě pomáhá i nevysvětlení celé problematiky čarování a celkově se ukazuje jak vrtkavé jsou základy, na kterých film leží. Záporák je klasicky marvelovsky špatný a nevýrazný, naprosté nevyužití Mikkelsena, který běžně v rolích září. Naštve i nevyužitý potenciál Scotta Adkinse, který se nám všehovšudy ukáže v jednom nezáživném souboji. Zbývají tím pádem už jen povedené vizuály, které jsou však propůjčeny jen pro efekt a brzo omrzí. Celkově film působí jako rychlá slátanina bez pevných základů, která zabaví, ale jinak nezanenechá nic navíc.