Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Obsahy (5)

Makacs Kata

Makacs Kata (1943)

Káťa (Emmi Buttykay) je rozmazlená holka, která odežene svými vrtochy všechny nápadníky. Toho posledního odpudí v den svých otcem vynucených zásnub. Vymyslí ale způsob, jak vyřešit situaci a najme rybáře, kterého potkala během plavby u řeky, aby sehrál roli snoubence před příbuznými. Pak si jej i vezme za muže na dobu čtyř týdnů, aby dosáhla na dědictví po zesnulé matce a mohla žít po svém a také udělala otci naschvál. Neví ale, že tím rybářem je inženýr z města na dovolené, který se do ní zamiloval na první pohled a je domluvený s otcem Káti, aby z ní vychoval spořádanou manželku...

Swing

Swing (2014)

Náhoda svede dohromady tři zoufalé ženy různého věku. Ubytuje je na noc postarší umělkyně Emmi (Mari Törőcsik), díky které se poznaly, a jelikož všechny mají blízko ke zpěvu, navrhne jim, aby založily swingové trio, kterému sama bude dělat manažerku. Trio se pak vydává na turné kolem Balatonu, kde je potkávají vzestupy i pády. Aby dosáhly úspěchu, budou se muset hlavně začít respektovat navzájem. Povede se jim nakonec prorazit, nebo to budou muset všechno zabalit a vrátit se ke svým obyčejným životům?

Aranysárkány

Aranysárkány (1967)

Příběh zobrazuje tragédii jednoho učitele gymnázia. Po tom, co jej opustila manželka, sám vychovává svoji dospívající dceru. Ve škole zrovna probíhají maturity, má toho až nad hlavu. Přes všechny jeho snahy, aby uspěli všichni, jeden student zkoušky neudělá. Pomstí se učiteli, přepadne jej v převleku na ulici a brutálně jej zmlátí. Navíc ve stejný den jej opustí dcera a uteče s jedním z jeho studentů. Kromě dcery ale ztrácí mnohem víc. Svoji důstojnost.

Kölyök

Kölyök (1959)

Ředitel místní fabriky zaměstnal tuto nemotornou, chaotickou, leč roztomilou dívku (Mari Töröcsik) už téměř na všech postech, ale všude všechno zkazila. Dluží to ale jejím rodičům, tak mu nezbývá než trpět její klukoviny i nadále. Její trable pokračují, když se zamiluje do svého nového šéfa Josefa, který její lásku neopětuje. To se změní, když se na obzoru objeví galantní a pohledný Géza (Ferenc Zenthe).

Egyszer élünk

Egyszer élünk (2000)

Rodina Baloghových je v rozpadu, když se z nemocnice vrátí nečekaně domů otec, zmrzačen po sražení vlakem. Navzdory svému osudu se chce poprat s životem a usilovně se snaží zachránit svou rodinu. Manželka hledá útěchu mimo domov, dvě dospívající dcery hledají lásku u místních kluků, starší syn je bezprizorný snílek. Pouze mladší syn věří v tátovo hrdinství a sdílí jeho boj s nelehkým osudem. Přes všechny snahy se Baloghovi nepodaří rodinu zachránit, ztrácí je a oni ztrácí sebe sama. Nakonec i mladší syn zjistí, že jeho otec není žádný hrdina, že je spíš ubohý a slabý.

Reklama