Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Horor

Recenze (53)

plakát

Konečná (2013) 

Arnold se vrátil velkolepě i s režisérem, který umí sotva pět slov anglicky, ale i tak nebyl problém natočit tento zábavný akční film. Výborně smíchali akci s komedií a prostředí malého městečka, tak to vždycky nezklame, k tomu dobře vybraní herci i postavy dodali filmu šťávu. Delší dobu jsem tomuto filmu odolával, někteří ho viděli dříve a stále mně více ujišťovali, že dělám chybu, že to oddaluji a nakonec měli pravdu. Arnold i ve vysokém věku dokazuje, že má pořád velkou sílu a tah na branku, jak se říká. Samozřejmě herecky neoplývá nejvyšší kvalitou, ale koho to zajímá, na filmy s Arniem se nedíváme kvůli nejvyšším hereckým kvalitám, ale kvůli skvělé akci, zábavy a nezaměnitelné tváři.

plakát

Mama (2013) 

Když jsem viděl video, které trvalo tři minuty a lákalo na tento filmový horor, tak jsem se nemohl dočkat, byl jsem z toho tak nadšený, že jsem na to šel i do kina. Po shlédnutí celého filmu jsem byl velmi zklamán. Roztržité scény, málo napětí, herečka Jessica Chastain neumí hrát, o tom mně přesvědčila už poněkolikáté. Ty holčičky byli dost trapné. No a finálová scéna tam mně teda dostala, to byla taková romantika asi jako ve filmu Stmívání, no byla hororová zabíjačka na toto téma. Viděl jsem už hodně hororů a dost z nich je lepší než Mama, možná jak jsem byl natěšený z toho videa, tak jsem to moc předcenil. Dvě hvězdičky za snahu a za občasné lehké leknutí.

plakát

Antiviral (2012) odpad!

Ani jsem to nedokoukal, takový nesmysl a slátaninu natočit, že se nestydí. Vůbec se na to nedalo koukat, herci, tak to byla filmová katastrofa, děj filmu absolutně o ničem. Obchod s nemocemi možná existuje, ale to co dělo do té padesáté minuty filmu (pak jsem to už vypnul) to nemělo obdoby. Lidé kupovali nějaké buňky s lidma, chřipku, no vůbec to nedávalo smysl, jestli někomu chcete zkazit filmový večer nebo jinou část dne, tak vřele doporučuji.

plakát

Bez záznamu (2012) 

Tak to jsem byl překvapen, tento film nebyl nikde pořádně vidět a narazil jsem na něho náhodou, samozřejmě mě hned zaujalo, že tam hraje Sean Bean, tak jsem byl zvědav a nelitoval jsem. Hned od začátku snímek nasadil svižné tempo a téma terorismu tentokrát na anglické půdě bylo velice zajímavé, zvlášť když v tom byla zapletena i vláda, jsou tu vlastně dva děje, jeden hlavní v současnosti a druhý se odehrává v minulosti hlavního teroristy a skvěle to do sebe zapadá a čím dál více kulminuje do skvělého finálního závěru. Sean Bean se tam opravdu s tím nemazlí a díky chladné hlavě a skvělému instinktu to zvládne i když je také pěkně poškrábaný. Nakonec mi docela bylo líto toho teroristy, ale rozhodnul se tak, jak se rozhodnul. Celkový dojem z filmu je fakt dobrý a jsem rád, že jsem to viděl, protože dle mého předčí spousta amerických filmů s tímto tématem.

plakát

Maniak (2012) odpad!

No co to bylo? Totální úlet v podání Wooda, který kam vleze, tak to je hrozné. Film je úchylný, hnusný bez špekty filmového umění. Chápu, že v mnoha případech se tento film bude líbit, protože perverzáků a úchylů je tu celá řada. Naprostá nuda a kamera Maxime Alexandre to byl další hluchý výstřel. Režisér filmu se pokusil o remake, ale sám asi má velké mindráky a představy. Ty holky jsou taky tupé. Jedna si vezme domů chlapa hned po na první schůzce i když vypadá jako vrah a vyřazuje to z něj, tak je stejně blbá a doplatí na to. Další běží na zavřené parkoviště, kde je jasné, že jí dostane i když měla spoustu jiných možností. Jedině tu co zavraždil v koupelně tak tam to fakt nečekala, to chápu. No a ta Anna se také chovala hloupě, když zjistila co je zač, měla ho zapíchnout hned a né se s ním prát, a to auto, nechápu řidiče jak mohl nabourat. No strašné tento film.

plakát

Poslední výkřik (2012) odpad!

Neskutečné, co česká filmová scéna dokáže nabídnout, taková sračka, to snad není možné ani něco takového vydat na veřejnost. Já bych se na to nekoukla, ale kolega z práce mi řekl, ať se na to podívám, že se velmi pobavím. No to jsem se pobavil. Iveta Bartošová, tak už by se měla radši oběsit, to je katastrofa ať udělá cokoliv. Režisér Kučera po druhém propadáku by se měl radši přihlásit na úřad práce a netočit další tzv. film, to bych se styděl něco takového pustit. Hrůza.

plakát

Vražedná hra (2012) 

Tak mě se tento akční thriller velmi líbil, od začátku to mělo tempo a akci. Vyholený Matthew Fox byl fakt psychouš a neskutečně vyhuble udělanej, pěkně na sobě máknul, ale jenom mu to prospělo. Do hlavní role bych si představoval někoho jiného, ale asi byl omezený rozpočet, tak tam byl Tyler Perry, který není moc známý a ani celkem sympatický, přesto se snažil. Myslím, že tento film by si zasloužil kvalitnější herecké obsazení a šel by v hodnocení nahoru, ale špatné to rozhodně nebylo. Jen mně naštvala jedna věc a to se stává často, že tady ty chytráci v česku dali předabovací název filmu Vražedná hra, to je opravdu naprostý nesmysl, měli to nechat tak jak to je, opravdu nevím co tím chtěli získat.

plakát

Ďáblův dvojník (2011) 

Výborný snímek o tomto íráckém princovi, ale viděl jsem to bohužel v českém dabingu a nadabovaný Udajn mě doslova od začátku filmu trhal uši, to bylo něco strašného, celý film jsem měl sto chutí ho bodat a střílet, zajímalo by mě jak ten herec či sny mluvil ve skutečnosti, ale ten dabing byl fakt šílený. Od začátku byl film výborně životopisně natočen, je neskutečné co si jeden člověk dovolí, když má v ruce takovou moc, je jasné, že na to musí někdy doplatit, což se tak skutečně stalo, ale pravděpodobně si ten život užil a to doslova. Musím napsat, že režisér filmu Lee Tamahori mě mile překvapil a byla to zajímavá podíváná, dlouho jsem tento film odkládal, ale o spoustě dobrých hodnocení jsem si ho pustil a udělal dobře.

plakát

The Caller (2011) 

Tento film jsem viděl, ale už nevím kdy a jak to přesně bylo, to svědčí o tom, že to bylo nic moc a v mé hlavičce se soubor s tímto filmem neuložil, tudíž to je asi vše co k tomu napsat.

plakát

Muž v pokušení (2009) 

Žádná sláva to teda nebyla, Michael Douglas má to nejlepší za sebou a v tomto filmu vypadá velmi unaveně, příběh jednoduchý bez špekty nějakého zvratu či napětí, je to příběh silně upadajícího člověka bez řádné zodpovědnosti a volného života, není schopen se poučit ze svých chyb a občas jedná velmi nadřazeně, také na to velmi doplatí. Ten konec filmu mi přišel předčasný a není bohužel jasné jak to nakonec dopadlo. Nejvíc mě naštvala postava té dcery, to byla opravdu kráva. Michela Douglase mám rád, jen díky tomu, že tam hrál, tak jsem se na to podíval, ale herec s takovou kvalitou nemá takovéto filmy zapotřebí a nebo prostě už bere všechno.