Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama

Oblíbení režiséři (4)

James Cameron

James Cameron byl vždy mým oblíbeným režisérem. První film, díky němuž si mě získal byl Titanic. Obdivuji jeho celkovou kreativitu, protože většinu scénářů si vždy píše sám a výsledné filmy potom měly velký úspěch. Příkladem byl film Avatar, jehož scénář byl vytvořen už v roce 1995, ale kvůli technoligiím, které ještě nebyly na takové úrovni, aby ho bylo možné natočit. Přitom v roce 2009, kdy vyšla premiéra do kin se stal jedním z největších trháků roku 2009.

Steven Spielberg

Jo, náš Steve. Tady se dá celkem bezpečně předpokládat, co uchvátilo mou pozornost. Byl to samozřejmě Indiana Jones (První díl Dobyvatelé ztracené archy). Jeho výběry žánrů nejsou v současné době až tak překvapující, jelikož se drží stále těch stejných.

Ridley Scott

Ridley, Ridley, proč ho tu vlastně mám? Taky bych rád věděl... no možná tě dostal nějaký z jeho filmů. No jasně ale který? JO počkat už možná vím. Byl to Vetřelec! Jenom jeden film? Ale to samozřejmě ne, byl to i Gladiátor, nebo Černý jestřáb sestřelen, částečně i Království nebeské, jelikož zbožňuji historické filmy s mečem na život a na smrt. Ano, zas tolik těch filmů na kontě nemá, ale líbí se mi jeho tvorba plná napětí, vzrušení i citu.

Peter Jackson

A samozřejmě tu nemohu vynechat našeho Pítra Džeksna. Ano toho Petera Jacksona, který natočil dosud nepřekonanou sérii filmů, která už několik dlouhých let kraluje mému žebříčku nejoblíbenějších filmů. Byl to Lord of the Rings (Musel jsem to napsat v originálním názvu, protože nemám rád české). Tyto filmy se mi tak dokonale vryly do paměti, že i když je uvidím 100x za sebou, tak mě nikdy neomrzí. Ten příběh, ty epické scény, uff naskakuje mi z toho husí kůže. Díky Petře za to a 3. Hobita postav na XXX vyšší úroveň, než jsou ty 2 předchozí, ať mohu být v nebi a vychutnávat si jeho epičcnost.