Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (377)

plakát

Černá labuť (2010) 

První půlka byla nuda, tvářilo se to vážně, psychologicky a nic se nedělo. Jen se to jaksi nudně točilo okolo baletu. Byla chuť to i vypnout, ale jsem rád, že jsem to neudělal a vydržel až do konce. Budu to muset časem shlédnout ještě jednou, abych zjistil, jestli mě to ze začátku znepříjemňoval ten balet nebo to opravdu bylo o ničem. V druhé půli se to pomalu začalo rozjíždět a později dávat smysl i to, co ze začátku nedávalo. Film se podle mě začal tvářit méně psychologicky a stal se více thrillerem. Čím více se blížil konec, tím víc gradovala atmosféra a bylo přidáváno na dramatičnosti. Na konci se žádné velké překvapení nekonalo. Ale o to příjemněji byl závěr Aronofskym natočen a divákovi podán. Vyzdvihnout musím herecké výkony, Natalie Portman a Mila Kunis. Na obě se velmi dobře dívá, ale především první jmenovaná by si letošního Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli zasloužila. Nechme se tedy překvapit. Film o baletu, aneb když se stanete obětí svých vlastních snů. Moje hodnocení: 80%

plakát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Viděl jsem director's cut verzi a toto je nejlepší asijský film vůbec. Takhle vypadá podle mě dokonalej film.

plakát

Fotbalové opojení (1997) 

Oh to be a goona. Film jsem viděl, knížku jsem četl, gooner jsem. Co víc dodat. Arsenal, till I die

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Tyhle filmy nemám rád a přesně tenhle film je tou pravou výjimkou. Bylo to drsné, mělo to šťávu, ani vteřinu jsem se nenudil, byl to prostě nářez celý dvě hodiny. Nechápu, jaktože se takovej film nedostal do kin. Pro mě je to nejlepší akční thriller roku 2006. Mělo to úplně vše, co to mít mělo, nic mě tam nescházelo a proto jsem maximálně spokojen. Kramera jsem do téhle doby neznal, ale myslím, že od něj můžeme čekat ještě hodně. Výborným způsobem zahrál Cameron Bright, to mě fascinovalo, jak na svůj věk umí výborně zahrát, pochválit musím i Karla Rodena, který je výborný herec a to víme všichni, pro mě další malé plus pro tenhle film. Někteří máte možná výhrady ke konci filmu, ale já s tím nemám nejmenší problém, mě se moc líbil jak konec, tak celý film. Moje hodnocení: 85%

plakát

Billy Elliot (2000) 

Krásný film o drsném životě v Irsku v době sociálních problémů. A Billymu snad každý odpustí, že trochu citově vydíral, protože Billy Elliot je krásný snímek plný emocí.

plakát

Pelíšky (1999) 

To je nářez. Tolik hlášek a gagů, který zná snad každej. Tenhle film nemá chybu. Kdykoliv se na něj dívám, vždy se válím smíchy po zemi.

plakát

Postřižiny (1980) 

Výborné filmové zpracování knihy od Bohumila Hrabala, který prakticky nemá chybu. To se musí vidět. Můžu dodat jediné, bravo pane Menzel.

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Tim Burton je bůh. Cokoliv, co má něco společného s Timem Burtonem, tak nemá chybu. Líbilo se mi to snad ještě víc než mrtvá nevěsta. Samozřejmě velká pochvala i pro Henryho Selicka a Dannyho Elfmana, bez těch by to nešlo. Ukradené Vánoce jsou po všech stránkách prostě dokonalé a pro mě takové malé vysvobození z toho vánočního blázince, který panuje všude.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Tři oříšky pro Popelku je asi nejlepší česká pohádka vůbec a štědrý večer bez ní si někteří umíme představit jen těžko.