Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (423)

plakát

Galavant (2015) (seriál) 

Přisprostlá verbálně násilná opereta s velmi prostinkými texty i melodiemi. Tak lascivní antipohádku jsem už dlouho neviděl. Takhle nějak by vypadala produkce Monty Pythonů, kdyby to byli Američani a měli IQ někde hluboko pod kilem. Ty "skvělé písničky" v pilotu, o kterých se tu píše, jsou tři dost hrozné odrhovačky, z nichž jedna zazní v různých verzích třikrát. Krkání přišlo už v prvním díle, prdění bude určitě následovat. Děkuji - nechci.

plakát

Národ Z (2014) (seriál) 

Zatímco z Walking Dead už se dávno stala smrtelně vážná psychologická sračka a do sebe zahleděný nudný family shit, na který se skoro nedá koukat, Z-Nation od začátku baví jako blázen. Bohužel spousta zde přítomných trdel natolik sviští v mediálním středním proudu, diktovaném mocnými globálními kulturtrégry od filmových kritiků přes všelijaké lobbisty až po masově respektované "vážné" tvůrce, že to prostě není schopná pobrat. (csfd 45% vs. imdb 6,0) Přitom faktická existence zombie tohoto typu v reálném světě je asi tak pravděpodobná jako existence upírů, vlkodlaků, kojotodlaků a podobných z prstu vycucaných potvor, takže nechápu, jaké hluboké pravdy tu místní rádobyinteligence řeší. Možná by na začátku každého dílu mělo přiletět peříčko a na konci zase odletět, aby v tom bylo to "velké umění" a dalo se u toho úspěšně usnout. Z-Nation je čistá zábava bez mindráků. Zombie-batole, zombie-pes, postapokalyptické kur*y (to všechno jen v prvních třech dílech) a k tomu spousta funny moments a super hlášky. Horrorová komedie jako víno - jen tak dál!

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Přehlídka vrcholně odporných charakterů je mistrovsky zahraná, příběh místy pěkná nuda. Dá se v podstatě shrnout do prostého konstatování, že politika je hnus a politici mocichtivé svině, které se neštítí ani vraždy. Ale proč se tím zbytečně dlouhé hodiny deprimovat, že...

plakát

Yeolhanshi (2013) 

Zešílevší pandy pobíhají v temných chodbách filmových dekorací. Občas něco vybouchne, občas něco chytne, občas se porvou. Ale přesto je to taková nuda, že by klidně mohly sedět na židli a deklamovat Majakovského báseň o Leninovi a vyšlo by to nastejno. Kathryn Janeway z USS Voyager věděla, co říká, když tvrdila, že časovým paradoxům je nejlepší se vyhnout. A tomuhle veledílu taky.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Ale no tak dobrá... Není to zrovna nejlepší film roku, ale pořád je tisíckrát zábavnější, než zdejší slohová cvičení. Rozhodně by bylo zajímavé zvědět, jak by si s tématem upírů a vlkodlaků poradil Čech jako poleno a klenot celosvětového významu Jára Cimrman. Škoda, že toho už se asi bohužel nedočkáme. Ale naděje vykrvácí poslední.....

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

I při stopáži pouhých 81. minut kolem mě prošumělo takové strašně dlooouhé utahané prázdné nic. Aspoň že si někteří naši přední i zadní umělci zase trošku namastili kapsy. Ostatně všelijakých typů, co si ve veřejnoprávní ČT mastí kapsy prachama z povinných poplatků od lidí, co musí cálovat, i když TV ani nesledujou, je jak s*aček. Předpokládám, že z oněch státem nařízených 135 korun už brzo bude 150, aby nás mohla domácí kulturní fronta zásobovat ještě horšími hovadinami. Škoda, že se Klausovi za jeho vládnutí nakonec nepovedlo ČT zprivatizovat, bylo by to to nejlepší, co kdy dokázal.

plakát

Vesmírná loď Ascension (2014) (seriál) 

Úvodní minisérie je jako rozjezd pro plnohodnotný seriál víc než dobrá. tak snad to zase někdo neutne. Kombinace detektivky, sci-fi, mysteriozní duchařiny a intrikami prolezlého vztahového dramatu. Po žánrově příbuzných srancích, cílených výlučně na puberťáky (typu Starcrossed), konečně taky něco pro plnoletého diváka - hurá, sláva, nazdar, ani na chvíli jsem neměl chuť zajít si do koupelny před zrcadlo zkontrolovat uhry.

plakát

Ponecháni napospas (2000) odpad!

Bigotní ochotnická sračka. Ani se mi nechce věřit, že stejnojmenná nová verze (2014) s Nicolasem Cagem je ještě horší. Každopádně po tomhle se na ní nepodívám, považoval bych to za trestuhodné mrhání časem.

plakát

Jurský masakr (2012) 

Ne že bych něco podobně debilního nečekal. Další stupidní found footage kameramana Parkinsona a režiséra Alzheimera, tentokrát ve stylu cesty do pravěku. Blbina, oscilující mezi návštěvou "domu hrůzy" pro nenapravitelný naivky a (fakt že jo!) rodinným vztahovým pišiši na téma tatík & synek. Zaujal mě snad jen veselý pokus umlátit hejno jakýchsi netopýrosaurů filmařským mikrofonem (zabaleným do chlupaté ochrany, asi aby je to tolik nebolelo). Pseudodokumentaristické trapno dovádí k dokonalosti šílený český dabing, používající v třeskutě současném "akčňáku" už desetiletí nepoužívaná slova z 19. století jako "dosud" nebo "spatření". ----- Uffff.... dobrá. Po zklidnění jedna hvězda za sympatický gumový zviřátka. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že jsem dílo silně přecenil.