Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení - to rozhodně, ale pro mě fakt hrozný...Několikrát jsem si sama sobě řekla, že jsem ráda, že to má tedy "jen" 3 díly...Po 20ti minutách jsem si odhalila sama svou úvahou hlavní pointu "seriálu", žasla jsem nad tím, jak příšerné tam byli herecké výkony, jak to celé bylo umělé a až k smíchu (jak tu i párkrát bylo napsáno). Opravdu více než ohromující to bylo spíše k smíchu a chvilkami až trapné. Mladá slečna (Christy) v podání pro mě totálně cizí a hrozné herečky, která pořád valila oči, vystrkovala svoji "králičí" zuby a celý to měla pod palcem - vyhodila bych ji z lodi :D :D A je mi jedno, kam by dopadla - do záchranné sítě ne - o to bych se postarala ;) Hned v prvním dílu tam bylo tolik jmen, tolik postav, že jsem opravdu i v poslední minutě této "zábavy" u něčeho ani nevěděla o kom se mluví, kdo s kým všechno spal či nemá a má dítě :D :D Jsem opravdu ráda jen za 3 díly, škoda, že tam bylo tak málo mrtvých, byl to fajn nápad, skvělá představa, ale chtělo by to více dílů, aby se to mohlo rozvinout, lepší herce a každopádně lepší období, jelikož když jsem koukala na ty staré televizory, které měli vypadat jako z 50.let, ale pokrok tam přeci nepřišel - tak jsem zašla, jak jsou skvělé :) Nejlepší na tom všem bylo to oblečení, které nosila "honorace" z vrchu ;) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Námět Ascension by s trochou snahy navíc utáhl jak delší seriál, tak i opravdovou minisérii. Místo toho ale tvůrci pouze spojily dvě epizody regulérního seriálu do jednotlivých dílů, a na prostor šesti takto zamaskovaných epizod už ve výsledné podobě námět nemá ani náhodou. První díl tak sice dokáže skvěle navnadit na zajímavou premisu a povedené kulisy, jenže ve druhém se na zdejší střízlivé a sympatické mystérium s nádechem Lost a příměsí Firefly balancující na hranici uvěřitelnosti svou dávkou konspirací nabalí kopa vztahového a politického balastu, který z průměru vyniká jen otřesným herectvím nemalé části zdejšího osazenstva. Přitom se před závěrečnými čtyřiceti minutami stihne ještě udát hromada nesmyslů, odkecat ještě víc zbytečných romantických blábolů a startrekovských plků, a teprve poté přijde na řadu více než slušné vybruslení ze stále více se rozjíždějící hlavní příběhové linky. Ta samotná, ač se nakonec svou velkolepostí úplně vymyká v úvodu naznačené atmosféře, dokáže oslnit a jako jediná ze všech těch nakousnutých konfliktů skončí povedenou pointou. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení z produkce SyFy. Tato minisérie nasadí už prvním dílem velice vysoká očekávání s perfektním (i když jsem ho tušil) twistem v závěru. Zbývající dvě epizody už trochu pokulhávají, ale oproti jiným seriálům této stanice si tvůrci poradili i s rozuzlením poměrně dobře a já si mohl vychutnat toto povedené sci-fi. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zprvu nadějné, ze Syfy stáje téměř dechberoucí, postupem času ovšem tento žánrový experiment sklouzává ke klasickým klišé (dítě s nadpřirozenými schopnostmi; béčkové zvraty ohledně nadnárodní konspirace; deus ex machina, kam se podíváš). Poctivě budovaná mytologie, psychologie postav je postupem času zadupána do země, aby vše padlo na úkor "pouze" efektivního finále. Škoda, mohlo se jednat o famózní zářez ze strany Syfy, jež se pomalu, ale jistě vrací ke kořenům. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

úvodní díl byl docela dost dobrý... závěr byl sice lehkým zklamáním, ale co se dá dělat... druhý díl byl hodně nudný a více-méně zbytečný... závěrečný díl se trochu rozjel, ale zase úplně jinak než jsem byl ochoten akceptovat... celkově vzato to někdy od poloviny celé trilogie nestalo za moc... a co víc, ta malá Christa mi tam celou dobu lezla děsně na nervy!! to opravdu nemohli najít holku která je sympatičtějčí a talentovanější?! ty jeji xsichty co tam pořád dělala byly děsný... za promarněnou šanci i potenciál a dobrou první polovinu dávám 48%... pokud se tvůrci rozhodnou pokračovat (uvažuje se o tom) tak tomu ještě dám šanci... ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama