Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Biografie (13)

Eva Papoušková (scenáristka / herečka)

27.12.2013

Narodila se 4. ledna 1969 v Brně.  Prožila šťastné a idylické dětství v Modřicích u Brna v lékařské rodině. Dle přání otce se měly všechny děti věnovat lékařství, Eva se měla stát zubařkou. V Brně navštěvovala prestižní základní jazykovou školu, a již ve třetí třídě založila školní noviny. Po celou školní docházku měla štěstí… (více)

Miloš Frýba (herec)

09.06.2013

„Dobrý večer, vážení diváci, vítám vás u obrazovek..." Narodil se 18. 3. 1945 v Libáni. Vyučil se elektromechanikem, poté vystudoval gymnázium a absolvoval povinnou základní vojenskou službu. Rodiče byli živnostníci a dědeček legionář. Ve 23 letech nastoupil do Československé televize jako tvůrce světelných efektů-… (více)

Marcela Peňázová (herečka)

30.05.2013

Narodila se do herecké rodiny, její maminka Vilma Ascherlová hrála v hradeckém divadle, tatínek Lumír Peňáz, byl zase mnoho let věrný brněnskému Divadlu bratří Mrštíků. Pochází z Jihlavy, mládí prožila v Hradci Králové, kde začala chodit na gymnázium a snila o tom, že stane veterinářkou. Vše se změnilo když se v hradeckém… (více)

Marek Němec (herec)

28.05.2013

Marek Němec se narodil v Chebu, kde také absolvoval střední průmyslovou školu stavební. Po maturitě se chystal na studium architektury, která ho vždy zajímala, ale ze zvědavosti zkusil přijímací zkoušky na DAMU, které bezproblémově vykonal a vystudoval katedru činoherního divadla.   Poté dostal nabídku na angažmá v Činoherním… (více)

Petr Klimeš (herec)

25.05.2013

Petr Klimeš se narodil 19. 8. 1963 v Opavě. Do roku 1990 pracoval jako technik, k divadlu se dostal až v roce 1990, kdy začal účinkovat ve Slezském divadle v Opavě a působil zde sedm let. Poté přešel do Městských divadel pražských.   Vidět jsme ho mohli v mnoha divadelních rolích, mezi nejlepší patří např. Trofimov ve Višňovém… (více)

Václav Jílek (herec)

23.05.2013

Václav Jílek se narodil 27. 3. 1981 v Praze. V dětství navštěvoval Dismanův rozhlasový dětský soubor. Po dokončení gymnázia byl přijat na DAMU na katedru činoherního herectví, a v rámci studia dostal Cenu Jiřího Adamíry za výrazné tvůrčí úspěchy. DAMU dokončil v roce 2006, absolvoval rolí Jakuba v Kunderově hře Jakub a jeho pán… (více)

Eva Elsnerová (herečka)

22.05.2013

Narodila se v Teplicích a jako malá žila v Lázních Bohdaneč a poté v Pardubicích. Do osmnácti let se jmenovala po tátovi Vaňásková, pak požádala o změnu příjmení na Elsnerová po matce. Talent zdědila po předcích z matčiny strany. Poprvé ji napadlo, že by se mohla stát herečkou když jí bylo čtrnáct let a začala hostovat v… (více)

Emma Smetana (herečka / producentka / skladatelka)

19.05.2013

Narodila se jako Emma Smetanová v Praze, má české a francouzské občanství. Její matka Monika MacDonagh-Pajerová je diplomatka, otec Jiří Smetana je hudební producent. Do dvou let žila v Praze,  pak se přestěhovala s matkou za svým otcem Jiřím Smetanou do Paříze, kde žila osm let, poté se vrátila do Prahy kde absolvovala… (více)

Vanda Károlyi (herečka / scenáristka)

01.05.2013

Vanda Konečná Narodila se 5. ledna 1972 v Prešově. Vystudovala hudebně dramatický obor na konzervatoři v Košicích, při studiu působila v divadle v Košicích. Moderovala dětské a zábavné pořady ve slovenské televizi, uváděla společenské akce, objevila se v televizních inscenacích a pohádkách. Třináct let hrála v divadle v… (více)

Tereza Kopáčová (režisérka / scenáristka / producentka)

01.05.2013

Tereza Kopáčová-Vrabelová pochází z Prahy a jejím otcem je dokumentarista Zdeněk Kopáč. Od útlého dětství se intenzivně věnovala výrazovému tanci a hře na klavír. Vystudovala obor dokumentární tvorby  na FAMU,  za studentský snímek Něco z Carmen získala ocenění. Na televizní obrazovky vstoupila jako dokumentaristka, autorka… (více)

Marie Štěchová (herečka)

27.04.2013

Narodila se 18. 10. 1981 v Opavě a vyrůstala v divadle.  Její matka Marie Vysoká je herečka a otec muzikant. Již ve třech letech se objevila ve hře Slezského divadla Madame Butterfly. Od dětství hraje na piano, na střední škole si oblíbila hru na kytaru, ráda skládá a píše texty.   Absolvovala Střední pedagogickou školu v Mostě… (více)

Gabriela Hyrmanová (herečka)

21.04.2013

Nepochází z herecké rodiny, ale tvrdí že herecké sklony má po matce. K filmu se dostala náhodou a to když ji hlídala kamarádka maminky, která ji vzala spolu se svou dcerou na konkurz. Začínala jako dětská herečka ve filmech LÍSTEK DO PAMÁTNÍKU, ODYSSEUS A HVĚZDY, BOUŘLIVÉ VÍNO, hrála i ve volném pokračování ZRALÉ VÍNO. S Ditou… (více)

Věra Nerušilová (herečka)

21.04.2013

Zpěvačka, šansoniérka a herečka se narodila ve Zlíně jako Věra Soudková. Otec pracoval u Bati, ale po čase se rodina odstěhovala do Třebíče. Zpěvu se věnovala odmalička, na přání rodičů vystudovala administrativu, ovládala perfektně psaní na stroji a těsnopis. Touha po zpěvu ji však záhy přivedla do Československého souboru… (více)

Reklama