Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Deníček (9)

,,Dokud na nás věří pořád jedno dítě, stále je tu nějaká naděje..."

Možná trochu fádní věta, ale ano zazněla v pohádce a ta pohádka se jmenuje Legendární parta.

Je jedno jestli jste dítě či dospělý důležitý je, že věříte. A já jsem asi dospělý člověk s duší dítěte, já totiž stále věřím. Nevěřím sice na pohádkové bytosti, nejsem dítě co má bujnou fantazii, ale jsem tak trochu dítě s kapkou naděje. Na naději na lásku, štěstí... a na takové ty jiné životní přání, co si přeje nejspíš každý. Někdy už máme pocit, že nás ovládá bezmoc, strach a že v nás už není kousek naděje, ono stačí že někdo v nás věří, že někdo v nás vidí to co my sami nevidíme a pak když my sami v to (u)věříme, zvládneme velké věci... Taková ta krásna pointa filmu :)

,,Dokud na nás věří pořád jedno dítě, stále je tu nějaká naděje..."

,,Největší radost nám přináší cesta, ne cíl..."

Mám ráda motivační videa, která vás donutí zamyslet se nad sebou, nad životem a pokud rádi pracujete se svou myslí, tak vás to posune jenom dál. Film vypráví o tom, že je sice hezké se držet svých snů, ale záleží jak k tomu cíli chcete dojít a proč to vlastně děláte. Děláte to spíše pro rodiče, aby jste jim dokázali že jste toho schopni a byli na vás náležitě pyšní? A nebo jen proto že si myslíte, že ničeho jiného schopni nejste? Film je plný krásných ponaučení, že jeden pro druhý si nedokážu zapamatovat. Ale to nevadí, ráda se na něj podívám znovu... Kolikrát si myslíme, že na nás tlačí okolí, ale ten největší nátlak vytváříme my sami. Že nejdříve musíme najít samu sebe, aby jsme něco dokázali a ne, že si musíme něco dokázat, aby jsme se našli. Velmi moudrý film a úžasné herecké výkony.
http://www.csfd.cz/film/222209-pokojny-bojovnik/videa/

,,Největší radost nám přináší cesta, ne cíl..."

Jeden den

Dva přátelé se vídají jen jeden den v roce, a ne vždy se jim to povede. Po dobu dvaceti let... Až k sobě psychicky dozráli. Tento film je plný emocí nejde ho popsat slovy.

Jeden den

J. K. Simmons

Dnes jsem viděla film Whiplash, kde bych chtěla vyzdvihnout herecké výkony zejména velikána J. K. Simmonse. Že za tuto roli dostal Oscara, jsem věděla, ale o filmu jsem toho moc neslyšela. Tak jsem to dnes konečně napravila. Totální plešoun Simmons jako přísný učitel, neměl chybu. I když kdo by takového učitele chtěl, já určitě ne. Chodila bych vyschízovaná domů a do té školy bych se bála chodit. A tohle že mělo Andruwa motivovat? 

Možná časem k filmu napíšu víc, jelikož jsem plná emocí, nedokážu ze sebe více vysypat. Přikládám snímek, který toho více vystihne snad za mě 

J. K. Simmons

S mojí lásenou...

:)

S mojí lásenou...

Iluzionista

Dnes jsem se znovu podívala na tento film, který jsem viděla před lety. Mám z něho mnohem větší zážitek a emoce než předtím! Prostě tento film patří mezi ty, které na poprvé vás nemusí nadchnout, protože je to natočené "cik cak"- myslím tím, nejdřív přítomnost, potom hluboko do minulosti, pak o "15 let později"- a máte v tom úplný chaos. Takhle víte, jak to dopadne a mnohem více si to užíváte. 
Není to film- je to velkofilm! Až na konci filmu si uvědomíte, že nesledujete film o úžasné kameře, režii, tricích ale hlavně film o jedné lásce z dětství....

Tajemství N.I.M.H.

Máte rádi starší animované pohádky se skvělou hudbou a příběhem? Tak to musíte vidět tuto skvělou pohádku z roku 1982 :)

Tajemství N.I.M.H.

Gad Elmaleh

Poslední dobou mě hodně baví a vyhledávám s ním filmy, protože jsou nejlepší na odreagování- francouzský herec Gad Elmaleh. Protože s ním Lov na boháče a Dablér je zážitek! 

Gad Elmaleh

Začátek...

Už hodně dlouho (tak nejmíň od srpna) si říkám, že si sem musím průběžně začít psát, který film jsem shlídla a který herec mě bavil. A ono stále nic. Je načase to napravit!