Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární série koncertů na podporu výzvy Boba Geldofa a jeho přátel v předvečer summitu G 8 v Edinburghu na začátku července. Účinkují: Annie Lennox, Bob Geldof, Coldplay, The Cure, Dido, Sir Elton John, Joss Stone, Keane, Madonna, Mariah Carey, Sir Paul McCartney, Pink Floyd, R. E. M., Robbie Williams, Snoop Dogg, Sting, U2 a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Uplynulo 20 let od koncertu Live Aid. Zatímco jeho smyslem bylo vybrat peníze na pomoc hladovějícím, letos Bob Geldof naopak vyzýval "nechceme peníze, chceme vaše jméno" a spolu s obrovským množstvím muzikantů na mnoha světových podiích tak hodlal podpořit summit G 8 v Edinburghu. Jak dopadl, to už dnes víme, projev dobré vůle je jistě chvályhodný, ale jak kdosi řekl : "kdo to zkontroluje?". Snad tahle dojemná snaha všech účinkujících - a pravdou je, že jsem se často neubránila slzám (zvlášť vůči Annie Lennox nejsem imunní) - nepřijde vniveč, snad už nebude třeba užívat pro názornou demonstraci třívteřinových intervalů k lusknutí prsty, ohlušujícího lusknutí, které stále ještě znamená interval dělící jednu africkou lidskou smrt od druhé. PS: pro ty, co to nepochopili - hudba tentokrát nebyla cílem, ale prostředkem!!! ()

Windu85

všechny recenze uživatele

Souhlasím s plomem, to už by tady pak mohlo být skoro vše co někdy vyšlo na dvd nebo VHS, mám třeba kazetu Vídeň 1996 (z MS v hokeji), kazetu Aleš Valenta neb mnoho záznamů z koncertů které vyšly na dvd. Konec konců je to česko-slovenská filmová databáze. Jinak musim se pochlubit, Live 8 sem viděl naživo (ten Londýnskej) a byl sem absolutně unešenej. Z hudebního hlediska *****. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo něco nejneuvěřitelnějšího s hudební tematikou, co jsem kdy v životě viděl. Každý, kdo se zajímá o světové dění, o kulturu a o muziku, ten si přišel n své. Naprostá lahůdka, o kterou bych ve své filmotéce stál jako o nic jiného. Je to nejneuvěřitelnější plejáda hudebních stylů a osobností. Je to prostě nádhera. Každý, kdo nemůže vyrazitpřes půl světa nebo Evropy za svým hudebním idolem, musel vidět tohle a musel být naprosto paralizován atmosférou, kde se střídaly hvězdy hudební branže. Je to nádhera. 5* je povinností jako u Vykoupení z věznice Shawshank. PS: Prosím, kdo jej máte zaznamenán, byl bych moc vděčnej o spolupráci... ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou turné Madonny, Rolling Stones apod...Během jedné třetiny dne jsme viděli nejen jmenované hvězdy hudebního nebe, ale několik desítek dalších stálic a začínajících "amatérů" světové hudby. Osm hodin hudby rozmanitých žánrů a stylů - vše od U2 přes Björk až po ne moc známé asijské hudebníky. Od Boba Geldofa to bylo nádherné gesto. Myslím si, že na podobnou podívanou si budeme muset počkat nějaký ten rok, ale Live 8 jen tak něco nepřekoná. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Taková škála umělců... to se snad "musí" líbit většině. Zkrátka každý si zde najde to své. Ale pravděpodobně nejdůležitější je ta myšlenka a účel, kterému je tento velko-kapacitní přenos určen. Mnohokrát mě některé momenty dohnaly k slzám. Bohužel jsem sledovala Live v době, kdy to vysílala TV, tudíž není (témeř) fyzicky možné sledovat veškerý materiál. Přesto jsem ráda za těch cca 14 hod. vkuse (!). DVD tak musí být o to lepší a kompletně shlednutelné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Souběžně vysíláno na 182 TV kanálech a více než 2 000 rádií. (D3VIL)
  • Koncerty se konaly 2. července 2005 v Londýně, Paříži, Berlíně, Římě, Philadelphii, Ontariu, Tokiu, Johannesburgu, Moskvě, Cornwallu a 6. července 2005 také v Edinburghu. (gogos)
  • První celosvětový přenos vysílaný v HD formátu. (D3VIL)

Reklama

Reklama