Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (5)

plakát

Divoký anděl (1998) (seriál) 

ZA PRVÉ: ano, sledovala jsem Divokého anděla a né, nestydím se za to :o) ZA DRUHÉ: ano, jsem normální. Stejně tak jako ti, kteří D.A. hodili do odpadu, zbožňuju kvalitní filmy jako Vykoupení z věznice Shawshank, Schindlerův seznam, Pulp Fiction, Forrest Gump, filmy T. Burtona, Kubricka apod. ZA TŘETÍ: ČSFD je od toho, aby lidé hodnotili a komentovali filmy a seriály, které VIDĚLI (při nejlepším célé). Takže vy z vás, kteří dali odpad! soap opeře, ze které viděli maximálně tak posledních 5 minut při čekání na Hvězdnou bránu, která po ní následovala, VY, vážení, tu, prosím, nemystifikujte! Je to trapný :oD Nemluvě o těch, kteří to hodili do odpadu kvůli jim nesympatické N. Oreiro nebo kvůli tomu, že nebyli IN, pokud to nesledovali jako jejich tehdejší spolužáci....??? OMG. A to platí u všech hodnocení na ČSFD!!!!!!! ZA ČTVRTÉ: taky tu už někdo psal, že telenovela je sám o sobě specifický žánr, žije si svým vlastním životem, a nelze jej porovnávat např. s celovečerními filmy. Nebudete taky přeci srovnávat horor s komedií !?! Lze pouze porovnávat telenovely mezi sebou. A Divoký anděl je mezi nimi královna telenovel. Dokonce jí ostatní telenovely nedosahují ani jako její poddaní. Má v sobě něco navíc a to mě bavilo. ZA PÁTÉ: Naštěstí ty všechny odpadní komentáře žádný potencionální divák D.A. už asi neshlédne, protože telenovelám v ČR už díkybohu pomalu odzvonilo a pochybuju, že budou dávat reprízu. Takže házíte hrách na stěnu :oD NA ZÁVĚR: pro všechny odpadní komentáře od popelářů, kteří neví, o čem píší, vzkazuji jen jedno: ODPAD!

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

K neuvěření! Tak tohle ukojilo mé libido! Chvílemi jsem měla chuť mezi tu hrstku poletujících transvestitů, podivínů a svaloušů vletět a zahrát si s nimi. Souhlasím s Alenkou, když tvrdí, že by se do Curryho i zabouchla. Prostě mu nevěříte, že to hraje, a vychutnáváte si každou jeho grimasu a taneček (zvlášť ten na té gymnastické koze:)...Susan je roztomilá a momentkový Meat Loaf tomu dává ten správný ráz rockové muzikálové muziky, jak má být. Tahle úchylárna mě prostě bavila, ale, i když mi to možná neuvěříte, nic nemá na Zpívání v dešti! "I´m singin´ in the rain...with a corset and suspenders":o)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Máme tu nejméně Allenovského Allena za posledních pár let....Podobný pocit jsem měla u jeho Interiérů, ale i ty byly alespoň trochu prošpízovány jeho osobitým humorem a nadhledem. Tuto změnu jsem ale přesto, že jsem spíše skalní fanoušek jeho starších gestiko-upovídaných satirických filmů, uvítala. Ze začátku máte pocit, jako byste se dívali na prachobyčejnou romantickou záležitost, kterých je takovýmto lehce dramatickým způsobem (milostný trojúhelník) zpracováno plno. Jako Allenka v říši divů:) hledáte toho Allena, což umocňuje ještě fakt, že se příběh odehrává v Londýně. Po půl hodině nevíte čím to je, ale prostě víte, že za kamerou se směje Woody. Na konci filmu, který mě mimochodem překvapil, i když bych to u "normálního" filmu tohoto typu čekala, je vám už jasné, co tím asi "vtipálek" chtěl říct. Vyčtete to z hraní herců..Kdyby totiž takhle hráli opravdovou dramatickou romantiku, jejich výkony byste zapomněli a přišlo by vám, že se ani nesnažili zaútočit na Oscara. Ale protože je tento film točen s absolutním nadhledem, je jasné, že to tak Woody zamýšlel a jejich výkony jsou rázem skoro nadprůměrné. Satirická komedie, co se tváří jako drama, řeší význam štěstí v životě a demonstruje ho v prostředí anglické smetánky, mě zaujala. Film sice nedokoukáte s rozchechtanými plícemi, ale zapůsobí na vás. Uvědomuji si, že už si Allen nemůže dovolit hrát patetické žvástaly jako v kouzelné Annie Hallové, ale přesto mu dávám 4 hvězdičky.

Poslední hodnocení (306)

Divoký anděl (1998) (seriál)

21.05.2010

Live 8 (2005) (koncert)

23.04.2006

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat) (1972)

11.04.2006

Banáni (1971)

11.04.2006

Láska a smrt (1975)

11.04.2006

Annie Hallová (1977)

11.04.2006

Zelig (1983)

11.04.2006

Hana a její sestry (1986)

11.04.2006

Interiéry (1978)

11.04.2006

Reklama