Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (125)

plakát

Hanebný pancharti (2009) odpad!

Další z trapných opusů úchylného pseudorežiséra. Že ten chudák pořád točí své násilnické bláboly plné sadismu? Ať si je točí. Ale že mu to ještě někdo spolkne a dokonce se tváří, že jde o umění, nad tím mi zůstává rozum stát.

plakát

Prorok (2009) 

Soft-postmoderní vězeňské drama, které mísí paradokumentární syrovost s poetickými (dialogy se zavražděným spoluvězněm) a zcizovacími prvky (nesystematicky užívané nadtitulky). Alibistické nezaujímání postoje a nejasnost charakteru hlavního hrdiny (byť herci Taharu Rahimovi nelze upřít charisma) film dost degradují.

plakát

Rozervaná objetí (2009) 

V kontextu současné kinematografie je Almodóvar stále mistr, ale vypadá to, že jeho posledním skvělým filmem zůstane na dlouhou dobu úchvatná Špatná výchova. Rozervaná objetí nejsou sice takové zklamání jako Mluv s ní nebo naprosto nudný Volver, ale opět jim chybí nejsilnější režisérovy zbraně, a sice jemný absurdní humor, vypravěčská lehkost, zdravá míra provokace. Hodnocení mezi tři a čtyři.

plakát

Anglické jahody (2008) 

Neokázalý film, který pohnuté okamžiky naší historie nahlíží bez předpojatosti. Víc než o politiku jde režisérovi o problémy obyčejných lidí. Možná, že Anglické jahody nejsou zcela dokonalé, ale v kontextu ostatní domácí tvorby, která se pachtí za napodobováním hollywoodské sterility, působí velmi sympaticky.

plakát

Bobule (2008) odpad!

Ryzí kýč, zneužití fotogenické krásy jižní Moravy pro plytký snímek.

plakát

Máj (2008) 

TOHLE si K. K. Mácha nezasloužil...

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Buď na ten film máte náladu, a pak ho přijemete beze zbytku jako skvělou, vtipnou podívanou s nádhernými písničky od ABBY, s přirozeně postavenou choreografií a se poustou bezvadných hereckých výkonů, nebo... nebo si můžete hrát na povznesené inťáky a rozcupovat na něm úplně všechno. Rozumější mi připadá první varianta.

plakát

Milk (2008) 

Povzbuzující pohled na americkou gay komunitu a vůbec na svět, kde pojem solidarity, boje proti nesvobodě a tuposti není předem diskreditován fanatickými vyznavači jediné pravé cesty...

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Tři body jen s přimhouřenýma očima, skvělý Matt nezachrání slabý scénář. A závěr? že to všechno má na svědomí jen hrstka špatných pracovníků CIA, ale jinak je vše v pořádku? Kam se na ně s takovým ideologickým nátěrem hrabe major Zeman! S prvním dílem série o Bournovi bohužel nesrovnatelné...

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Žádný hraný film toho o současné Americe neřekne tolik jako tento animák. Simpsonovi ve filmu jsou vtipní, zábavní, ale v některých momentech až děsí tím, co o životě v dnešních USA prozrazují.