Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 243)

plakát

Lásky mezi kapkami deště (1979) 

Žižkov, moje dětství. Menšík a jeho marný boj s Baťou a wc, pozorovatel Rudolf Hrušínský, Jan Hrušinský a jeho bratr Vaculík,  jejich lásky, zahrada. Odlišnost obou bratrů a blížící se válka. Já hledám štěstím -  E. Olmerová

plakát

Život je krásný (1997) 

Chtěla jsem vidět stejnojmenný snímek z roku 1946 a omylem jsem opět po letech viděla tento. Před lety jsem dala 5*, dnes už bych tak štědrá nebyla. Obdivuhodná síla vtipu hlavního hrdiny i jeho hra se synem v koncentráku je ale stále až mrazivá.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Parádní jízda od začátku až do konce. Geniální Profesor, komisařka Raquel, pošuk Berlín, vůdčí Nairobi, průšvihářka Tokio a Rio, pomalejší Denver s tátou, Helsinky a Oslo, rozesrávač ředitel Arturo s Monikou. Pobavil mě základní instinkt i bodnutí nůžkami s kulatou špičkou:) Pro mě nejlepší seriál za hodně let.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Verze ze sedmdesátých let mi vizuálně přišla hodně nesympatická, tato byla pravý opak - hlavně Bradley Cooper :) Navíc opravdu nemusím hudební filmy, ale dvě hodiny v kině utekly jako nic a poprvé jsem ocenila dlouhý reklamní blok při kterém diváci stihli spořádat kukuřici i dosrkat colu a pak bylo až do konce filmu úžasné ticho. Na filmu mě nic neštvalo, uvěřitelně působila i sebedestrukce Jacksona, od faux pas na jevišti při předávání ceny až po rozhovor s manažerem Ally. Film mě inspioval i ke shlédnutí předchozích tří filmů.

plakát

Tajné životy (2014) (seriál) 

Byl jednou jeden azylák, a život v něm. Nejen obyvatelky všech příjmových skupin, násilí psychické i fyzické, ale i pracovní a rodinný život ředitelky a dalších zaměstnanců azyláku. Líbila se mi pěkně vybraná úvodní skladba.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Úžasná silná hlavní hrdinka, Harrelson jako schopný ale nemocný polda, Rockwell jako ten ne moc bystrý, násilnický a ještě k tomu mamánek. Nejodvážnější mi přišel Harrelson a jeho poslední den. Pěkná hudba, hodně černého humoru a pro sprostá slova se taky nejde moc daleko. Viděno v kině 5*

plakát

Manželské etudy po dvaceti letech - Ivana a Václav (2006) (epizoda) 

Obdivuhodný výkon jak režisérky, tak Strnadových. A plně chápu proč zrovna tahle rodina si zasloužil i celovečerní film. Když hodnotím Manželké etudy jako celek tak je tam velký kus života protagonistů, jejich osudy a hodně věcí k zamyšlení.

plakát

Manželské etudy po 35 letech - Marcela a Jiří (2018) (epizoda) 

Tak vidím to naprosto stejně jako uživatel Chrisopras. Taky nevím co je hlavní příčina toho kde se teď Marcela nachází, ale moc fandím Tomášovi, kterému snad srážka s tramvají otevřela oči a vydrží na sobě dál pracovat...

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Netušila bych, že mě tak nadchne italská konverzačka. A taky mě stále vůbec nedochází co všechno může způsobit nevinná hra s mobilními telefony na stole u večeře. Vše naprosto civilní, telefonát dcery otci, výměna telefonů, operátorka z taxi služby, zatmění měsíce ... a zajímavý konec. Dvě hlášky, které mi film připomenou: "Nechci abysme skočili jako Barbie a Ken, ty celá umělá a já bez koulí." "Byl jsem teplý dvě hodiny a stačilo mi to!"

plakát

13. komnata - 13. komnata Jitky Sedláčkové (2017) (epizoda) 

Tak jsem se koněčně dočkala opravdové Třináctky. Závislost na matce, se strach ze smrti, porodu, a hlavně o tom, že řešit vše tíživé lze třeba alternativní kranio-sakrální terapií. Příběh o tom jak těžké je žít přítomností, a že začít žít jinak se dá i po padesátce. A celý tento příběh i dost ovlivnil jejího syna.