Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Hudební
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (4 486)

plakát

ABBA Dabba Doo (1976) (TV film) 

V titulcích filmu uvedeno: originální název ABBA; režie (pouze) Leonard Eek.

plakát

Abbadův inaugurační koncert Berlínských filharmoniků (1989) (koncert) 

V titulcích filmu uvedeno: český název Claudio Abbado diriguje Berlínské filharmoniky; originální název Auftakt in Berlin. Claudio Abbado dirigiert die Berliner Philharmoniker. Gustav Mahler, Sinfonie Nr. 1, D-Dur "Der Titan"; rok výroby 1991.

plakát

ABBA: Koncert (1980) (koncert) 

Jakožto milovník hudby se srdcem rockera vždy a všude ochotně přiznám, že lepší než blbý rock pro mě byl a bude prvotřídní pop, čehož je tvorba skupiny ABBA jedním z mála exemplárních případů. Tenhle film je ale poněkud schizofrenický - smysl úvodní desetiminutovky ze zámořského turné, která svojí plytkostí leda tak odradí fanoušky natěšené na live verze písní skupiny, která je koncem 70. let v podstatě na vrcholu svých interpretačních možností (ty autorské má už za sebou v podobě alba Arrival, druhý, velmi důstojný majstrštyk na rozloučenou v podobě alba The Visitors naopak ještě před sebou), mi totálně uniká. No ale pak se díkybohu konečně přesuneme do Wembley, dětský sbor v I Have A Dream má sice problémy s intonací, ale jinak dobré. Jenže - jenom dobré, nic víc. Tak nějak mě napadá: ABBA byla samozřejmě nejlepší ve studiu - ale že by se za celou její kariéru nepovedlo zaznamenat aspoň jeden opravdu špičkově provedený koncert? -------- V titulcích pořadu uvedeno: český i originální název ABBA In Concert.

plakát

ABBA: Pravdivý příběh (1999) 

Nebýt té opravdu kvalitní muziky, která výrazně převyšuje nejen běžný standard, ale i nadprůměr středního proudu pop music, tenhle dokument by si nezasloužil víc jak dvě hvězdičky. A i to s odřenýma ušima. Při pátrání po příčině koncepční nenápaditosti může leccos napovědět skutečnost, že v titulcích se vůbec nevyskytuje profese režiséra. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Pravdivý příběh: ABBA; originální název The Story Of ABBA; země původu Nizozemsko; rok výroby 1984.

plakát

Abdullah Ibrahim (2002) (koncert) 

V titulcích pořadu uvedeno: rok výroby 2003.

plakát

Abeceda uhlí (1942) 

V titulcích filmu uvedeno: název Das ABC der Kohle / Abeceda uhlí.

plakát

Abrakadabra (2017) 

V titulcích filmu uvedeno: český i originální název Abracadabra; koprodukce Španělsko / Francie; rok výroby 2016.

plakát

Acis a Galatea (2018) (divadelní záznam) 

V titulcích pořadu uvedeno: režie Jakub Kořínek; divadelní režie Vítek Brukner; rok výroby 2017.