Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (172)

plakát

Čas (2021) 

Hola Guys! =') Vždycky se na nového Shyamalana těším, je to taková klasika, na které jsem vyrůstala. :) I přestože poslední filmy nejsou přeplněny tím, čím režisér a scénárista vynikal dříve, přesto téměř vždy stojí za filmově strávené hodiny si jeho tvorbu pustit. Film Čas pak třebas pro nic jiného než nápaditost, zajímavé souvislosti a pádnou (pro někoho i trefnou) pointou. Shyamalan nabízí prostor k zamyšlení, kterým je stále dost výjimečný. Bylo to zajímavé, díky.

plakát

Čekání na zázrak (2009) 

Hola Guys! =´) Ne, že bych to nevěděla, ale jsem ráda, že i v "maličkých" lidech a příbězích se to dá...! Žít. =´) "My only sin is love..."

plakát

Černá a bílá (1999) 

Hola Guys! =´) Škoda, že skutečná pointa zůstala zaklíněna mezi "nigga" a "shit(y)" a "my man and no my woman". Nic není jen černé a jen bílé, ať se snažíme či chceme jakkoli, to, odkud jsme vyšli, nás nevyhnutelně v určitých mezích definuje...jenže je to zaklíněno až moc pevně a hodně hluboko - pod všemi těmi černobílými kecy. "Don´t Be Afraid..."

plakát

Černobílý svět (2011) 

Hola Guys! =´) Pro mě za dlouhou dobu něco, co se mě hluboce osobně dotklo. Ta bolest, nespravedlnost, statečnost, ty černé a bílé barvy, kontrasty!!! Hned jsem si musela přečíst knihu! - a musím se přiznat, že jsem byla tak pohnutá příběhy všech postav, že jsem z těch pocitů a citů v průběhu filmu asi čtyřikrát nefalšovaně brečela. - po přečtení knihy jsem to dílo dokázala ocenit o to více, protože se podařilo beze zbytku předlohu přenést na plátno. Plus - herecké výkony (nominace i ocenění bez pochyb! Škoda, že Viola si nakonec Oscara neodnesla, ale věřím, že na její roli nikdo nezapomene, i bez té sošky.), hudba, režie a krásná kamera. "I´m the living proof", závěrečná titulková píseň vše jenom podtrhla. - páni, mám chuť si to pustit ještě jednou! "How does it feel raising another child when you know that your own is at home with somebody else?" "It feel..." (a ten pohled plný bolesti a ztráty...)

plakát

Daleko od ní (2006) 

Hola Guys! =´) Dokáži si představit. že je rozdílné, se na tento film dívat bez zkušeností s Alzheimerovou demencí a se zkušenostmi prožitými, nezapomenutelnými a věrně přítomnými...nejenom, že je to příběh prožitý, ale také veskrze reálný... A jako ta, co zná, hodnotím. (Napadá mě teď verš z písně Hany Zagorové:"...Za každou chvíli s Tebou platím víc, než se Ti může zdát...") Ten, kdo tento příběh "zná". nemůže snad ani nic víc, než ocenit každou minutu... Paní Christie a pan Pinsent jsou ve svých rolích jedineční, živí, věrní, přítomní a nezapomenutelní. A dík scénáristce/režisérce za "tichý, zoufalý, hlasitý výkřik Granta při odhazování sněhu a lopaty..."...vynikající! "Well, I´ll see you again tomorrow, I suppose...please, don´t. don´t...Well, I´ll see you tomorrow, I suppose..."

plakát

Danielův svět (2014) 

Hola Guys! =´) Sice nedokáži ohnout svoji mysl tolik, abych si dokázala naplno představit, jaké je to být sexuálně přitahována a zamilována do dítěte, ale jsem schopna ocenit Danielův přístup a naprosto dospělé a uznalé chování a pochopení své situace a toho, jak se bude v budoucnu vyvíjet. - cítím, jak se má mysl rezepjala a otevřely se v ní nové obzory. - a rozhodně se mi nechce Daniela za jeho orientaci křižovat...spíš je mi ho prostě líto.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Hola Guys! =´) ...krásně nakreslený scénář podpořený hereckými výkony...je mi hezky, jak cítím, že tvůrcům záleželo na tom, aby vyzněl jen sám o sobě...a při pohledu z dálky je vše ještě o jednu barvu krásnější.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Hola Guys! =´) I´ve seen it once, twice and...so on!

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Hola Guys! =´) Promiňte mi, pane Krobote i všichni zúčastnění, ale za tuhle vulgární, sprostou a bezduchou tragédii (bohužel v jakémkoli smyslu slova...) se postavit nechci.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Hola Guys! =´) Jsem vděčná za úspěšnou filmovou adaptaci. Miluji knihy s jejich vlastní autentickou atmosférou. Knihu jsem četla. Nepustila jsem ji z ruky jednu dlouhou a skvělou noc. - A Dívka ve vlaku je úspěšnou a osobitou filmovou adaptací. A za to fakt dík! =´)