Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama

Recenze (5)

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

I když nejsem moc na romantické filmy, tento se lidem z Twentieth century fox krásně vydařil a patří mezi tu menšinu filmů, u kterých se mi povolí mé slzné váčky. Prostě co víc si (ne)přát - jsou tu dva relativně mladí lidé s rakovinou, kterým nezbýva moc času, setkají se a začnou si najednou život pořádně uživát. Z filmu i knížky plyne hodně hezkých rčení a ponaučení a víc jsem od něj nečekal. Ke konci byste si měli uvědomit, čeho si máte vážit a následuje vypouštění zásob těch slzných váčků.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Když slyším někoho říct "fantasy thriller", vybaví se mi tenhle film. A zjistil jsem, že husí kůže nastoupí jen když chce. Od první scény mi bylo jasné, že tenhle fim nebude lehké recenzovat. Vládla zde hlavně temnota a žal. Temnota, když si vybavím zlou královnu Ravennu, a žalem si představuji uvězněnou princeznu Sněhurku. Znovu se zde setkáváme s pozměněným scénářem, tak jako u Alenky v říši divů, a z konečného úsudku jen vyvodím, že se filmovým tvůrcům adaptace na známou pohádku Bratří Grimmů povedla velice pěkně.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Atmosféra tohohle filmu je velmi povzbudivá a napínavá. Jde hlavně o soundtrack, který je to nejlepši, co tenhle filmový snímek nabízí. Ve filmu (v zemi Narnii) se střídají dvě roční období (léto a zima) a hrají zde velkou roli. Čtyři děti, které jsou "skoro" sirotci najdou útočiště u jednoho pana profesora v jeho starém sídle (který je shodou okolností hlavní rolí v prvním dílu knižní série) a tam zasněná Lucinka vstoupí do kouzelné země, neboli Narnie. Vizuální efekty vypadají věrohodně a přeci jenom je to i pohádka pro děti. Troška nadhledu neuškodí.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Alena se projevila ve filmu jako velmi tvrdohlavá a odvážná holčička, která by měla mít sice 9 (nebo 7) podle knižní předlohy, a ne 19 let. K tomu jí přidělili jiné přijmení, pozměnili (docela dost) scénář a přesto všechno film dopadl nad mé očekávání. Naprosto úžasně(ý) depresivní soundtrack Dannyho Elfmana dominoval mým emocím celou dobu. Herecké obsazení nemohlo být lepší (hlavně Helena Bonham Carter a Johnny Depp si zaslouží potlesk) a Tim Burton (jak jinak) se překonal. Mohu jen chválit tohle dílo z roku 2010.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Od první vteřiny začátku filmu se mi na těle postavila všechna srst, kterou mám a nepovolila až do konce. J.K. Rowlingová je výborná spisovatelka (což ví skoro každý, kdo četl její nezapomenutelně nostalgická a úžasná díla) a filmaři využili jejího talentu k zpracování nádherně kouzelného světa do posledních podrobností (a písmene). David Yates si s tím dobře poradil a nedivil bych se, kdyby se mu ta práce, kterou do toho vložil, ještě nezobrazovala v nočních můrách. Soundtrack famózní od první až do poslední noty, vizuální efekty dychtivé a o hercích nemluvě. Neomrzí se na film dívat znovu a znovu.