Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Jak už tomu bývá, bohužel se film ani zdaleka nevyrovná knižní předloze. Ten krásný nadpozemský příběh z knihy tam zůstal možná z poloviny. Nejhorší je bohužel konec filmu, kde zbytečně vysvětlují to krásné tajemno pro případ, že by to snad náhodou „obyčejný divák" nepochopil. Pokud by se tohoto závěru tvůrci zřekli, snímek by prošel se ctí, nicméně bohužel to tím tak degradovali, že je to pro mnohé asi velkým zklamáním. Možná je lepší nechodit do kina na zpracování svých nejoblíbenějších knih. Člověk asi vždycky narazí. Na Pí a jeho život bych pochválila kameru, opravdu se může pyšnit krásnými obrázky – bohužel místy až kýčovitými. Jinak pro lidi, co Pí a jeho život nečetli, bude asi snímek příjemný a pěkný, ale jestli je tato výjimečná kniha od Yanna Martela vaší oblíbenou, nedoporučuji vám zkazit si ji tímto počinem.

plakát

Gambit (2012) 

Odlehčená, místy i vtipná komedie s vynikajícími herci. Díky Alanu Rickmanovi a Colinu Firthovi stojí za to Gambit zhlédnout. Herecké výkony jsou jedna z mála věcí, které můžu na filmu pochválit. Scénář je celkem předvídatelný (kromě překvapivé závěrečné scény) se spoustou "typických amerických vtipných scén" (viz uvíznutí na parapetu bez kalhot). Vzhledem k tomu, že je to komedie, měl by se člověk asi bavit v jednom kuse, ale přiznávám, že jsem se zasmála asi jen třikrát a to skutečně jen díky skvělým hercům. Můj verdikt zní – oddechovka pro chvíle nudy.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Tohle opravdu nemá obdoby, nepamatuji si, že bych někdy viděla horší kulturní počin. Smršť bezduchých dialogů a laciných povrchních vtipů - tak by se daly shrnout Babovřesky. Když už se tvůrce rozhodne udělat povrchní komedii pro peníze, měla by mít, dle mého názoru, maximálně 1,5 hodiny. Ale 133 minut nudy? To už je opravdu příliš! Neočekávala jsem od takového filmu žádné zázraky, ale tohle bylo naplnění té nejhorší noční můry. Navíc "herectví" Lucie Vondráčkové je nesnesitelné. Nechápu, kde se vzal ten trend, že pokud se někdo proslaví v nějakém oboru, může libovolně působit ve všech. Jedním slovem odpad!

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Hodnotím jako zatím nejlepší film od Tarantina. Scénář se zajímavým až odvážným nápadem neslučujícím se s historií mě nadchl. Nejvíce bych vyzdvihla výborné herectví všech představitelů. Obzvlášť výjimečný byl Christoph Waltz jako přesvědčivý, nekompromisní a zvrácený "Lovec Židů" Hans Landa (Oskara si za tuto roli víc než zasloužil). Ve scénáři vyniká úžasná propracovanost postav - hlavně již zmíněného Hanse Landy a židovské dívky Shosanny (exceluje Mélanie Laurent). Na snímku oceňuji, že není jednostranně zaměřený, jak tomu u mnoha válečných filmů bývá - není zde černobílý svět, kde by "všichni nacisti byli zlí a všichni jejich odpůrci hodní". Když přemýšlím, co bych Hanebným panchartům mohla vytknout, nic mě nenapadá a to se mi už dlouho u žádného filmu nestalo.

plakát

Bez doteku (2013) 

Kdyby tento film dělal některý z opravdu znalých režisérů, zhodnotila bych ho jako nepříliš zdařilý. Ale přihlédnu-li k tomu, že ho režíroval začínající 18ti-letý mladík, přimhouřím oči. Snímek vyniká některými zajímavými nápady a snaží se tvářit jako umělecký, i když se mu to v mnoha případech nedaří. Scénář je plný zbytečných dialogů a nezralých myšlenek. Vypadá to, jako kdyby patnáctiletý „puberťák" přišel ze školy a napsal na koleně scénář o tom, jak si představuje svět. Nicméně co můžu pochválit, jsou některé herecké výkony - např. Marian Roden je velice osobitý a přirozený. Herecky se mi líbil i Adrian Jastraban, i když jeho postava se mi scénáristicky příliš nezamlouvala. Celkově film působí, jako by byl určen pro dospívající, ale s tím zase nekorespondují některé drsné, až nechutné scény. Jinak chválím především výběr hudby a působivou kameru.