Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Tuhle adaptaci jsem si pustila večer před zkouškou, na kterou jsem Jane Eyre už nestíhala přečíst. Vcelku unavená jsem to o půlnoci zapla a prvních deset minut byla přesvědčená, že u toho usnu. Neusnula, vydržela jsem až do dvou a ráno šla na zkoušku s každým detailem tohoto filmu v hlavě. Popravdě se bojím, že mi zkazí dojem z knihy, až jí budu dohánět ke státnicím. Skvělý snímek vystihující atmosféru doby a feministickou myšlenku autorky s vynikajícím a velice přitažlivým Fassbenderem v hlavní roli.

plakát

Já, Frankenstein (2014) odpad!

Na samotném začátku je ve dvou větách shrnut děj původní knihy od Mary Shelley. Potom se dozvídáme, že Frankensteinovo monstrum vlastně vypadá jako playboy, který má na pohledné tvářičce čtyři jizvičky, asi aby se neřeklo. Je zmíněno několik biblických postav a motivů, což je vlastně docela úsměvné. No a pak Pejsek s Kočičkou přidali hrstku démonů, kopu efektů a tucet "silných" momentů, které nechávají diváka naprosto chladným. Scénář byl pravděpodobně sesmolen na papírovém ubrousku během čekání na dezert, a to někým s průměrnou fantazií. Každopádně zapřísáhlí fanoušci Buffy, přemožitelky upírů by si mohli přijít na své.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Občasné vtipné momenty nedokáží zachránit povrchní, rádoby inspirativní snímek o vychcánkovi z Wall Street. Všechny možné odvozeniny od slova "fuck" špikují scénař skrz naskrz takovým způsobem, že by to neurazilo ani Tarantina, nicméně tady mohl scénárista víc než 60 % klidně ubrat. Závěrečná snaha o moralizování a silná podobnost s Catch Me If You Can tomu taky moc nepomáhá. Ve finále dávám třetí hvězdu snad jen za (opět) vynikající Leonardův herecký výkon.

plakát

Gladiátor (2000) 

Jednoznačně pětihvězdičkový zážitek, kterému budou hnidopiši vytýkat historickou nepřesnost, naštěstí mezi ně nepatřím. Jen mě trochu mrzí, že všechnu slávu shrábl Russel Crowe a na vynikajícího Joaquina Phoenixe se jaksi zapomnělo.

plakát

Souboj Titánů (1981) 

Nesmrtelný Souboj Titánů je i přes své zastarelé efekty naprosto plnohodnotným zážitkem i dnes a nepředčí ho ani sebedražší remake. Jediné, co lze vytknout je totálně přepsaná antická mytologie, ale nejsem mytolog ani historik, takže to přejdu bez problémů a stejně dám pět hvězdiček.

plakát

Zlověstné ticho (2007) 

"Beware the stare of Mary Shaw, she had no children, only dolls. And if you see her in your dreams, be sure you never ever scream." Dead Silence sice nepřináší nic moc nového, ale udrží Vás v napětí od začátku do konce, kde přijde nečekaný závěr. A baba Mary děsivost rozhodně nepostrádá. Sice jsou to slabší čtyři hvězdy, ale se třemi už bych křivdila.

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

Chtěla jsem dát tři hvězdy, vážně jsem chtěla. Ale ten závěr kopírující Gladiátora, ještě s podobnou hudbou, která jinak v celym filmu vůbec nezazní, mě fakt nasral. A co, kurva, dělaj elektrický kytary v historickym filmu? Fuck this shit!

plakát

Pevné pouto (2009) 

Film nese trochu jinou atmosféru než kniha, nicméně natočit The Lovely Bones takovouto vizuální formou nebyl vůbec špatný nápad. Určitě doporučuji tento snímek zhlédnout, zvlášť pokud jste od Jacksona viděli jen Pána prstenů.

plakát

Šest pohřbů a jedna svatba (1998) 

Černá komedie se stupidním, ale relativně vtipným námětem a velmi dobrým závěrem. Je zajímavé sledovat rozdílnost charakterů v bandě kamarádů a Christian Slater v roli slizkého hezouna s výrobníkem ledu tam, kde by měl mít srdce, mě nevýslovně bavil.

plakát

Kurs sebeovládání (2003) 

Naprosto předvídatelná komedie s klasickým americkým koncem. Průměr všech průměrů, nic víc, nic míň.