Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (101)

plakát

Bolest a sláva (2019) 

Nejosobnější, nejintimnější Almodóvar. Méně humoru vyvažuje niterný výkon Banderasův v ústřední roli. Tak dobře snad ještě nikdy nic nezahrál. Nechybí typická barevnost. A nejvíc ze všeho překvapí to neokázalé vyznání lásky k filmařské profesi, zvlášť v úplně posledním jímavém záběru.

plakát

Svět v plamenech (2019) (seriál) 

Dokonalé, strhující. Dlouho jsem neviděl téma války zpracované tak sugestivně a chytře.

plakát

Toy Boy (2019) (seriál) 

Napínavé, od začátku do konce strhující, dobře zvolené postavy a výborně vybraní herci. Jako perlička v každém díle jedno špičkové pánské strip-taneční číslo, v nápadité choreografii a kostýmech. A úžasné přímořské exteriéry! Profesionálně odvedená zábava.

plakát

Jonathan Agassi mi zachránil život (2018) 

Hodně zajímavý pohled na život jedné gay-porno hvězdy. Jen škoda, že režisér nevystřihl opakující se scény s matkou. Pro dokreslení hlubokého vztahu by jich stačilo daleko míň.

plakát

Kafarnaum (2018) 

Když čtu předešlé komentáře, nestačím se divit. Tak zarážející necitlivost, neúcta, absence minimální dávky lidského citu. A otázky typu, zda se po zhlédnutí filmu dám na dobročinnost jsou stejně stupidní, jako bych se ptal, jestli po zhlédnutí westernu vezmu do ruky pušku a půjdu střílet bandity. Vždyť je to dokonalý obraz života těch nejubožejších z ubohých, natočený bez podbizivosti a bez sentimentu, zato s naprosto přesným viděním jádra problémů. Nechybí ani humor, což je obzvlášť cenné. Herecký výkon malého klučiny je naprosto odzbrojující. A samozřejmě ano, je to i obžaloba všech xenofobních chudáků, kteří odmítají pomoc dětem ze zemí třetího světa zasažených válkou. Pro mě film roku 2018.

plakát

Klér (2018) 

Kdy už konečně svět pochopí, že víra a církev spolu nemají nic společného? Zrušte katolickou církev!

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Jedna z nejlepších Hřebejkových režií, výborně zachycená atmosféra, chladu, dohasínající socialistické olezlosti a nejistoty, kdo je kdo a kdo s kým a pro koho peče. Dobře vybraný Ondřej Sokol do titulní role, protože se mu podařilo vyjádřit vnitřní dilema Redlova boje o férovost a strachu z prozrazení sexuální orientace. Skvělí i další herci, Hřebíčková, Polák, Novotný, Hofman... Ale nejpodstatnější je to, jak silně seriál promlouvá k dnešku. Tvůrci přesně vystihli příčiny politického a společenského marasmu, v němž se potácíme. Pokračovatelé KGB a StB nikdy neztratili vliv na dění v naší zemi, ať už jde o klíčové firmy, o Hrad, nebo o parlament a dál vesele tahají za nitky.

plakát

Cesta (2017) (studentský film) 

Velká nafouklá nuda. Natočit film o všednosti a o obyčejném vztahu dvou lidí není snadné. Ale určitě to nejde tak, že kamera bude donekonečna zabírat hlavy, mluvící, usmívající se, líbající se... Skoky v čase působí zbytečně, nic nepřinášejí. Jedna hvězda za pár hezkých záběrů na Balt.

plakát

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál) 

Zdálo by se, že podlézt nízkou laťku Četnických humoresek nelze podlézt. Ale ono to jde! Příšerný Zedníček. Copak nikdy neslyšel, jak mluví Rakušák česky?

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Atmosféra léta krásná. Ale dál? Hodně rozpačité herecké výkony. Zmatený scénář. Otec, syn i americký host jsou bisexuálové? Dost nevěrohodné.