Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (715)

plakát

Vyšší princip (1960) 

Krutě geniální filmový přepis známé povídky Jana Drdy.

plakát

Tajemná řeka (2003) 

Jedna z klasik žánru, ve které velký Clint opět prokázal svou genialitu a aby se to nepletlo, obsadil takové herecké persóny, díky kterým stvořil nezapomenutelné veledílo. Viděl jsem Tajemnou řeku už asi stokrát a nikdy jsem u toho ani nedýchal, že by mi i lovci perel mohli závidět.

plakát

V hlavě (2015) 

Nad animáky jsem již dávno zlomil hůl, ale po shlédnutí V hlavě jsem ji musel znovu narovnat :-) Originální námět a skvělé zpracování mi zase jednou připomnělo časy, kdy jsem se na každý nový Pixar snímek těšil jako malý ´68. Je trochu škoda, že podstatnou část snímku opět sledujeme tradiční cestu dvou hrdinů za poznáním čehosi a znovuobjevením přátelství nebo něčeho podobného (jako v tisíci jiných animáků), ovšem je to zasazené do tak skvělého a promyšleného prostředí, že to zas tolik nevadí. Zkrátka a dobře, jde o jednoznačně nejlepší animák za posledních mnoho let a v rámci žánru nelze jinak, než plný počet.

plakát

Skyfall (2012) 

Skyfall je i pro mě, coby nepříliš velkého fandu Bondovek, velkým zážitkem. Sam Mendes odvedl obrovský kus práce a ačkoliv tenhle civilní Bond nebude u hardcore fandů příliš oblíbený, já byl téměř nadšen. Ne tedy, že by to nešlo zkrátit, takových 20 minut by se ubrat určitě dalo, ale i tak se jedná o (v rámci žánru) nezapomenutelné dílo.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Sedmdesátiletý (!!!) George Miller natočil prakticky dokonalou jízdu peklem budoucnosti, která vás od první minuty přinutí ztratit pojem o čase a prostoru. Velmi netradiční blockbuster a díky bohu za něj, protože přesvědčit studio, aby do téhle naspeedované "známky punku" nasypalo 150 milionů si prostě zaslouží úspěch i obdiv. Viděno v kině ve 3D, což tomu dodá ještě větší šťávu.

plakát

Whiplash (2014) 

Běduji tak často, ale musím zas: proč se podobné snímky nedají točit u nás? Stačí schopný režisér (v tomto případě dokonce třicetiletý!!!), velmi rozumný rozpočet a talentovaní herci...Whiplash by si zasloužil Oscara, už dlouho jsem to ničemu tak nepřál.

plakát

Zmizelá (2014) 

Mé původní obavy, že Zmizelá bude podobně mimo můj svět jako Zodiac, se ukázaly zcela lichými. Skutečně si nepamatuji, kdy naposledy jsem měl hned po skončení nového filmu v kině nutkání, pustit si ho znovu. David Fincher je opravdovým bohem režie - Rosamund Pike předvádí poprvé koukatelný herecký výkon, celé je to navíc vyšperkované úžasným černým humorem, přecházejícím místy až v cynismus + Trent Reznor složil geniální hudbu. Film roku 2014.

plakát

Philomena (2013) 

Úžasné. Laskavý film o dramatických událostech života jedné katolické ženy. Kdyby mi někdo řekl, že to natočil Zdeněk Svěrák, klidně bych tomu věřil. Oba herci v hlavní roli jsou vynikající, rozdíly v jejich povahách film znázorňuje úžasným způsobem, neubráníte se úsměvu. Jeden z nejlepších filmů za poslední dobu, pro mě rozhodně velké překvapení.

plakát

Rivalové (2013) 

Za Rivaly Ron Howard zaslouží nejen pochvalu, ale i obdiv. Natočil snímek tak, že i člověku, nepolíbenému tehdejším světem F1, může připadat atraktivní a zajímavý. Já jméno James Hunt neznal vůbec a Niky Laudu jsem znal jen jako "toho spáleného". Nevím, nakolik je snímek odrazem skutečných událostí, ale natočené je to tak mistrně, že mě to vůbec, ale vůbec nezajímá. Skvělá práce, Rone.

plakát

Zmizení (2013) 

Přísahal bych, že to natočil David Fincher (kdybych nevěděl, že nenatočil). Jméno Denis Villeneuve mi neříkalo vůbec nic, ale po Prisoners si ho budu setsakra dobře pamatovat, protože jsem právě shlédl nejlepší film roku 2013. Téměř bez chyby, napínavé a skvěle zahrané.