Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (11)

Den patriotů

Den patriotů (2016)

Největší hvězda místního baseballového týmu David Ortiz 20. 4. 2013 pronesl legendární proslov na stadionu Fenway park, který ukončil slovy. "This is our f*cking city. And nobody's going to dictate our freedom. Stay strong!" ("Tohle je, sakra, naše město. A nikdo nám nebude diktovat, jak být svobodní. Zůstaňme silní!") Tohoto proslovu se dočkáme i ve filmu a to přímo z úst Davida Ortize. Jen pro doplnění: Red Sox vyhráli celou sezonu 2013 a první místo, kam fanoušci a někteří hráči po skončení oslav na stadionu zamířili, byla cílová rovinka bostonského maratonu.

Sherlock: Přízračná nevěsta

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film)

Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata.

Bojovník

Bojovník (2015)

Označená váha Billyho Hopa je light heavyweight, což je v profi ringu rozmezí 76 - 79kg (v amatérském ringu je toto rozmezí 75kg - 81kg).

Bojovník

Bojovník (2015)

Hlasatel Roy Jones Jr., který hraje sám sebe,je bývalý mistr světa v lehké těžké váze. Asociace amerických boxerských novinářů ho vyhlásila nejlepším boxerem devadesátých let. Jeho bilance je 57 výher (40 K.O.) a 8 proher v profesionální kariéře a 121 výher ku 13 porážkám v amatérském ringu.

Bojovník

Bojovník (2015)

Kromě toho, že Jake Gyllenhaal (Billy Hope) prošel intenzivním tréninkem, většinou kolem 6 hodin denně (3 hodiny běh, cardio, parkour a 3 hodiny silový trenink a trenink boxu), nastoupil i do 5 tréninkových zápasů s pravými boxery. Silový a boxerský trénink neabsolvoval Jake sám. V celé délce výcviku ho doprovázel režisér Antoine Fuqua. Jake Gyllenhaal studoval pro svou roli boxovací styl profesionálního boxera Miguela Cotta.

Drákula: Neznámá legenda

Drákula: Neznámá legenda (2014)

Jméno Tepes, v překladu "napichovač", získal Vlad ve skutečnosti až po smrti. Jedná se o odkaz na jeho oblibu narážet hlavy nepřátel na kůl, které nechal vystavit do kruhu, v jehož středu nechal vystrojit obrovskou hostinu pro svoji rodinu a nejlepší generály a vojáky.

První liga

První liga (1989)

Je proti pravidlům MLB, aby Rick Vaughn (Charlie Sheen) nastoupil do posledního zápasu ve filmu na poslední out. Rick Vaughn je po celý film vedený jako startující nadhazovač SP. Tito nadhazovači zápasy startují. Když je tento SP unavený, nastoupí nadhazovač s označenim RP - dohazovač, který buď zápas doháže, nebo je opět vyměnen za jiného RP, případně CP, což je closing pitcher, specialista na poslední inning. Navíc tito SP mají přesně uvedené pořadí, ve kterém nastupují k zápasům během celé sezony. Pokud tedy na zacatku zápasu trenér rozhodne, že dostane přednost starší nadhazovač, přestože je na řadě Vaughn, jde o porušení pravidel. Nadhazovač by mohl nastoupit pouze v případě, že by byl Vaughn zraněný. Uvedená pravidla neplatí pro nejvyšší českou ligu.

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Jack Nicholson (Costello) odmítl nosit čepici lokálního baseballového týmu Boston Red Sox, protože je zapřísáhlým fanouškem týmu New York Yankees. Mezi těmito týmy panuje velká rivalita.

42

42 (2013)

Domáci tým má vždy na dresu název teamu, protože diváci ví, v jakém jsou městě, zatímco hostující tým má na dresu s ohledem na diváky název města. Není proto možné, aby se v jednom zápase setkaly týmy, které mají názvy týmu na drese. Příkladem je utkání Brooklyn Dodgers a Philadephii Philies.

Hra snů

Hra snů (1999)

Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla.

Hra snů

Hra snů (1999)

"Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře.

Reklama