Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (3)

plakát

Kdo přežije - Jižní Pacifik (2011) (série) 

OBSAHUJE SPOILERY Do vypadnutí Ozzyho to byla celkem slušná série, i přesto, že tentokrát byl pouze jeden kmen. Místo druhého kmene je v této epizodě sekta, která se 24/7 modlí, živí se pránou ze vzduchu a neustále si v ní všichni členové opakují, že spolu půjdou v šesti do finálové trojky a pak asi každý z nich dostane svůj milion, protože to je čestný, křesťanský a podobný nesmysly. Pak jsou všichni hrozně překvapený, že když už jich je jen šest, tak Jeff pořád otravuje s kmenovýma radama a musí se vylučovat. Nebýt Ozzyho, který (i přes svou lehkou aroganci) předvádí neskutečnou jízdu a podle mě on je ten největší trosečník všech trosečníků a jediný je schopný přežít v divočině bez neustálých odměn v podobě pizzy atd., tak dávám týhle řadě 1* a byla by pro mě jednoznačně tím nejhorším survivorem. Kdyby štáb zbytečně nevykrmoval sektu odměnami, nejspíš by všichni zkolabovali a Ozzy by zaslouženě vyhrál. Nakonec se ale ukáže, že hlavní boss La Familie, ztělesněná čestnost, pravda a bla bla, celou dobu akorát kecal jak to šlo, a všichni mu na to akorát skočili a jsou hrozně překvapení, že musí jít domů když jsou ta velká rodinka, a že nakonec ten milion dostane jen jeden a ne všichni jak si tak nějak řekli a slíbili. Z finálové trojky se to nedá přát opravdu nikomu a divím se, že porota na protest nenapsala Ozzyho, A to, že vítěz je někdo u koho si ani nezapamatuji jméno, a celou dobu si jen říkám, jestli má místo hlavy nádor nebo je to jen dočasný vřed, to už je jen poslední hřebík do rakve. No a pak je zrzavej luprechant COCKran, kterého by měli pověsit za jeho zrzavej pytel na palmu. Ten malej smrad jen celou dobu přežíval, prosil o nevyloučení, a že už bude hodnej chlapeček. Když už to vypadá, že ho Slunce rozpustí jak nanuk, tak pak totálně potopí svůj kmen, aby se přidal do sekty, která ho jen využije a pak hned pošle domu....nejdebilnější tah celý jeho zrzavo-brejlatý hry. Kdyby se utopil hned první den, udělal by nejlíp! PS: pokud nemáte rádi Ozzyho, tak na tuhle sérii ani nekoukejte, nic jinýho zajímavýho tam není.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Na lone survivor jsem šel s očekáváním jednoduchého příběhu, kde parta vojáků udělá hloupé rozhodnutí, ale pak se z něj v rámci happy endu dostane a ještě cestou postřílí pár stovek nepřátel. Hned po úvodních minutách jsem si uvědomil, že až tak jednoduché to nebude a nebylo. Připouštím, že pády ze skal byly za hranicí smrtelnosti, ale jinak film zas tak mimo jak tu někteří píší nebyl. Pokud jste někdy viděli nebo četli cokoli o sealech, tak víte, že právě oni jsou schopní přežít i s nějakou tou kulkou v končetinách, takže tohle jsem jim rád věřil. Je tam plno dobře natočené akce při které jsem napjatě fandil čtveřici žabích mužů, ačkoli by si zasloužili dělat žabáky přes celé afgánské pohoří za ten nesmysl s pasáky koz. A i nějaké ty emoce se ve filmu určitě najdou, minimálně pak na konci kdy se spustí série fotografií skutečných postav....ale to už je prostě Amerika no. Jo a že je nesmysl, aby Afgánec bránil Amíka proti Afgánci? No jednak tam ti Talibanci chodili do vesnice sekat hlavy, takže se jim ani nedivím, že se chtěli svých katů zbavit. A kdo to dokoukal až do konce tak si přečetl, že podle nějaký tradice bla bla. Ale to by nebylo ono nezkritizovat na filmu úplně cokoli co jde, ale hlavně i to co možná není potřeba. Protože všichni tady jsou velcí filmaři a hlavně prošli výcvikem seals a v létě nejezdí válet šunky do Chortvatska, ale do Afghánistánu, tak vědí jak to je mezi Mohamedem a Ahmedem.

plakát

Troja (2004) 

Ano, jak tady spousta lidí píše, film Troja skutečně není doslovná Homérova Iliada. Tudíž zde Achilles nehraje šachy s Ajaxem, Agamemnon neobětuje dceru Poseidonovi, a dokonce ani Apollón nesestoupí z nebes, aby vedl Paridův šíp směrem na pověstnou patu. A děkuji všem řeckým bohům, že ani hrdinové nezpívali všech 15 tisíc veršů z předlohy. Nejspíš proto se film jmenuje Troja a ne Ilias. Chápu, že tímto autoři ubrali příběhu jeho pohádkovost, kterou v legendách tvoří především autorovo pokřivení reality a vytváření nadpřirozena, ale jedná se o volnou inspiraci, která se rozhodla jít svým vlastním směrem, a to směrem větší reality (ve smyslu (ne)existence božstev). A myslím, že o to právě šlo, více "reality" a méně násilného Deux ex machina po vzoru řecké tragédie. Určitě se lépe věří tomu, že Achilles může zemřít namísto toho aby se od něj odráželi meče a šípy. Asi by to pak působilo jako Iron man procházející mezi starověkými bojovníky s luky a meči, a to doufám není to co diváci chtějí. Za mě tedy pojetí předlohy dobré, hudba skvělá, souboje výborné! (konečně film, kde souboj není o létání kamery ze strany na stranu a naprostém zmatku, ve kterém není nic vidět). Největší chybou filmařů je dle mě podvyživený Orlando Bloom v roli Parida, který je ve filmu až moc zženštilý a rozhodně nepůsobí jako starořecký hrdina vytesaný z kamene. Brad Pitt určitě uvěřitelný Achilles, až na ty blond vlasy...asi jediný Řek, který není brunet :)