Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (6)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Od tohoto filmu jsem nevěděla, co mám čekat. Část lidí tvrdila, že opravdu stojí za to ho zhlédnout a druhá část zase říkala, že není moc oč stát. Já věřila té první skupině a také jsem udělala dobře. I když musím říct, že mě v podstatě tento film i zčásti zklamal. Po celou dobu (a to je co říct) jsem dávala pozor, snažila jsem se vše plně pochopit a neztratit se v příbězích, protože jsem čekala, že na konci bude nějaké vyvrcholení, nějaké poučení nebo rozuzlení, díky kterému mi vše bude dávat smysl a já jen budu žasnout nad tím, jak suprově je to propracované. A to se bohužel nestalo. Na konci mi jen proběhlo hlavou "A to je vše? Konec?"... a to je to nejhorší, když zjistíte, že vám ten film téměř nic nedal. Každopádně za úžasné zpracování a tak neobvyklý kousek nemůžu dát méně než 4 hvězdičky.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Jak vysvětlit osmiletému chlapci tak složité a nemilosrdné téma, jako je 2. světová válka a koncentrační tábory? To je v podstatě otázka celého filmu. Kdo čeká dobrý konec jako v pohádce a nedokáže unést střet dětské naivity a kruté reality, ať se radši podívá na nějakou komedii. Protože tak silný emocionální tlak po dobu celého filmu jsem dlouho necítila. Jen kdyby rodiče nebyli tak omezení, aby synkovi nějakým normálním (dětským) způsobem vysvětlili, že "farma" není taková farma, jak se zdá, možná by vše bylo úplně jinak.

plakát

Marley a já (2008) 

Jak už lze usoudit z plakátu, tento film je určen především pro milovníky zvířat. Tváří se jako pohodový film, vyprávějící o každodenním životě jedné rodiny, který nijak nezapůsobí a lehce se na něj zapomene, ale v druhé polovině filmu se ukáže, že kdo má v sobě alespoň trochu soucitu, bez slzy na konci nevyjde. A i když jsem ze začátku malinko bojovala s nudou, konec mě přesvědčil o hezkých ****.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

I když nejsem žádná velká fanynka Justina Timberlaka, musím uznat, že tady celkem zazářil a ukázal světu, že dokáže být výborný herec. Ale na to, jaký je tohle originální námět k filmu mi přijde, že se z toho dalo vymáčknout mnohem více. Závěr byl nelogický a nedořešený a člověk se v ději občas ztrácel. I přes tyto nedostatky jsem se po celou dobu bavila a napjatě sledovala, co přijde. Takže za nápad ****.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Už jsem myslela, že neuvidím stejně dobrý, ba dokonce lepší horor, než je Sinister. A stalo se. Hned v prvních minutách filmu přicházely na scénu "záhadné" jevy, nahánějící hrůzu, a tak se nemusíte bát, že (jak už je to bohužel u většiny hororů) budete na samotné napětí a strach čekat věky. I když je téma naprosto ohrané a většina lidí by řeklo, že z toho se už nedá nic převratného vymáčknout, Jamesi Wanovi se to podařilo. Každopádně pár věcí bylo celkem předvídatelných (vymítání) a konec mohl být také lepší, proto za mě ****.

plakát

Sedm životů (2008) 

Po výborném Štěstí na dosah a po zhlédnutí hodnocení tohoto filmu už jsem čekala, že tohle bude můj šálek čaje. A taky, že ano. Dokonce snad předčil mé očekávání. Dle mého názoru je Titanic (1997) v porovnání s tímto filmem jen slabý odvar. Tak silnou emocionální újmu jsem dlouho nezažila. Pro milovníky smutných a emocionálních filmů je Sedm životů přesně to pravé. Zprvu se může film zdát mírně zdlouhavý, až místy nudný, ale rozuzlení a konec.. to je prostě pecka. Nemluvě o skvělém hereckém výkonu Willa Smithe a dokonalém soundtracku. Takže za mě jednoznačně *****.