Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (53)

plakát

Šest pohřbů a jedna svatba (1998) 

Skvělá černá komedie, která ukazuje jak krutý smysl pro humor život má :) jak snadno se může něco posrat a jak důležité je zachovat si chladnou hlavu, jinak se to posere ještě mnohonásobně víc. Nechápu, proč to nízké hodnocení. Přiznávám, že pět hvězd bych také normálně nedal, ale tu pátou hvězdu tomu přidávám na znamení protestu.

plakát

Všichni starostovi muži (1996) (seriál) 

Na Spin City jsem se začal dívat kvůli Charliemu Sheenovi, který jako vždy nezklamal. Musím, ale uznat, že jsem nečekal od Michaela Foxe takový výkon. Překvapilo mě to a jako herec u mě hodně stoupl.

plakát

Železná srdce (2014) 

Film začínal velmi slibně a měl hodně silných momentů, ale po chvíli mi začalo trochu vadit, že kulky vypadají jako střely ze star wars, skoro jsem čekal, že z nejbližšího křoví vyskočí obivan a začne půlit nácky světelným mečem. Následně se začaly odrážet protitankový střely od pancíře a dospělo to i do bodu, kdy se odráželi společně s kulkami dokonce od země (hlíny). Občas se taky stalo, že tank si projíždí krásným, jasným, bílím dnem a po prvním výstřelu je noc, aby měla ta krvavá řež větší efekt. To se ještě dalo překousnout, řikal jsem si, dobrý, trocha té nadsázky se u akčňáku očekává. Ale film potom definitivně pohřbil americký duch a hrdinský komplex. Mrzí mě to, každá dobrá scéna a myšlenka je v zápětí zabita do nebe volající americkou blbostí. Super námět, skvělý dialogy "Ideals are peaceful, history is violent," ale režisér to prostě posral.

plakát

Porota (2003) 

Ukázka skvělého filmu zabitého závěrečnou "ušlechtilou" myšlenkou. I přesto si ty 4 hvězdy zaslouží.

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Za tenhle film Woodymu tleskám. Perfektně vystihl kontrast extrémů emocionálně nestálého a naprosto chladného člověka v podobě dvou bratrů. A klasicky po Allenovsku je to vše podtrženo ironií života :)

plakát

Město bohů (2002) 

Krutost je obrana. Zvíře útočí, když se brání nebezpečí nebo hladu. Ani člověk není krutý bez důvodu. Tento snímek neukazuje odpuzující, hnusnou a zkaženou tvář člověka, ale jeho pravou tvář. Ukazuje něco neuvěřitelně nádherného. Ukazuje pravou podobu duše člověka. Člověk se postupně mění v to čemu věří, že chce být, tohle je čistá, civilizací neposkvrněná povaha člověka. Povaha, kterou když vidíme na plátně, odvracíme zrak, protože nejsme schopni se srovnat s pohledem do zrcadla. V tom je krása tohoto filmu, v jeho upřímnosti :)

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Tomuhle seriálu musím přiznat perfektní prostředí a vynikající zápletky. Např. intriky agentky Stahlové nebo sofiina volba v 5. sérii, když si Jax musí vybrat koho nechá zabít, jsou geniální. Jedna věc, která mě ale na tomhle seriálu brutálně srala jsou nesmyslně dlouhý sentimentální záběry na konci epizod, podobně jako u ztracených. Postupem času se to zhoršovalo, až to dospělo do bodu, kdy pokaždý, když epizoda končí se mi z toho chce blejt. Další co mi trochu vadilo je obsazení, Charlie Hunnam mi prostě do postavy Jaxe nesedí. Možná je to z části proto, že chodí jak postiženej cikán, kterymu někdo otevřel lebku, vyndal obsah a místo něj mu do ní vysral pětikilový černý hovno. Jax by měl mít charisma zarostlýho jižanskýho motorkáře a ne negra z gheta. Ale tohle se dá překousnout.

plakát

Znamení (2002) 

Šlo to přežít. I když pomineme fakt, že si mimozemská rasa, která dokáže překonat kosmické vzdálenosti, nedokáže vyrobit pláštěnku, že dokážou vyskočit ze země na střechu dvoupatrového domu, ale projít dveřma, o které je opřený Mel Gibson je neskutečný problém. Upřímě nerozumím tomu, jak může mít film tohoto typu hodnocení hraničící s 80%. Ale ty tři hvězdy tomu dát jdou.