Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (5)

Každý má svůj den

Každý má svůj den (1985) (TV film)

Inženýr Vyskoč (Karel Heřmánek) je zasmušilý profesionál, který své podřízené pevně vede. Když nastoupí nový vedoucí pracovník Šebek (Alois Švehlík), nastává mezi oběma muži konflikt v personální politice.

Domek u lesa

Domek u lesa (1985) (TV film)

Během několika dnů se zcela promění život nevýrazného úředníka (Josef Abrhám), který po hospitalizaci své majetné tety nedokáže odolávat tlaku několika zájemců o koupi tetina domku. Svým šarmem hlavního hrdinu ovládne atraktivní kolegyně a jejím prostřednictvím si nezdárný a naivní budoucí dědic rychle udělá několik nepřátel.

Nejdelší návrat

Nejdelší návrat (1984) (TV film)

Stárnoucí řidič kamionů Kocáb (Radovan Brzobohatý) se po dramatickém zážitku rozhodne změnit život. To znamená usadit se v obci svého mládí, kde se setkává se svou někdejší láskou (Iva Janžurová), jejím synem (velmi mladý Karel Roden) a vyrovnává se s pozitivními i negativními reakcemi dalších lidí. Psychologické drama vztahů tří výrazných a čitelných postav.

Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka

Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka (2002) (divadelní záznam)

Do štědrovečerní Prahy 60. let přivádí diváky malý chlapec Pavlík. Ztratil se svému otci a jelikož domů nijak nespěchá, potká mnoho zajímavých lidí i několik pohádkových postav. Text Ludvíka Aškenazyho upravil pro jeviště režisér Jan Borna, který pomocí dobových písniček, nápaditých masek a dekorací vytvořil revue tak trochu v semaforském stylu. Nezapomenutelný Pavel Tesař v hlavní úloze, konverzační i vizuální humor a živě hrané hity 60. let jsou jedny z důvodů, proč se hra stala evergreenem Divadla v Dlouhé. Představení a jeho aktéři posbírali několik ocenění a nominací.

Divadlo žije!

Divadlo žije! (2002) (pořad)

Jediný pravidelný televizní pořad věnovaný divadlu. Týdeník informuje dvakrát v měsíci o počinech českých divadelních scén (připravuje pražská redakce), jednou za měsíc přibližuje dění v jihomoravských divadlech (z produkce brněnské televize) a čtvrtý pořad z tohoto cyklu se prostřednictvím ostravské redakce ČT věnuje severomoravským souborům. Necelou půlhodinu vždy vyplní několik ukázek z nových představení, rozhovory s tvůrci a pravidelná soutěž. Nechybí také informace o festivalech a návštěvách zahraničních souborů na našich jevištích.

Reklama