Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (78)

plakát

Antarktida: Rok na ledu (2013) 

Unikátní záležitost a konečně dokument, který (namísto debilních tučňáků) ukazuje dechberoucí krajinu a každodenní život na nejodlehlejším místě naší planety. Strašně rád bych tam ten rok strávil, nebýt té zimy...

plakát

Best Kept Secret (2013) 

Zajímavý dokument z produkce Scotta Mosiera o jedné tak trochu "zvláštní škole" v Newarku NJ, která se zabývá výchovou autistických dětí a jejich přípravou na život. Místy depresivní, ale většinou překvapivě povzbudivý kousek, hlavně díky úžasné ústřední postavě, Janet Mino.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Zajímavé bohužel až od okamžiku, kdy to pan kapitán přestane dávat a vrcholící úžasnou scénou na ošetřovně, kde je konečně zřetelně poznat Greengrassův rukopis. Problém je, že tohle všechno se vejde do 5ti minut přičemž film má přes dvě hodiny. Auvajs.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Těžko říct, co bylo špatně. Scénář se poměrně přesně drží předlohy, která se pravděpodobně velmi blížila skutečnosti, takže jakékoli poznámky stran nepřemožitelných Navy SEALs jsou irelevantní. Casting je OK až na Wahlberga, který fakt hrát neumí (bez urážky). Výprava je fajn, 40M je vidět. Možná to chtélo trochu méně akce na úkor hlavního tématu knihy - přežití vojáka naučeného spoléhat se za všech okolností na tým v neznámém a nepřátelském prostředí bez jakéhokoli kontaktu. Možná.

plakát

Nevědomí (2013) 

Příběh a struktura vyprávění na úrovni slabší počítačové adventury, ale přesto je fajn, že se podobné hard sci-fi pořád točí.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Hodina a půl tlachání... které vás přiková do židle. Chemie mezi Delpy a Hawkem je stále úžasná a papírem šustí hlavně repliky vedlejších postav, nicméně stejně jako u předchozích filmů je požitek z filmu z velké části závislý na osobní zkušenosti diváka (tohle je opravdu přístupné od 30ti výš). Těším se zase za 10 let.

plakát

The Dirties (2013) 

Působivé indie ve stylu found footage, které nejspíš stálo míň než večeře v lepší restauraci a právě proto si může dovolit být naprosto nekompromisní. Na Matta Johnsona pozor, ten chlapec má talent!

plakát

Atlas mraků (2012) 

Je to epické, to mám rád. Je to odvážné, to se mi líbí. To, že si to celé pozvolna plyne odnikud nikam, mi až tak nevadí. Bohužel, film působí jako by byl celý, včetně sekvencí ze současnosti, natočen před zeleným plátnem a nejživotněji paradoxně vypadají legrační latexové masky, které zřejmě Wachovští koupili v tržnici na Kladně. Zábavná tříhodinová jednohubka, ehm.

plakát

K zázraku (2012) 

Celé mi to připadá jako demoverze nebo cvičení absolventa filmové školy na téma art film. V detailech fajn, ale v přemíře improvizací se vytrácí nosné (a nepochybně velmi osobní) téma. Asi nejhorší Malick.

plakát

Leviathan (2012) 

Jak praví klasik: "Některým se podařilo publikum rozplakat tak, že já už to líp nedokážu. Jiným rozesmát, některým znudit. A na mě zbývá poslední meta: aby se lidem udělalo špatně." Klaustrofobický, rybinou zapáchající zážitek, jehož jedinou vadou je, že není o půl hodiny kratší (nebo o 3 hodiny delší - když už, tak už).