Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (23)

plakát

The VelociPastor (2017) 

Opravdu transcedentální zážitek. Post-braková podívaná, která v romantické lince funguje lépe než 90% filmů a to tam slouží pouze k zasmání. Full on passion project, který vyšel snad lépe, než sám tvůrce původně zamýšlel.

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Why are they talking to those handicapped kids? Tvůrčí exploze originality, kde všechny postavi mají své místo, je mezi němi skvělá chemie, i když to v průběhů dílu skoro vypadá, že každá trpí schizoidní psychózou. A snad jediný seriál, který využívá popkulturních odkazů nejen k hloupým jednorázovým vtipům, ale jako vlastní sebereflexi k opodstatnění této "alternativní reality", jejíž součástí je Community, kterou asi mohl stvořit pouze Dan Harmon. Svým způsobem dokonalé. UPDATE: Druhá série je vrcholem sitcomové tvorby.

plakát

Stalker (1979) 

Nepopsatelný zážitek. Tenhle film je na úrovni Vesmírné odyseje. Více netřeba psát.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Chápu, že každý má jiný filmový vkus, ale komu se nelíbí Hodný, zlý a ošklivý - ten má vkus na hovno.

plakát

Rašómon (1950) 

Jednoznačný filmový milník, který má originální zpracování, jde vidět autorův zájem na téma, což jde vidět na režii, herci jsou vedeni skvěle. Problémy s filmem jsou až příliš subjektivní, než abych ho mohl nějak otevřeně kritizovat: při bitvě, kdy herci náhodně zakopávají o listí, zvuk brečícího dítěte na scéně, i když jde jasně vidět, že nebrečí. Malé detaily, kterým se v příštích zhlédnutích nemohu vyhnout... nemohu tomu dát větší hodnocení, když jsem se při těchto jednozačně dramatických scénách rozesmál.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Nejpravděpodobněji společně s "Before" trilogií nejlepší romantický film všech dob. Dokonalá definice renesance: krásní herci, herečky, hold filozofii, architektuře, umění samotnému... Jeden z minima snímků, kde je důležitější vzájemný pohled hlavních postav, než co si obsahově sdělí. Absolutní vize nepřekonatelného obrazu, který v každé scéně ví, co chce zobrazit, a hlavně ví jakým způsobem. Filmový skvost, který nebude blízké budoucnosti ničím překonán. Film dekády.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Sice má tenhle seriál spousty chyb a je to tak trošicku nelogická hloupůstka, ale já si prostě nemůžu pomoc - nepamatuju si, kdy jsem se naposledy tak strašně bavil.

plakát

Riverdale (2017) (seriál) odpad!

Psychické znásilnění, u kterého si připadám, jako kdybych každou další sledovanou minutou přicházel blíž k mentální retardaci.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Slavná, opěvovaná a mnoha lidmi oblíbená kapela ještě nedělá kvalitní film. Bohemian Rhapsody je režijně nulově invenční, nulově osobitá, nulově "extra" podívaná, která funguje pouze na povrchu a nepřináší nic nového do filmografického kánonu. Kdyby Queeni nebyli slavní, nemyslím si, že by měl film tak vysoké hodnocení. Protože filmařsky je to prostě průměrný film (až tedy na výborného Malika), na který se do dvou let zapomene.