Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Temná píseň (2016) 

Říkali jsme si: "Jó, okultismus, paráda, tam bude tolik místa na to, abysme se dobře pobavili nad Bčkovym horůrkem!" No, ale ne. Dark Song nemá ani ten správnej náboj na to, aby to byl dobrej film, ani tu správnou, nutnou dávku hlouposti, vtípků a vůbec vhodnejch situací na pobavení. Takže pokud hledáte vtipnej film na uvolnění, hledejte dál.

plakát

Pyroman (2016) 

Tomuto filmu naprosto chybí krize, tedy jakýkoliv druh vyvrcholení. Příběh si tak nějak sám plyne bez větší hloubky. Izolace hlavního hrdiny a jeho odmítání kolektivem je ve filmu spíše jen letmo naznačena, než uvedena jako jeden z hlavních problémů jeho potřeby se nějak projevit. Film nás nenechává nahlédnout hlouběji do nitra hlavní postavy. Potenciál námětu nebyl téměř vůbec využit. Hezká práce s kamerou, pěkné close-upy.

plakát

Královna Kristýna (2015) 

Spolupráce X zemí v tomto případě opravdu nepřinesla sladké plody. Vůbec se mi nelíbila kamera, na festivalový film mi to celé přišlo takové nějaké laciné. Divně sestříhané, frázovité scény. Jediné, co lze pochválit je práce kostymérů a kostymérek. Film si hraje na historický dokument, ale v podstatě se celou dobu vše točilo jen kolem nevyřešené sexuální orientace švédské panovnice. Navíc jsem tak nějak nepochopila, proč na většině plakátů k filmu nefiguruje hlavní, ale vedlejší postava.

plakát

Spisovatelé (2012) 

Tenhle film mě prostě od začátku strašně sral - to už je vážně normální všude cpát drogy, jako by se nechumelilo? Stmelíme sourozenecké vztahy tím, že si zahulíme na střeše, na párty budem největší borci, protože dotáhnem pytlík trávy a je v poho, že šestnáctiletá si dává lajnu na umyvadle a devatenáctiletá chrápe každou noc s jiným. Tenhle film ke všemu z toho nabádá - a to doslova.

plakát

Deadpool (2016) 

Tak jo, myslela jsem si, že miluju Iron Mana, ale asi budu muset změnit názor. Byla to naprostá pecka i pro neznalce komixů - jako jsem například já. Takže kdo, nebo co je Deadpool jsem až do zhlídnutí filmu neměla ani páru. Smála jsem se téměř od začátku až do konce, až na část, kdy jsem si říkala, jestli budu vážně brečet z toho jakej je to doják? Super akční film! Bohužel už ale na jednorožce nikdy nebudu nahlížet stejně ...

plakát

Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared (2015) 

Celej tenhle "dokument" je jedna velká reklama na člena kapely *** - nebudu jí jmenovat, protože jedinej účel toho filmu byl podle mě ten, že chtěl všechny donutit jít na internet a googlit, co je to za bandu. Údajně nejsou jejich singly nikde k dohledání, ani k zakoupení, protože se chtěli distancovat od hudebního průmyslu. No dobře, po x letech minimálně jednomu členovi došlo, že už nemá prachy a tak se pustil do tohohle. Kamera měla putovat od jednoho britskýho pobřeží k druhýmu, ale ejhle najednou jsme byli v Berlíně! Proč? ... Hm, možná proto, že asi 6 sponzorů bylo z Německa. Vážně - bylo to úplně o ničem, Ztráta času. Byla tam jen jedna zajímavá myšlenka a za tu dám jednu hvězdu - že už si lidé nezpívají tolik jako kdysi a proč to tak asi je.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Celou dobu jsem si říkala - kdo proboha psal ten scénář? Příšerná slátanina. Jediná scéna, která jakž takž ušla byla, když se na mávnutí proutku objevila kapela a zahrála celkem líbivou písničku. Od natočení pohádky Anděl páně stále čekám na něco podobně krásného a ... NIC.

plakát

Soul Kitchen (2009) 

Nemastný, neslaný --> nijaký, ale přesto neurazí.

plakát

Česká vesnice (2012) odpad!

"Neeee echt ja?" --- kamera neostří, obraz se klepe, mikrofon neustále v záběru, vodovodní kohoutek vedle hlavy, zoom totálně na prd. Prostřih na kocoura a motýly podle mě v dokumentu, který se původně měl zabývat velmi vážnou tematikou, ale posléze skákal z pátého přes deváté, nemá co dělat. Dále si myslím, že film nebyl natočen v 80. letech, takže by bylo vhodné paní archivářku vybavit kusem oděvu zvaný podprsenka, aby se potom 90letý pan Altmann mohl soustředit pouze na svůj výklad. O Mileně Blabla, jakési německy píšící spisovatelce ani nemluvím - poskakování na česko-německé hranici nám mohli tvůrci s klidem odepřít. Jediný světlý moment, kdy jsem se opravdu zasmála bylo, když jeden Němec (bohužel už si nepamatuji jméno) zmínil, že někdo ukradl hraniční kámen - což je bohužel smutné.

plakát

Sex Tape (2014) 

Jednu hvězdu dávám za úvod, podle kterého jsem očekávala opravdu víc než odpad, kterým se film záhy stal.