Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (261)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Film jsem shlédl jako lusknutím prstů. Prostě super, když se natočí film o lidech, kteří ví, co dělají, jak to má vypadat a jak se to dělat má a svému řemeslu rozumí. No a druhá strana mince je banda kokotů s kravatami, kteří hovno umí a vědí, ale mají bohužel tu moc do všeho kafrat. Dobré obsazení, výborný děj. Mám prostě rád filmy se sportovní tématikou, obzvlášť když tam hraje Bale. Krásných 5*.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Tak to jsem nečekal, překvapení ve všech ohledech, našel jsem si tam hodně zábavných, ale i poměrně dost smutných scén. No fanatismus na prvním místě, spousta malých náglů v čele s kapitánem K. a totálně nefungujícím systémem výcviku malých hitlerjugend. Tady satira fungovala opravdu dobře. Film mě bavil od začátku až do konce svojí odlehčeností a těžkou nadsázkou. Pěkných 5*.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Nejsem fanda hry ani knihy, něco málo o tom vím a něco jsem slyšel a zjistil od totálních magorů do Zaklínače a tak jsem hodnotil podle svého a nenechal se ovlivnit dojmy z diskuzí, jak co mělo být a nemělo být. Já jsem byl spokojen, samozřejmě, že to mělo své mouchy, ale jinak pro mě super, dobré tempo, boje, kouzla, vývoj postav, někdo byl zmatený z přeskakování v ději, já jsem se docela pěkně orientoval. Takže zatím za průměrných 5*, uvidíme, co pro nás nachystají v dalších sériích.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Měl jsem od filmu docela velká očekávání, nakonec to nebylo úplně nejhorší, ale prvních 30 minut pro mě bylo dost za trest, samé kecání a pointa nikde. Pak trošku vývoj v ději a už jsem konečně dostal impuls, že by to mohlo nakonec i přejít do zajímavého finiše. Zakončení prostě pecka. Něco jsem viděl a něco si načetl o vzniku filmu a vím, co chtěl předat a sdělit Tarantino, bohužel pro něj jsem se chytil až v pozdější části filmu. Slabší 4*.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Čekal jsem českou slátaninu, ale byl jsem celkem překvapen, komedie nabitá projedou celkem slušným humorem, který nebyl trapný a nemístný. Mělo to hlavu a patu a hlášky na místě. Slušné 4*

plakát

Joker (2019) 

Rozporuplný dojem z filmu, nevěděl jsem jestli mu mám fandit nebo ne. Každopádně mi film osvětlil spoustu faktů a věci kolem Jokera a Batmana, herecký výkon byl podivně zajímavý a občas dost nepochopitelný, ale není se čemu divit, je to Joker. 5*

plakát

Aquaman (2018) 

Hodně našlapaný film na efekty, kostýmy, hudbu, příšerky a další a další věci. Charismatický Jason tu celkem seděl. ikdyž by člověk spíš čekal nějakého blonďáčka s modrým oblečkem, nechyběla akce a příběh, občas velice dojemné pasáže střídaly výbuchy a totální demolice. Jak už bývá u DC, jejich hrdinové jsou takřka nesmrtelní, i když dostanou totálně na prdel, zvednou se jen s lehkými šrámy a jdou zase po hlavě do akce. Super podívaná, bohužel mi tam ještě něco malinko chybělo k úplné spokojenosti. Hodně pěkné 4*.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Marvel mě vždy zaujal svými hrdiny a ani v tomto filmu tomu nebylo jinak. Pěkná baba obdařená superschopností zachrání svět před zkázou a odhalí skutečné padouchy, ač se to na první pohled zdá být úplně jinak. Trošku slabší kousek z dílny Marvel studios, ale jako seznámení se s novým hrdinou, to bylo dostačující a člověk se zase dobře bavil. Klasicky našlehaný hláškami od Samíka, to by nebylo, aby mu to nenapsali přímo na hubu. Těším se na další vystoupení nové hrdinky. 4*

plakát

Zelená kniha (2018) 

Zajímavý film na tématiku road movie. Vypasený Viggo Mortensen mě od začátku zaujal svým vzhledem, každý stárneme, člověk si ho pamatuje jako útlého namakaného mladíka a v tomto filmu hraje taliánského fotříka mlátičku, který se nebojí žádné situace. Na cestě doprovází talentovaného černošského pianistu Dr. Shirleyho v období, kdy ještě černí nebyli bráni jako rovnocenní spoluobčané a bylo jim to dáváno dost netaktně najevo. Předsudky Tonyho o čmoudech byly v průběhu filmu smazány a stali se z hlavních aktérů přátelé. Celou cestu jsem se bavil a čekal, co se kde posere. Závěr pro mě parádní, že se člověk nemusí řídit, tím, co od něj očekává společnost, ale může dělat to, co ho naplňuje a překonávat omezenost tehdejší společnosti. Pěkných 5*.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Hodně jsem se zdráhal si seriál pustit, to víte thriller není úplně to co vyhledávám. Ale přišlo to nečekaně, dostal jsem chuť na něco zcela jiného. Hle důmyslný seriál, plný zvratů, zkratů, převratů, obratů, přemetů a všeho možného dalšího. Super námět, kdyby jsem nemusel chodit spát, asi bych dal seriál na jeden zátah, ale víte jak, do práce se občas chodit musí :D . Profesor, Berlín, Denver, Moskva, Nairobi, Oslo, Helsinki, Tokio a Rio tvořili fantastickou bandu "záporáků", kteří si namastili kapsy z cizího hrníčku a ještě zbylo pro ostatní. Každý měl svojí super pasáž, třeba jen krátkou, ale podstatnou. Velice mě bavilo sledovat role rukojmích, nejvíce asi Arturito a Monika, která mě úplně dostala, že změnila stranu. Alison si mě taky celkem získala. Nebylo by to ono, kdyby z toho všichni vyvázli živí, tak jsem i rád, že tam byly nějaké ztráty, je jich škoda, ale přidalo to seriálu na dramatičnosti. Nesmím zapomenout na skvělou vyjednavačku Raquel, úplně jsem se vyžíval v její frustraci, zničeho nic záblesk a všechno dávalo smysl. Nakonec rozhodovali minutky, ale plán skvěle vyšel. Zakončení nejvíc. Tento seriál si mě získal. Pokračování prostě super, velký obdiv tvůrcům, protože tohle vymyslet, něco neskutečného. tleskám. Musím uznat, že první 2 série super, ale nynější čtvrtá, jednoznačně úchvatná. Mělo to všechno, co to mělo mít. Samozřejmě všechny série měli svojí kvalitu, ale nečekal jsem gradaci a za to jsem nesmírně rád. Takto si představuji vývoj TV série. Jasná pětka!!!