Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (40)

plakát

Londýnská pole (2018) 

Myslím, ze místní "odborníci" nepochopili tenhle film. Nehraje se na seriózní thriller. Nikdy. Očekávejte pro me zajímavou hru se scénou, kamerou, kostýmy. Je to extravagantní ztvárnění umelcova mysli. Pokusu o nejlepší umělecký počin v životě umělce. Je jedno zda odhalíte konec na začátku, anebo si počkáte. Rozpozuplnost mnoha okamžiků me udržela ve střehu a po dlouhé dobe me film pobavil. Shrnutí: nic není standardní jak byste čekali.

plakát

Climax (2018) 

Totální odpad.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Výborná nadstavba na první díl. Očekávejte více příběhů, lepší grafiku, efekty, hodně prostorových efektů. Detaily vztahů mezi postavami, očekávejte souvislosti jak se události seběhli v podobu popisující první díl. Začátek pomalejší, měl jsem trochu šok, zbytek super. Polovina paráda, konec famózní.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Velký Gatsby dostal pompézní nástup na scénu. Po celé dvě hodin jsem hledal přidanou hodnotu v příběhu lemovaného pompézností s pedestalem nelegálně vyráběného alkoholu místní mafií, nenašel. Příběh degraduje do běžného románu milostné trojky a odlišuje se pouze snahou vmísít tehdejší společenské poměry. Pánové se pohádají a nepostřílí v hotelovém apartmá. A tím nuda začíná a končí. Uši mi trhá i často opakované "old sport", které mi ani trochu nesedí k "mladě" působícím postavám ve filmu. Mé pocity vypovídají o dvou hodinách prázdna, kdy jsem si nemohl užít ani pompéznost, ani příběh. ***

plakát

Metro (2013) 

Super. Ruská produkce překvapila. Herecké výkony odpovídají, střih, kamera a efekty docela překvapili. To, že fakticky a fyzikálně jsou sem tam nějaké mezery vůbec nevadí. Koukám na film, ne na dokument :)

plakát

Vražedná hra (2012) 

Myslím, že se film tragicky nevyužil potenciálu. Obsazením je film velmi lákavý, ale herecké výkony tomu neodpovídají. Bohužel. Dá se na to koukat.

plakát

Povinnost a čest (2012) 

výborně zpracovaný akční snímek s reálnými mariňáky v hlavních rolích dodávající příběhu, hlavní myšlence a jednotlivým akcím to reálné co žádný hollywoodský herec nemůže zahrát - akci a autentičnost. Připodobnění s reaálnými událostmi dodává snímku další nečekaný rozměr.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Film jsem viděl několikrát - v kině a doma - a říkám výborná práce. Originální pojetí války Tarantinem je úchvatné. Osobitý styl Tarantina dává filmnu, přesně to, co potřebuje. Nechybí akce, vtip, napětí a nápad. 5 *

plakát

Veni, vidi, vici (2009) 

Český film opět nezklamal. Ve světovém měřítku je to odpad. V českéme měřítku možná mírné zlepšení. Po celou dobu filmu jsem vlastně nepochopil o jaký žánr se jedná. Je to romantická komedie - i takové prvky bychom našli - je to drama - i takové bychom našli - je to komedie - takových chvílí je málo, ale možná bychom našli. Evidentní nejasnost žánru má za důsledek, že rozpoluplný pocit ze sledování. V tu chvíli trochu romatinky, tu zase životního příběhu, ale nic, na co se soustředit a splynout s. Film trvá 95 minut, ale jsem přesvědčen, že v případě scén, které děj nikam neposouvají, spíše film jen ilustrují, se mohli na délce zkrátit a tak zefektivnit. V mém pohledu platí že méně je více. Zaměřit se na jeden žánr - určitě. Absence tohoto je fatální chybou díky které si film neužijete. výkony herců - samozřejmě nepřesvědčivé. Dnešní herci neumějí hrát a dokazují to každým "mladým" filmem. Hlavní postava Honza (Filip Tomsa) byl otřesnou volbou, ale naopak Jaromír Nosek se na svou roli hodil a výborně ji ztvárnil. Herecký výkon Sandry Novákový patří mezi nejlpší v celém filmu. Mám stejný názor jako mnoho jiných - je co zlepšovat, ale už nyní v ní vidím velký potenciál. Co se týče product-placementu - někdo film platit musí. To, že se tvůrci evidentně moc netrápili s tím, jak reklamu umístit, aby se nevtírala, to určitě. Asi nejblbější moment ze všech je hned samotný začátek, kdy Filip Tomsa alá Honza má svůj rádoby samoúčelný monolog (první moment, kde selhal jako herec a kde se mi vůbec nelíbil text) a odpaluje první míček, je detailní záběr na jeho obličej kde v pozadí je příroda. Hned vedle jeho hlavy, ale samozřejmě cedule s nápisem jména hřiště, kde právě hraje. Nejmarkantnější a nejhorší. Co jistě můžu zkritizovat je scénář, který mě místama tahal za uši a za nohy. Mám za sebou mnoho filmů a použité věty ve filmu naprosto nepomáhají ke sdělení informace a zpomalují už tak pomalý děj.. Konec konců - obecně vzato hrůza, ale sledování VVV jsem přetrpěl ve zdraví a nakonec jsem měl čas si pročíst i noviny na internetu. Takže jedna hvězda za pohodovku k novinám.