Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Lepší scénář by zřejmě vymyslel i student prvního ročníku FAMU. Nějak se mi nechce věřit, že tři hlavy z Hollywoodu vykoumaly akorát to, že dvě party lidí se budou honit v poušti tam a zpět. Natočené je to ovšem parádně. Užil jsem si to od první do poslední minuty. Slovo "šílený" to vystihuje asi nejlépe. Celkově je to ale taková lepší verze Vodního světa. Jen místo Costnera tady máme Hardyho, místo vody písek a místo "čmoudů" jsou tu "šmíráci". Nejcennější komodita? Samozřejmě voda a ropa. A všichni dohromady hledaj trošku tý zeleně, kde by mohli začít znovu žít.

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

Za celý film jsem se zasmál jedinkrát. Dost málo na to, že to má být komedie. Evidentně tady jde spíš o postavení mimo hru, než zakázané uvolnění.

plakát

Dál než se zdálo (2010) 

Film na téma, které asi většina lidí v životě aspoň jednou poznala, takže se divák do situace dobře vžije hned od prvních minut. Long je sice vošoust, kterého si ani z jiných filmů nevybavuju, zato Berrymore je pro mě v tomto díle opravdu nezvykle sexy. Dohromady tvoří přirozený pár, což byl snad záměr. Rádoby vtipné scény mě ve skutečnosti příliš nepobavily, ale zvědavost, jak se zapeklitá situace nakonec vyřeší, mě donutila koukat až do konce. Na jedno shlédnutí dobrý.

plakát

Den nezávislosti (1996) 

Tohle je klasika, americká pýcha a potřeba dát všem najevo, že každý, kdo by se jen opovážil prznit jejich zem, bude nemilosrdně zničen. Stále však i po letech dokáže naplnit nudný zimní večer. Líbí se mi herecké obsazení a efekty a z nostalgie na dětství, kdy jsem tento film shlédl prvně, dávám 4*.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) 

Rozmýšlel jsem jestli dát 3* nebo 2*, ale 3 znamenají "dobrý" a tohle pro mě nebyl dobrej film ani trochu a dost se divím, že tenhle scénář vůbec někdo natočil. Nevím jestli autor chtěl zesměšnit rivalitu mezi FBI a CIA a nebo naopak vyzdvihnout fakt, jak skvělé pracovníky, kteří neznají bolest, tyto dvě agentury zaměstnávají, když pouzí dva členové na závěr filmu zneškodní partu vycvičených profesionálů. Co se týče obsazení, Jolie mi tam pasuje skvěle, přece jen jsem od ní zvyklej na slabší filmy podobné Tomb Raideru, ale od Pitta jsem čekal víc. Myslím, že takové role nemá zapotřebí, ale jako polehčující okolnost beru fakt, že se chtěl dostat Angelině do kalhotek a točení společného filmu byla ideální záminka. Jako páru jim to sluší, ale jen v běžném životě, na filmovém plátně to taková idylka nebyla.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Jako fanoušek Tolkiena a Středozemě těžko budu tento film hodnotit nezaujatě a po zkušenostech z LOTR trilogie a prvního dílu Hobbita jsem už do kina šel s pocitem, že dostanu další nálož skvělé podívané a přesně tak tomu bylo. Nepovažuji se za náročného diváka a tak mi ani nevadí, že se Jackson nedrží doslovně předlohy, i když samozřejmě každá odbočka znamená, že někde jinde musí ubrat. V druhém díle to na úkor Legolase a Tauriel schytal Bilbo a Medděd, což mě trošku mrzí, protože divák by měl v první řadě sledovat příběh hobita a ten se prakticky dostáva ke slovu až se vstupem do hory. O Meddědovi škoda mluvit. Po vizuální stránce fajn, ale těšil jsem se na jeho souboje se skřety, místo toho se prošel po lese, nakrmil trpaslíky a doprovodil je k hranicím Mirkwoodu. Jeho čas Jackson nahradil sladkýma řečma mezi Tauriel a Killim. Scéna se sudy patří určitě k tomu nejlepšímu, co film nabízí. Je to taková jízda, že člověk mávne rukou i nad tím, jak je možné, že ani jeden z trpaslíků nejde ke dnu, dokonce ani Bombur, když jsou sudy po celou dobu otevřené a voda se do nich vlévá ze všech stran. Drakovi se nedá nic vytknout. Z knihy jsem věděl, že mluví a bál jsem se, jak si s tím tvůrci poradí, aby to nevyznělo příliš infantilně, ale je to opravdová lahůdka. Jestli někdy nějací existovali, tak nejspíš přesně takhle. Viděno v Imaxu, v originálním znění - nedokážu si představit dabing u draka, skřetů, pavouků a Thorina.