Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (172)

plakát

Lída Baarová (2016) 

Hola Guys! =´) Jsem u vytržení z fantastických hereckých výkonů! - za ty hvězdy, dávám hvězdy. A za hudbu též! A za pár dechberoucích scén taky! - Lída Baarová byla svou vlastní ženou a její příběh je obyčejný, ano, obyčejný v neobyčejně krutém čase...ten kontrast je, jak to jenom napsat, zvláštní...ano, nutí mě to přemýšlet. - jsem fakt ráda, že jsem šla do kina! I když v průběhu filmu a v režii je několik momentů, záběrů a slov, které tam nesedí a jsou tak zvláštní a jiné než atmosféra a dopad. - Je to jako film, který neví, čím má být a přitom ví, o čem je. Působí to na mě, jako kdyby měl film odstup sám od sebe a rozdvojoval se a zase se spojoval. Jak říkám, prostě zvláštní. - ale co! Bylo to dobré! A herci občas dokáží stvořit dobrý film i bez podnětné spolupráce režiséra. Za to dík!

plakát

Cena za něžnost (1983) 

Hola Guys! =´) Film, na který jsem čekala koliko let až do tohoto dne, kdy se mě každý moment dotkl natolik intenzivně a nezapomenutelně, že mám chuť vidět jej celý ještě jednou teď a tady. Příběh, kde hlavní roli hraje individualita, sentimentalita, láska, touha, přátelství a prostý život sám. Film, který mám ráda pro to, že jsem vše pochopila. Proto, že tyto city již pochopit a rozpoznat umím. Miluji tento film ale hlavně pro to, že si o cenu za něžnost neřekl krvelačně a bez taktu, ale nádherně správně a rozhodně z lásky. Jakoby beze slov, z očí do očí...ale v jistotě plného pochopení.

plakát

Lucy (2014) 

Hola Guys! =´) ...je mi smutno...nechápu, proč se teď všude musí střílet a krvácet...mně by stačilo válet se v myšlence! "I am everywhere."

plakát

Osm hrozných (2015) 

Hola Guys! =´) Je to nechutná kruťárna, ale to je Tarantino... :) - násilí mě v jeho filmech začíná malinko děsit a rozhodně přestává bavit, ale pořád na něj chodíme do kina, pořád o něm diskutujeme, takže hádám, že Tarantino se dobře baví, protože i když jsou jeho poslední příběhy až téměř hrůzné svou bestiální i bravurní (v každém Tarantinově filmu jsou momenty, kdy bych tleskala klíďo i ve stoje! :)) hravostí, je to, ve smyslu "jít či nejít odpoledne do kina", vždycky moc fajn den. :)

plakát

Vhodné chování (2014) 

Hola Guys! =´) Bylo to chytré, vtipné a ze života...mělo to styl, inteligenci a myšlenku...a navíc to, čemu rozumím. Great, almost brilliant! =´)

plakát

Slídil (2014) 

Hola Guys! =´) Sama sebe se ptám, proč ztrácím drahocenné hodiny mého života sledováním filmů, u kterých už z mema vím, že pro mě nebudou mít žádný smysl. Dívala jsem se díky Jakeovi, samozřejmě. - Tento film je souborem geniálního herectví, geniálního scénáře a fantastické režie! Tak alespoň něco :)

plakát

Birdman (2014) 

Hola Guys! =´) Ačkoli oceňuji formu i obsah! I přesto, že cítím, jak záleží na tom "Teď a Tady"!... - Bylo to dobré! Snad jen: když ne super-hrdinové, kdo jiný by měl mířit přesně? ... míří se na srdce, Birdmane.

plakát

Na návštěvě (2015) 

Hola Guys! =´) ...tolik jsem se těšila! Nový Shyamalan! Nová temná romantika ala The Village? Promenádující se odvaha a nápad ala The Sixth Sence? Světlá apokalyptická spojitost ala The Sign? V očekávání můj drahý bratr zhasnul světla, zesílil zvuk, já udělala popcorn a jeli jsme na The Visit. - v atmosféře jsme za vlasy vytahovali napjaté dýchání nás obou, škubali nohami v intenzivních momentech, rozpřádali potenciální scénáře postavené na znalosti režisérovi biografie ve filmu a žhavě, a později téměř nedýchající, očekávali vyústění v tolik minulostí ověřených návštěv...a ve vší té hořící a plápolající zběsilé nedočkavosti jsme po špičkách vlezli do pokoje toho, u něhož jsme byli na návštěvě. A našli jsme muže se zaschlou slinou u spodního rtu, němě na nás zíral, právě se stal vrahem, tak jako ti, které nám tolik vychválil... a my se na něj vrhli a ptali se ho: proč?...jen škoda, že jeho odpověď se mi zdála nechutná a byla mi ukradená ve chvíli, kdy byla nedostatečně zodpovězena. - samozřejmě se na dalšího Shyamalana poženu třeba i do kina jako zběsilá. Budu se těšit. Škoda jen, že se nebudu těšit na celý příběh. Protože fakt nestálo za to ztratit dvacet minut života za finální akt ala The Visit. ..

plakát

Jack and Diane (2012) 

Hola Guys! =´) ...vlkodlačí souvislost jsem nepochopila...nepátrala jsem po "zjevném" scénáristickém smyslu...pro mě je film snímkem o lásce, jak ji je možno také prožít... - a tak jsem si tento příběh prožila...

plakát

Polární expres (2004) 

Hola Guys! =´) ...this Christmas I do believe...I felt it! Love is all around! And hapinness as well! I feel the Christmas in the wind and it sure does feel amazing! =´) J.