Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Biografie (7)

Max von Sydow (herec / režisér)

19.10.2006

Max von Sydow se narodil 10. dubna roku 1929 v Lundu v jižním Švédsku do rodiny střední třídy. Oba jeho rodiče pocházeli ze světa akademiků. Jeho otec byl profesorem Skandinávského lidového umění na Univerzitě v Lundu a jeho matka (předtím než se provdala) byla učitelkou ve škole. Jako dítě byl Max velmi plachým, měl rád… (více)

Robert Shaw (herec / scenárista / spisovatel)

19.10.2006

Tento britský herec s ostrými rysy a pronikavým pohledem, zaznamenal svůj jevištní debut v roce 1949 s RSC (Royal Shakespeare Company) a později účinkoval také v divadle Old Vic. Později v průběhu 50. let začal účinkovat také ve filmovén odvětví, konkrétně se nejvíce objevoval ve válečných filmech.Narodil se 9. srpna roku 1927… (více)

James Caviezel (herec)

10.04.2006

James Caviezel, jak se jmenuje tento rodák z Mount Vernon, Washington v USA, se narodil 26. září roku 1968. Jeho rodina měla vždy sportovního ducha a James nebyl výjimkou. Jeho rodina ho směřovala do atletiky a pak obzvláště k basketbalu, a to zřejmě kvůli jeho značné výšce (188 cm). Jeho vášeň však přerušilo zranění nohy a Jim… (více)

Ki-duk Kim (scenárista / režisér / střihač)

06.04.2006

Jeden z nejvíce kontroverzních korejských režisérů; Kim Ki-duk je samoukem, který je pyšný na svůj statut outsidera, otevřeně se sám staví stranou od svých kolegů, jakými jsou Hon Sang-soo nebo Lee Chang-don, kteří jsou podlě něho příliš intelektuální. Proč jsou Kimovy filmy tak zajimavé je fakt, že jsou točeny jeho… (více)

Franka Potente (herečka / režisérka / scenáristka)

29.03.2006

Franka Potente se narodila 22. července roku 1974 v Munsteru a vyrostla poblíž města Dülmen. Spolu se svým bratrem Stefanem ji vychovával její otec, který pracoval jako učitel ve škole a její matka, která se živila jako zdravotní sestra. Frankino dětství bylo klidné, avšak když její otec časem dostal příležitost na lepším postu… (více)

Rosalinda Celentano (herečka)

01.01.2005

Rosalinda Celentano je třetí potomek slavné italské pěvecké dvojice Adriana Celentana a Claudie Mori. Má dva sourozence. Sestru Rositu a bratra Giacoma. Narodila se v Římě roku 1968 a ve filmu se objevila již jako mladá a to zásluhou právě svých rodičů, kteří ji v roce 1975 obsadili do filmu YUPPI DU. Později se objevuje v… (více)

Sophie Marceau (herečka / režisérka / scenáristka)

01.01.2005

Sophie začala s herectvím již jako mladá, tehdy ji bylo pouhých 14 roků. Do té doby vyrůstala na předměstí Paříže se svým otcem, který se živil jako řidič nákladních aut. V té době se dověděla od jednoho přitele, že režisér Claude Pinoteau hledá nové talenty a tváře pro film La Boum (VEČÍREK). Byl to právě tento film, který… (více)

Reklama