Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Rodinný
  • Dobrodružný

Recenze (289)

plakát

Volání Antarktidy (2023) 

Volání Antarktidy je dle mého názoru velice neobvyklý až překvapující dokument, který není vlastně o celodokumentární zaměření na úžasné zvířata, ale vlastně takový dá se říct smysl, neboli pointa celého toho překrásného zmrzlého polární místa s podstatou, co může nastat v budoucnu a proč vlastně ta cesta na Antarktidu je tak poutavá, i když dost nebezpečná. Proč může nastat zvrat a co zvířata může čekat. Velice neobvyklý dokument, který zaujímá pozici takovou jakousi divočinou zničených stromů, jakousi trochu děsivější atmosférou a ten celý dokument je vlastně černobílý, takže celou tu dobu může ten divák přemýšlet o skutečnostech, co se může naskytnout a přitom pozorovat ten zmrzlý kontinent plný zvířat.

plakát

Prázdniny s Broučkem (2024) 

Prázdniny s Broučkem je další z českých filmů, který se celkem podařil. Musím pochválit kreativitu nápadů, která tomuto filmu dávala celkem šmrnc. Upřímně mě české filmy moc nechytaly, protože si myslím, že se stále opakují herci, které znám z jiných filmů a mě tam prostě moc nepasují, ale tady mi vůbec nevadilo, že ve filmu hrál pan Zedníček, nebo pan Nový. Milý film, který není moc ukecaný, je zábavný, někdy sprostý, ale hlavně u toho člověk neusne, protože se tam pořád něco děje. Každou chvíli se na Broučkovi něco po**re, takže rodina je prakticky furt na nohou. To je zase ale na tom to pěkný, že i když se pořád něco koní tak i to může být celkem zajímavý zážitek z dovolené. Překvapilo mě, že na tento film zas až tak tolik nepřišlo do kina, protože to má celkem dobrý potenciál. Doporučuji zhlédnout.

plakát

Nezlomní (2024) 

Jednoduše jsem nečekal až takovou pecku. Jednoznačně miluji filmy podle skutečných událostí a tohle mě doslova dojalo. Nečekal jsem to. Neuvěřitelný dobrodružný film, který se kroutí kolem jednoho obrovského závodu na život a na smrt, plný zrádných cest, plných problémů, plných zranění či životních nástrah. Poutavý závod, který naznačuje, že i pes má neuvěřitelnou sílu a má srdce, které předává lidem. Neuvěřitelný bojovník jak v závodě, tak i při cestě domů...  a hlavně zachránce, který zachránil životy. Neskrývám svoji slzu v kině a jednoznačně nezměním tohle hodnocení, protože tahle Tlapková patrola si to zaslouží. Jednoznačně doporučuji!

plakát

Gump - jsme dvojka (2024) 

Já nevím, mě tohle pokračování zahřálo u srdíčka. Člověk si tu pobrečí, vezme si z toho příklad, a řekne si: No dop**ele, jak je možné, že pes dokáže zahrát až takhle dobře. Miluji takové filmy, které podporují naše zvířecí mazlíčky a snaží se o to, aby tahle chlupatá stvoření měla péči a lásku.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Co k tomu napsat. U těchto typů, kde jsou monstra, které na vás vystrčí svojí kamennou kládu a vysypou z ní sopku chcanek, nebo stylem, kde si člověk nemusí říct ani frázi: Všechno jde do s*aček jsou asi v pohodě... v tuto chvíli i lepší, protože tenhle film zahrnuje něco mnohem děsivějšího. Jasný, absolutní vybagrování Ria, Káhiry, Říma a dalších míst, kde lidé zdrhají i když už dávno měli vědět, že tyhle stvoření tady převládají a nikdo s tím nic nemůže udělat. Místo toho smečka vědců budou následovat obří gorilu, který půjde porazit opičáka, vládnoucí otrokům a zároveň zajistit, aby Kong se dal dohromady s Godzillou, který je též jeho nepřítelem. Logika na entou a lívance s kečupem. Svět se ve filmu totálně zbláznil, napáchá škody neuvěřitelných čísel, a obří gorilla si udělá barák v Koloseu. Ale vezměme v potaz, že v tuto chvíli to budu brát tak, že je to prostě film, že už tyto typy filmů jsou, kde se svět prostě najednou zboří, i když to tak reálně není a tak bych to mohl psát u každého filmu v těchto typech. Takže to vezmu filmařsky: Velice zajímavý a celkem i dobrodružný film, kde se opičáci proti sobě mydlí. Celkem poutavý příběh, kdy náš Bumblbee se žlutou robotickou rukou pomáhá malému pardálovi proti Kingovi a zároveň celkem skvělé efekty, barevnost, hravost filmu... možná mi tam chyběla trochu i ta komedie jak z Jurského parku. Je tam i přátelství jak s malým Kongem tak tou holkou. Za mě hezky strávený večer.

plakát

Bing (2014) (seriál) 

Mě fakt fascinuje, co dnešní děti dostávají před nos. Na tenhle rádoby vzdělávací seriál jsem se dostal fakt jen náhodou, když jsem hledal velikonoční věci, ale s Velikonocemi tenhle skvost nemá nic společného. Tohle není králík, tohle je 8-ball koule, která ti v domácnosti s roztaženými prackami dokáže rozflákat a rozsypat v rekordním počtu třeba žrádlo. Už asi vím po kom má to jméno Bing. Rozleješ mlíko? Pan Bohdan Tůma jakožto dabér pečovatele ti to zamete. To je v pohodě... ALE PO NECELÝCH 7 sekundách ti ten vůl rozsype celý kornflejky a ještě s tou utěrkou to stejně utře a shodí vše na zem. Dále ti strčí celou šlupku do mixéru, vyluxuje hračky, namočí ti ručník do právě použitého hajzlu. Musím pochválit všechny pečovatele, kteří mají o děti starost, protože tenhle chlupatý ušák pravděpodobně dokáže vzbutit každou půlhodinu celou vesnici tím, že se opět někde přerazí, nebo poch*ije. Ona celá ta smečka je docela hardcore. Neuvidíš Pandu, kdy má nic jiného, než své oblíbené spoďáry a smějící se slonici. Do toho všude ty dospělácký memy s banánem. Takže ano je to v zásadě vzdělávací program na trénování nervů, a kdo nemá nervy, tak může být náhrada třeba buldoček, který má více rozumu. Pan Tůma se vážně v tom studiu musel bavit.

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Já bych tomu řekl - Promarněná šance. Chameleonka měla dovršit ságu tím nejdelším a nejdrsnějším způsobem, jaký dosavadně měla... plný emocí a hlavně větší hrátky s duchami, nicméně ta finální bitva byla dle mého názoru hrozně rychlá. Mrzelo mě, že jsem neměl ten pocit, že jsem si mohl vzpomenout na něco hezkého z prvního dílu, něco na co bych mohl být pyšný z původních dílů. Určitě bych ocenil takové to jak tomu říkám pelíškovské zpříjemnění u srdce, kde se postava uvidí s postavou, obejmou se, pobrečí si, uvědomí si, že sága epicky končí. To samé u soundtracků, nic jsem z toho necítil. Konec byl takový... abych nespoileroval, no tradiční. Každopádně film jako takový plynul jako hodinky. Bylo super vidět zkamarádění chytré lištičky, respektive nástupkyně dračího bojovníka, celkem zajímavé bitky, hlavně v krčmě a honičky ve městě jak za Indiana Jonese. Nicméně mi tam bohužel chyběla ta nostalgie z jedničky... a to je ta pětka, která se tam objevila fakt jen zřídka. Vtipné momenty tam sice byly, ale bohužel hrozně málo. Je to škoda, ale základ tam byl, to znamená, že jsem se v průběhu filmu vůbec nenudil.

plakát

Buddy Daddies (2023) (seriál) 

Buddy Daddies je fakt střelené anime, který vymyslel génius. 2 cápci jsou agenti, kteří plní velice tajemné mafiánské úkoly, ale přitom jeden z nich dostal k péči "dceru", která jejich úkoly tak nějak pošle do hlíny. Takže teď je otázka, jak si poradit s princeznou, udržet šéfovi tajemství, lhát o tom, že oba jsou otcové, spojit sílu a nenechat se odradit od lidí jejich... abych řekl slušně pravděpodobnou potuchu a splnit úkoly, aby se dokázali uživit. Díky vtipným momentům jsem si tenhle adventurák celkem oblíbil.

plakát

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training (2024) 

Tato série byla takovým spíše slabším zápřahem oproti předchozím dílům. Je tam několik šermířských partií, člověk se tam zasměje u typických vtipných ksichtů, ale spíše je to kecací, storyová část. Stěžovat si ale nemůžu.

plakát

Leo (2023) 

K tomuto filmu jsem přišel fakt jen náhodou, protože jsem strašnej nerd a potřeboval jsem si pustit v letadle do Arábie nějaký film, aby mě cesta rychle utekla. Narazil jsem kupodivu na tenhle film a dal jsem mu šanci. Já jsem byl z toho normálně vyšťaven a v letadle jsem u toho zíral s rozevřenými oči. Poměrně dlouhý, ale neuvěřitelně citový film, který se více staví i pro staršího diváka, který není nikdy starý na to si splnit sen a pomoc tomu druhému říct, jak to v životě chodí a co na sobě zlepšit. Úžasný muzikál plný písniček a hlavně úžasných ''babiččiných" rad, které Leo předává je prostě neuvěřitelné. Film se dost snažil o moderní dění v životě a trendy jak covid, Insta nebo Facebook a další podobné věci. Zakládá si i stavení profesorů, jak se mají ke svým žákům chovat. Úžasně si pohrál Leo i s rokem 2023 kdy Leovi bylo přesně 74 let což odpovídá věku, které si spočítal na svých rukou. Je tam celkem pár fóru, které pochytí zřejmě jen dospělák, když se snažil Leo dostát do krunýře ke Squirtlovi, nějaké to tetování a dabing Squirtla fakt stojí za to. Opravdu strašně příjemný, moderní, svižný, citově založený a přitom celkem roztomilý animák, který fakt dokázal vykouzlit úsměv. V zásadě dokázal říct, že věk sice dokáže potrápit, ale tenhle film tak jemně dokázal pomoci říct tak, jak by to mělo chodit. Tady prostě není co řešit.