Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (576)

plakát

Ad Astra (2019) 

Zvláštní snímek, první půlka byla hodně slušná a držela si dobrou atmosféru, jenže pak přišla závěrečná etapa a to byl propadák... jakoby snad autor nevěděl jak slušně rozjetej příběh zakončit, samotný závěr je pak už totálně o ničem a zkrátka to do sebe celé vůbec nezapadá a akorát zůstává wtf just happened pocit...

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Jsem naprosto v šoku!!! Do scény se zamrznutím v moři se jednalo o hodně zajímavý scifi a skončit to touhle scénou, tak bez debat 4-5 hvězd... jenže pánům tvůrcům se film zdal asi moc pesimistický a z obav o tržby nasadili ten nejdebilnější, nejstupidnější, nejhovadštější a nejzhulenější závěr v historii kinematografie... Obrovskej trapas a zklamání z jinak dobrýho filmu!!!

plakát

Anthropoid (2016) 

Nemám rád přikrášlování reality. Bylo by hezký, kdyby parašutisti před svou smrtí postříleli 30 skopčáků, ale je to fikce, bohužel nezabili ani jednoho.

plakát

Apocalypto (2006) 

Film hezky vypadá, zabývá se ne zrovna často viděným tématem, ale příběhově je to snůška nesmyslů a krajně nepravděpodobných náhod. Hlavní hrdina je snad to největší štístko, který kdy chodilo po této planetě, jinak si jeho sto variací na téma "zachráněn před smrtí v poslední vteřině" neumím vysvětlit... taky je jakousi indiánskou verzí Terminátora, což dokazuje cca 2 denní běh hustou džunglí s krvácející ránou v břiše a pak následný boj s velkou přesilou zkušených válečníků atd.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Mimořádně kvalitní válečný psycho, asi tak bych popsal tenhle film. Rozhodně stojí za to vidět Director's cut, i když to má víc jak 3 hodiny... Opravdu jedinečná atmosféra

plakát

Archeologové na pobřeží (2016) (seriál) 

Originální a zajímavý námět, člověka by nenapadlo, kolik historických artefaktů dokáže odhalit prostý odliv. Každá epizoda navíc poodhaluje dějiny dané lokality, kterou tým archeologů zrovna zkoumá, čili i z této stránky velmi edukativní.

plakát

Armageddon (1998) 

Je to úplně ta samá stupidní kravina jako Pearl Harbor, akorát se sem tam povedeným vtipem, lepším hereckým obsazením a vizuální stránkou... To mi ale na víc než jednu hvězdu nedá. Filmy Michaela Baye jsou perfektně cílený na typickýho diváka 21. století, kterej se nechá dokola oblbnout plytkým love story, audiovizuálními triky a vůbec ho nezajímá, jestli film obsahuje nějakou myšlenku či hloubku (kterou Bayovy filmy prostě nemaj)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Tohle je přesně ten typ filmu, kterej považuju za TOP - skvěle obsazen, komplexní příběh (každý další shlédnutí odhalí nový kousek skládanky propojení příběhu a jednotlivých postav), sympatický soundtrack, obsahuje určitou myšlenku či poselství, různorodost použitých žánrů (komedie, postapo, dobrodružný, scifi...). Film samozřejmě obsahuje i pár děr či nelogičností, to ale nemění celkový zážitek a plnej počet.

plakát

Avatar (2009) 

Vizuální pozlátko, nic víc... naprosto primitivní příběh o boji zlé armády vedené neuvěřitelně klišoidním generálem (hodně velkej facepalm) proti mírumilovným domorodcům, co žijou v naprostý symbióze s přírodou a jsou ztělesněním dobra... co říct, jsem asi jeden z mála co celej film doufal, že armáda totálně nakope pr*el těm modrým kočkolidem, kteří byli nakonec zachráněni magickou Matičkou přírodou... jako pohádka pro malý děti super, jako scifi pro dospělý velká slabota. Třetí hvězda za vizuální zpracování.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Kopie jedničky "vylepšená" o to, že protagonista má nyní ku pomoci i čtyři své haranty a místo CGI lesíka se nyní bojuje v CGI moříčku, přesto plebs tleská a jásá, byť naštěstí ne tolik, jako svého času u prvního dílu. Domorodci jsou opět ti neuvěřitelně kladní eko kumbája good guys, záporáci zase komicky zlí redneck retardi co se chovají jako kolonizátoři ze 17. století. Bohužel ani ono tolik vyzdvihované CGI tenhle hloupounký film nezachrání, v mnoha scénách mi přišlo, že se koukám na cutscény nějaké moderní videohry, ta umělost je patrná v naprosté většině filmu, snad jen kromě závěru na letadlo-lodi záporáků. Vzhledem k tomu, kolik dílů se chystá, jsem opravdu moc zvědav, jak dlouho tahle recyklace toho samého bude popcorn žeroucím masám stačit ke spokojenosti. 65%.